22 Eylül 2015 Salı

Amacım Bilal Kısa ve Jose Rodriguez Vurgusunun Altını Israrla Çizmek


Bir istatistik daha, amacım Bilal Kısa ve Jose Rodriguez vurgusunun altını ısrarla çizmek. Trabzonspor karşısında maç öncesi beklenti Galatasaray orta sahasının ezileceği yönündeydi ki ben de böyle düşünüyordum. Maç istatistiği ise dedi ki, Mbia 4, Okay Yokuşlu ise 5 tane top kazanmış. Jose Rodriguez ise 10, Bilal Kısa'da ise bu sayı 16. Melo'nun ortalaması 8.5'du ama yıllar içerisinde bu sayı düştü, kat ettiği mesafe ise yerlerdeydi. Bilal Kısa da 32 yaşında, Melo ile aynı. Pozisyonları da farklı, biri ön libero, diğeri ise Akhisar'da 10 numara pozisyonuna yakın oynuyordu. Bilal Kısa'nın Trabzonspor maçında kat ettiği mesafe 11 km'ydi, Melo 2 senedir bu rakamı göremedi. Bu adamı maddiyat üzerinden çok eleştirdik ama hakkını fazlasıyla vermek gerekiyor. Sezonun en değerli transferlerinden biri olduğu büyük bir gerçek. Jose Rodriguez ise 20 yaşında, mümkün olduğu kadar fazla oynaması gerekiyor, vazgeçilmemeli. Hep olumsuz taraftayız ama atılan doğru adımlar da var, keşke eksik kalmasaydı.

1 yorum:

  1. Bilal Kısa çok klas bir futbolcu. Attığı milimetrik paslar, müthiş top tekniği, mükemmel oyun görüşü,uzaktan sert şutları, etkili adrese teslim serbest vuruşlarıyla Bilal Kısa Türk futbolunun Alex i dir.Akhisar dan gelmesi de maalesef Türk futbolunun ayıbıdır.Ama Türkiye de kendi öz evladımızı veya alt kademeden geleni bir türlü kabullenememe hastalığı var. Bugün Bilal Kısa nın oynadığı futbolu G.Saray da yeni transfer yabancı bir futbolcu oynasaydı inanın yere göğe sığdıramazdık.Eleştirdikleri de Bilal defansa yardım etmiyormuş, koşmuyormuş, İşte Burak beyin analizi buna en güzel cevap. Kendisini bir kez daha kutluyorum.
    Keza J.Rodrigez daha üç maç arka arkaya 90 dakika oynamadığı halde bakıyorum G.Saray lı köşe yazarları Rodrigez i son derece ağır şekilde eleştiriyorlar. Beğenmediğiniz Rodrigez her futbolcunun forma giymek için can attığı dünyanın en gözde ligi La Liga Deportiva da geçen yıl 25 resmi maç oynamış.Mourinho bu beğenmediğiniz Rodrigez e çok genç yaşta hemde şampiyonlar liginde R.Madrid gibi takımda forma vermiş.Bekleyin adam bir 8-10 maç oynasın, takıma adapte olsun.Futbolcu havayı buldukça, morallendikçe ,taraftarca benimsendiğini hissettikçe daha da verimli olur, katkısı artar. Bizim G.Saray lı yorumcuar şu basit gerçeği bile göz önüne alıp daha 5. haftası yeni bitmiş ligde Bilal ve Rodrigez için hak etmedikleri ağır eleştirileri yapıyorlar.Bir Melo tutturmuşlar, yorumlarında Melo ile yatıp Melo ile kalkıyorlar. Bu nedenle bir gazete köşesi yada tv kanalı kapmış vizyonsuz eski kafa futbol yorumcularını değil Burak bey gibi Ilgaz, Cüneyt gibi araştırıcı yenilkçi yorumcuları takip etmeliyiz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir