26 Eylül 2015 Cumartesi

Denayer'in Sağ Bek Performansı, Yaz Dönemi Sağ Bek Düşüncesinin İflası


Hamza Hoca'nın maç sonunda Denayer'in sağ bek performansıyla ilgili açıklamalarını dinledim. Sonrasında da twitter'da bu açıklamaları arattım ve bazı hesapların farklı farklı şeyler yazarak yarattıkları bilgi kirliliğine tekrar şahit oldum. Bu açıklamayı dinlemeyen biri hocaya saldırır, yaz döneminde de böyle oldu ama açıklamalarıda kötü bir durum yok.

"Sabri Sarıoğlu hücumcu bir bek, Denayer ise savunma özellikli bir futbolcu. Şampiyonlar Ligi'ni düşünerek Denayer'i ısrarla sağ bek oynatıyorum ve katkı da alıyoruz, çok iyi oynuyor. Bugün yaptığı asist de güzeldi"

Denayer ile ilgili açıklamasının özeti bu. Eksik diyebilirsiniz, Denayer'i Sabri Sarıoğlu'nun önünde görüyorum, çünkü daha iyi oynuyor da diyebilirdi ama tarzının bu olmadığını biliyoruz. Denayer ile ilgili de söyledikleri doğru bence. Sağ bek pozisyonunda ısrarı devam etmeli, en azından Grosskreutz dönene kadar. Çünkü gerçekten müthiş bir katkı veriyor ve sadece defansif anlamda kısıtlayamayız. Attırdığı gol bir yana, hücuma bindirmeleri, çizgiye kadar inip içeri kat edebilmesi fazlasıyla ekstra bir durum ki Eboue'den bu yana gördük mü hatırlamıyorum. Carole'yi de eklersek, Riera & Eboue'den bu yana sağlı sollu bu kadar iyi bek katkısı aldığımız maç hemen hemen yok.

Denayer'in bu sağ bek performansı, devamında gelen oynatılma ısrarı da hocanın yaz döneminde sağ bek için tutumunun iflası bu arada. Sabri Sarıoğlu'na verilen kontrat, devamında sağ bek arayışı ama Maxi Pereira gibi isimlerden öte genç bir potansiyel aranması, kimsenin alınmaması (Grooskreutz'u sağ bek oynar diye düşünerek almadılar) ve bugün Denayer'in sağ bek performansı. Sağ bek düşüncesi iflas etmiştir, keşke iyi bir hamle yapılsaydı ve Denayer'i asıl pozisyonu olan stoperde izleyebilseydik. Grooskreutz dönene kadar zor izleriz gibime geliyor. 

Denayer'in gelişimi açısından da bir artı. Geçtiğimiz sezon Celtic'de stoper performansı çok üst düzeydeydi. Galatasaray'a da bu uğurda alındı belki ama kariyerinde yeni yeni sağ bek oynuyor. Hızından kaynaklı geçmişte böyle bir düşünce vardı ama uygulanmamıştı, Galatasaray günlerine nasip oldu bu. Stoper olduğu kadar sağ bek oynayabilmesi de Denayer adına bir altın bilezik. Bu adamı tutmamız imkansız, orası da net. Manchester City ile yaptığımız Denayer anlaşması tam bir kazan kazan durumu..

4 yorum:

  1. Maçı yolda olduğu için izleyemedim. Ancak Lig Tv'nin 5 Dakikalık özetinde dahi; yenilen golün sağ bek Denayer'in boşalttığı alandan geldiği ve sonrasında da nerede ise tüm tehlikeli atakların sağdan geldiğini gördüm. O zaman özetlerde mi bende mi yoksa Hamza Hoca da mı problem bilemiyorum. Denayer City'nin üzerine titrediği bir adam ancak Sağ bek oynamayı BİLMİYOR. Alanını boşaltıyor, yerini kaybediyor ki bu onun kusuru değil. Sırf ileri gidip gol attırıyor ya da bindirme yapıyor diye birincil görevlerindeki eksikleri unutmamalıyız. Denayer'i Stoperde izleyip değerlendirmek lazım.

    Eren Evren
    www.gezginavukat.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam size %100 katiliyorum..ben macin tamamini izledim ilk yari denayerin kanadindan antepin cok net pozisyonlari var ve israrla o bolgeyi kullandilar..

      Sil
  2. Maçı tribünden izledim. Öncelikle tv ekranından izlediğiniz maç ile çıplak gözle izlenen maç arasında fark var. Maçın genel değerlendirmesinde Denayer in sahada futbol adına en doğru işleri yaptığını gözlemliyorsunuz. Ancak Denayer den tam randıman alınmak isteniyorsa kendisinin de oynamak istediği gerçek yeri olan stoper de oynatılması gerektiği inancındayım. Denayer savunduğu sağ koridorun çok açık vermesinde o kanatta önünde oynayan Podolski nin (geldiğinden beri en iyi maçını oynamasına rağmen) takım savunmasına katkı yapmamasının da rolü var.Yenilen golün oluşumunda kendisinden boyu yaklaşık 10 cm kısa olan Muhammed e kafa topu vurdurtan, pozisyonun gelişiminde de savunduğu koridorda önünde geçen topu seyreden Semih Kaya nın büyük hatası var. Semih Kaya G.Saray ın en zayıf halkasıdır ve Semih de ısrar edildiği sürece bu goller yenilecektir.

    YanıtlaSil
  3. kıssa dan hisse.iyi bir sportif direktör olmamasının(atanmamasının) sıkıntıları.hamza hoca herşeyi üzerine alacak yeterlilikte değil zaten.bir fatih terim değil kadro mühendisliğide yapsın.fatih terim varsa sportif direktöre hatta idari direktöre(a.albayrak vs)gerek yok.ama hamza hoca varsa iyi bir sportif direktör şart idi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir