25 Eylül 2015 Cuma

Geçtiğimiz Sezon Gomis, Bu Sezon Niasse "Transfer Hikayesi"


Drogba ile sözleşmesi bittiğinde yolların ayrılacağı 2 ay önce kesinleşmiş bir durumdu. Sakatlığından kaynaklı yeni sözleşmeyi düşünmediler, adını da tasarruf koydular ama Tarık Çamdal ve Olcan Adın'a ödenen o bonservisin ardından da herhangi bir tasarruf olmadığını gördük.

Neyse, aslında o dönem akıllı bir iş yapılmıştı. Drogba ile yolları ayıracağını bilen yönetim o sezon sonunda sözleşmesi biten Gomis ile anlaşmıştı. Bonservisi elinde, iyi bir golcüydü ama Drogba'dan kaynaklı doğan yıldız algısıyla birlikte taraftar isyan etti. Drogba'dan sonra gelecek isim Gomis mi olacak derken Galatasaray o transfer döneminin son günü Pandev'i aldı.

Gomis bu yaz döneminde serbest bir futbolcu olsaydı eminim ki taraftar bu transfer için yanıp tutuşacaktı. Gignac ise bu yaz döneminde değil de geçtiğimiz yaz döneminde serbest kalmış olsaydı Drogba'nın ardından o da istenmeyecekti. Böyle bir döngü işte.

Galatasaray transfer döneminin ilk gününden beri bir forvet istedi. Pandev'den boşalan yere bir forvet koymayı sürekli konuştuk, Gignac'dan başladık Bendtner'e kadar uzandık ama kimseyi alamadık. Şimdi de Podolski forvet oynar mı diye düşünüyoruz.

Niasse'nin transfer hikayesi de ilginç olacak, şimdi olmasa bile çok kısa bir zaman sonra daha da dillendireceğiz. Kendisiyle anlaşıldı, kiralık olarak takıma katılacaktı ki iyi de bir alternatif olabileceğini düşünüyorum. Galatasaray için hazırlıyordu kendisini ama taraftarın isyanına takıldı ve o transfer de gerçekleşmedi. Eylül 1 itibariyle de bari Niasse gelseydi dedik.

Taraftara da kızamıyorum, Ibrahimoviç'i yalanlamak için 20 gün bekleyen bir yönetim. Birçok iddialı isimle görüşüp kimseyi alamamanın ardından Niasse dediğinizde (o dönem yaşanan bilgi kirliliği de göz önüne alınarak) isyan doğar, bunu eleştiremem ama transfer döneminin son günü de bari Niasse gelseydi demek transfer döneminde nasıl iflas edildiğimizin resmi oldu.

O Niasse de Rus Ligi'ne müthiş başladı, her hafta attığı golleri konuşuyoruz derken bugün kendisini transfer etmek istesek alamayız. Öyle bir performans gösteriyor..

1 yorum:

  1. Bu bilgileri nereden alıp bu kanıya varıyorsunuz acaba. Niasse taraftar baskısı olduğu için mi alınmadı yani. Gerçekten çok ilginç ve yanlış buluyorum yorumlarınızı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir