11 Eylül 2015 Cuma

Hagi'nin Efsanesiyle Büyüyenler İçin de Sneijder İyi Bir Efsane Profili


Geç kalınan bir hareket. Sneijder'in sözleşmesini uzatmak için son ana kadar beklememek lazım, daha önce hareket edilebilirdi ama bir şekilde bu işi bitirmek iyi oldu. Galatasaray'ın düşen maaş bütçesinden bahsediyoruz, önemli futbolcular takımdan ayrıldı, en az 11-12 milyon avro'luk bir maaş düşüşü var ki Galatasaray'ın da en büyük sorunu buydu. Kalabalık bir futbolcu topluluğu ve alakasız kontratlar. Galatasaray bu konuda büyük yol aldı, hakkını vermek lazım ama son gün giden isimlerin de yeri dolmalı. Bu da transfer konusunda plansızlığın resmi. İyi birşey olurken altı doldurulmuyor ki bu da mevcut yönetimi başarısız kılıyor.

Galatasaray'ın da en çok maaş alan futbolcusu Sneijder, sonrasında da Muslera geliyor. Maaş bütçesini azaltmak, ekonomik önlemler almak yıldızları elden çıkarmak değil, gereksiz isimleri takımdan göndermektir. Bu yüzden de Sneijder'in sezon sonunda bitecek sözleşmesini hiç beklemeden uzatmak gerekiyordu, belki biraz gecikme oldu ama sorun yaşanmadı. Sneijder'in yeni sözleşmesiyle birlikte (çok büyük ihtimalle) Galatasaray'da futbolu bırakacak olmasından mutluyum.

Sneijder üzerinden yaş hesabı yapılmaz, böyle bir yıldızı takımda tutmanın bazı şartları vardır. Avrupa'da hiçbir takım bu maaşı vermez eleştirisi de yanlış, buranın Türkiye olduğu unutuluyor. Sneijder ve Van Persie gibi isimler bu yaşlarda bu paraları almak için Türkiye'yi tercih ederler, gerçekçi olmak lazım. Bu isimler oynadıkları takımları ne kadar sahiplenirlerse bu da sizin kazancınız olur ki Sneijder de şu ana kadar yaptıklarıyla Galatasaray'ı ne derece sahiplendiğini bizlere izletiyor.

Takımın lideri gibi hareket ediyor, saha içerisinde isyan noktasında Sneijder'in ismi daima geçiyor, futbolculuğuna zaten laf yok ve geçen sezon ekonomik sıkıntılar döneminde de (Juventus gibi talipleri varken) bir kere gidiyorum lafı ağzından çıkmadı ya da maddi durumdan söz etmedi. "Her takımın başına bu sorunlar gelebilir, zamanı geldiğinde Galatasaray benim paramı öder" diyen bir futbolcu. Sneijder gibi bir futbolcuya sahip olduğumuz için gurur duymalıyız. 

1.5 senedir sözleşme istiyor bu adam ve kalmak için elinden geleni yapıyor. Böyle düşünün. Melo da Galatasaray'da alacağı garanti ücreti Inter'de kazanamayacak ama sözleşme uzatmasına rağmen son gün ben gidiyorum dedi, deniliyor ya Sneijder sadece para için kalıyor diye. ABD'e gidersin yine bu parayı çıkarırsın, para muhabbeti hatalı. Drogba 35 yaşında geldiğinde müthiş transfer dedik ki Sneijder 31 yaşında. 2.5 sezondur da bu takımın formasını giyiyor, geçmişte Hagi'yi yaşayamayanlara ama Hagi'nin efsanesiyle büyüyenler için de Sneijder iyi bir efsane profili.

Hayırlı olmasını dilerim, Sneijder'le kazanılacak büyük başarılar ve kupalar var..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir