9 Eylül 2015 Çarşamba

Hakan Balta'ya Yeterince Dilenmediğimizin Farkındayım


Hakan Balta'ya yeterince dilenemediğimizi düşünüyorum, sanki hakkını yeterince veremiyoruz. Şu an ortaya koyduğu yüreğin adı Bülent Korkmaz, o ayarda işler yapıyor. Zora düştüğünüz her an sahnede, geriden çıkardığı bir topla da maçı kurtarır ya da bir duran top sonrasında attığı golle de. Yaş 32 ama aslında öyle bir yaş da yok, bu adam gittiği yere kadar oynar ki o gittiği yer de 35'li yaşları rahatlıkla geçer. 

Bu yüzden de Hakan Balta yaşlandı algısı üzerinden yürüyemezsiniz, her dönem böyle bir futbolcu kadronuzda kalmak zorunda. Tecrübe dediğiniz olay bu zaten. Yedek kaldığında sorun çıkarmaz, gerektiğinde 20 maç oynamaz ama 21. maç oynadığında sanki 20 maçtır oynamış gibi katkı verir. Geçmişte Emre Aşık da böyleydi ve 36'lı yaşlara kadar takımda kaldı, 2008 Avrupa Şampiyonası'nda yer aldı ama Hakan Balta çok daha farklı geliyor.

Letonya maçının kahramanlarından, çıkardığı iki tane top var. Hollanda maçını da çok iyi geçti. O eleştirilen, zayıf görülen savunma hattının en güçlü ismiydi. Galatasaray kısmına baktığımızda da önce Semih Kaya, sonrasında Chedjou'nun sakatlığı döneminde Hakan Balta ile şampiyonluk yürüyüşünü gerçekleştirdik. Bugüne baktığımızda da Chedjou yine sakat, Denayer yeni geldi derken Atletico Madrid karşısında da Hakan Balta ile yer alacağız.

Laf şuraya geliyor, Hakan Balta'nın sezon sonunda sözleşmesi bitiyor ve uzatmak adına çalışmalar şimdiden başlamış. Bu güzel, Hakan Balta gibi bir isimle devam etmek için sezon sonunu beklemek gereksiz, bu adam takımda kalır, kalmalıdır. Galatasaray'ın gençleşmeye çalıştığını biliyorum, bu uğurda da Hamit Altıntop'la devam edilmeyecek mesela, Umut Bulut'un da o kaderi yaşaması gerekiyor. Sezon sonu sözleşmesi biten, iyi de kazanan futbolcular. Hakan Balta ise Tarık Çamdal'dan bile az kazanıyor ama para lafı ettiğini asla duymazsınız.

Hakan Balta hakkını alacaktır, Galatasaray tarihinde de unutulmaz bir yerin sahibidir. Bunu da stoper oynamaya başladığı son 2 sezonda başarmıştır, kariyerini uzatmıştır. Bu konu da önemli, kariyerine stoper olarak girse çok daha başka bir noktada da olabilirdi. Rijkaard'ın Caner Erkin'i ilk olarak sol bek oynatan isim olduğu gibi Hakan Balta'yı da ilk olarak stoper oynatan isim olduğunu unutmayalım. Rijkaard geleceği güzel görmüş ama yanlış zamana denk gelmiş..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir