20 Eylül 2015 Pazar

Inter'in Savunma Karakteri ve Alex Telles


Mancini'nin taş gibi bir takım kurduğunu söyleyebiliriz. İtalya'da 4'de 4 ile başladılar ve üç maçı da 1-0'lık skorlarla kazandılar. Zor gol yiyen, savunma karakterli bir takım. Melo, Kondogbia ve Guarin orta sahası bu anlamda doğru üçlü, hücumda oynayan Jovetic ve Perisic bile savunmaya müthiş katkılılar. Mancini şu kurguyu Galatasaray'da oturtmak istediğinde Galatasaray savunma mı oynar diye eleştiriliyordu, oysa başarıya giden yolda nasıl oynadığının bir önemi yok.

Inter'i daha sonra uzun uzun değerlendiririz, şu an değinmek istediğim isim Telles. Galatasaray'ın bir türlü beğenilmeyen sol bek'i. Inter'e gidişi kendisi açısından en hayırlı karar olmuş, bunu yazarak başlayalım. Galatasaray'dan gitmek istememişti ama Real Madrid ve Konyaspor maçlarında yedek başlaması kendisi adına bir paniğe yol açtı, acaba Carole'nin arkasına mı düşeceğim derken son gün o da gitmek istedi ve Inter yolunu tuttu. Opsiyonu da kullanılacak ve Galatasaray'ın Telles üzerinden 10 milyon avro'luk bir geliri oldu diyebiliriz.

Telles'in Gremio günlerine bakarsak iyi bir hücum bek'i olduğunu söyleyebiliriz. Galatasaray'a da bu beklentiyle gelmişti ve böyle de başlamıştı. Mancini onun hücum özelliğinden yararlanmak istedi ki sağdan kullanılan duran toplarda bile Telles'in sol ayağına çok güvendi. Gremio'da da duran topları Telles kullanırdı mesela ama Selçuk İnan, Sneijder gibi isimlerin arasından duran top almak zor. Inter'de ise her duran topun başına Jovetic ve Telles geliyor.

Prandelli, Telles'in yüzüne çok bakmadı ama Hamza Hoca döneminde kimlik değiştiren bir Telles oldu. Hücumu unuttu, çok fazla çıkmaz oldu. Belki de Sabri Sarıoğlu'nun hücum ısrarındandır, bilinmez. Daha çok savunmada kaldı, stoperi üçledi ve bu anlamda da çok gelişti. Müthiş bir kademe sezgisi oldu mesela, ters kademe konusunda farklı bir noktaya geldi. Galatasaray'ın şampiyonluk yolunda gol yemediği 6 maçta Telles'in faydası büyüktür ama konuşulmaz. Onun da yaşadığı sendrom bir anlamda Bruma ile aynı, insanlar tabela bekledi. Bunu da göremeyince kötü bir futbolcu diye adlandırdı, oysa savunmada yaptıkları takım açısından çok önemliydi.

Telles'in savunma anlamında bu yükselişi de Inter'in savunma karakterinde büyük artı oldu. Mancini, Galatasaray'daki görüntünün aksine Telles'den savunma katkısı bekliyor, Semih Kaya'dan sağ bek yaratma çabasını geçtiğimiz sezon Jesus'dan sol bek yaratarak gösterdi ama Telles'le o pozisyonu alternatif altına aldı ki Jesus'un yokluğunda Telles formayı aldı, daha da bırakmaz. Telles'in yükselen savunma karakteri de Inter'in mevcut görüntüsünde önemli bir artı olacaktır.

Melo'yu ise uzun uzun yazmaya gerek yok, saha içerisinde yeniden hırs patlaması yaşamaya başladı ki o bu patlamayı yaşadığında tarif edilemez bir futbolcu. Belli ki mutlu, kendini İtalya'ya kanıtlama derdinde. 32 yaşındaki bir adamın para peşinde koşmaması bu yüzden. Inter'de Galatasaray'dan kazandığının daha fazlasını kazanmıyor..

2 yorum:

  1. Galatasaray'ı bu kadar takip eden ve üzerine bu kadar yazı yazan biri olarak Mancini ve Telles hakkındaki bu aşırı olumlu bakış açınızı şaşırtıcı ve çok yanlış buluyorum. Özellikle başarıya giden yolda nasıl oynadığınızın bir önemi yok cümlesi kabul edilebilir gibi bir şey değil. Günü kurtarmaya yönelik defansif tercihlerin ileri aşamalarda takım kurgusuna ve iştahına ne gibi zararlar verdiğini defalarca gördük farklı ekollerde. Neyse bu benim görüşüm tabi ki ama yazılarınızda genel olarak aşırı iyimser bir tavır var, Alex Telles'i defalarca tribünden de canlı olarak izledim. Vasatı geçemeyen bir performansı vardı şu anda da farklı olduğunu zannetmiyorum.

    Blogunuzu sürekli takip eden ve yazılarınızı okuyan biri olarak bazı futbolcular ve Galatasaray'ın genel hali üzerinde aşırı iyimser yazılarınızı okuyunca bir rahatsızlık hissi veriyor insana. Bir okuyucunuz olarak eleştiride bulunmak istedim umarım yanlış anlamaz ve dikkate alırsınız

    YanıtlaSil
  2. interi son maçta izledim.açıkcası futbol olarak beğenmedim.chevo gibi bir rakipten baskı yediler.o oyunla şampiyon olmaları biraz zor gözüküyor.kısır bir takım olmuş inter

    yalnız mancini akıllı hamleler yapmış interde.günü kurtaran hamleler de diyebiliriz.medel i stopere çekmiş.3 koşan orta saha ile oynuyor.defansif açıdan iyiler ama ofansta sıkıntılılar.beklerin daha fazla ileriye çıkması şart oğlu şart.sanırım bundan dolayı mancini telles tercihinde bulunmuş olabilir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir