16 Eylül 2015 Çarşamba

Kurduğum 11'lere Yasin Öztekin'i Koymadığım İçin Özür Diliyorum


Gecenin özetini Muslera yaptı, ilk yarıda rakibimize fazla saygı gösterdik diyerek. Saygı ile haddini bilerek oynamayı ayırmak lazım. 2 sezon önce Mancini Juventus'dan 4 puan alarak haddini bilerek, ortaya doğru taktik koyarak başarılı olmuştu. Atletico Madrid karşısında Hakan Balta'yı ön libero oynatmak, Sneijder'i sola, Podolski'yi sağa atmak bir taktik yanlışıdır, haddini bilerek oynamak bu değil. 

Atletico Madrid'in olayı bu zaten, anlamadığınız dakikada maç 2-0'a gelir, farkına bile varamazsınız demiştim. Öyle de oldu, iki basit hata ve Griezmann'ın golleri. Sonrasında da Atletico Madrid tarafından rölantiye alınan bir oyun, daha acımasız bir takım skoru farklı noktalara da taşıyabilirdi. İlk yarı felaket, ikinci yarısında ise oynamaya çalıştık ama ikinci yarıda oynanan futbol aldatıcı olmasın ki Hamza Hoca aldanmaya meyilli. 

4-4-2 söylemleri duyuyorum, Sneijder & Selçuk İnan orta saha göbeğiyle herhangi bir maça çıkın da sonrasında neler oluyor görelim. İkinci yarıda Atletico Madrid'in fazla pozisyona girmemesi tamamen oyunu yavaşlatmasından ama ilk yarıyla da kıyaslayacak olursa ikinci yarıda Galatasaray'ın iştahı pozitif nokta. Onu da oyuna sonradan soktuğun Yasin Öztekin ve Sinan Gümüş iler sağlıyorsun, forvetlerin yine yok yoksa. Bir de oynadığı her pozisyonda fark yaratan Denayer var.

Chedjou'nun orta saha oynaması gerektiğini söyledim, Galatasaray'ın bir 6 numarası yok ve Chedjou burada oynamak zorunda. Yoksa Chedjou & Denayer stoper hattı ligin en sağlam savunma ikilisi olur ama sağ bek sorunu, 6 numaranın olmaması derken bu durum neye yarar. Anlamadığım nokta bu pozisyonda Hakan Balta'nın oynaması. Görev adamıdır, çok başarılıdır ama bunu sağladığı pozisyon stoper, sol bek bile bu saatten sonra oynamamalı ki ön liberoda mantık bulamadım. Ağır ve hareketsiz bir isim, ne katkı bekledik ki ne aldık. Bir de Emre Çolak'ın kötü futbolunu eklediğimizde orta saha diye birşey yoktu Galatasaray'da. Hani bu maçı orta sahada kazanacaktık, orta sahayı kalabalık tutarak avantaj yakalayacaktık. Kuru bir kalabalık oldu ki Hakan Balta'yı orta saha oynatırken 1.5 milyon avro'sunu vererek Dzemaili'yi neden gönderdik sorusunu tekrar gündeme taşımak istiyorum.

Galatasaray adına iyi şeylerin konuşulduğu nokta Yasin Öztekin'in oyuna girmesiyle başlıyor. 4-4-2'e zorunluluktan döndük, rakibin de oyunu rölantiye almasından sonra tempo ve baskı kurmayı başardık ki en büyük pay Yasin Öztekin'in. Kurduğum 11'lerde Yasin Öztekin'i kenarda bıraktığım için ben pişmanım, bu takımda önce oynayacak isim kendisiymiş. Topu hücuma hızlı çıkardı ve Denayer'in de sağ bekte etkili performansıyla o kanadı mükemmel kullandı Galatasaray. Podolski'nin de sola geçmesiyle taşlar biraz olsun yerine oturdu. Belki Podolski yine etkisiz, kötü oynuyor ama asist girişimi var, yine pozisyona giriyor. Doğru yerde oynatmıyoruz, yanlış yerde gösterdiği performans üzerinden eleştiriyoruz ama Podolski'yi sağ kanatta başka kullanan hoca bir de Mancini'ymiş. Sonrasında Podolski'ye şans bile vermemişti.

Forvet hattı sorun, alternatif yok. Umut Bulut bulduğunu atamıyor, Burak Yılmaz o pozisyona bile giremiyor. Sürekli uzun top istiyor, koşu gösteriyor ama Sneijder ona kaç tane top attıysa hepsini ezdi, topu kontrol bile edemedi. Baskı kuruyoruz, ciddi şekilde geliyoruz ama forvetleriniz size bir etki vermiyor. Bu durumda da Atletico Madrid gibi bir takım karşısında nasıl gol atacaksınız?

Bu takımın oynaması gereken kanatları Yasin Öztekin ve Sinan Gümüş. Sinan Gümüş de girdikten sonra etki gösterdi ama biz yanlış ısrarlarda, taktik hatalar içerisinde yola devam ediyoruz. Hamza Hoca da kontrolünü kaybetti, futbolcular özelinde gelen isyanlar, taktik hataları derken Galatasaray adına ışık görmüyorum. Maalesef ki ikinci yarının da aldatıcılığına kapılacak gibi.

Konuşursak konuşulacak çok konu var. Maxi Pereira mı Sabri Sarıoğlu'ndan fazlasını verecek diyorlardı ki Denayer'i izledik, stoper Denayer'in takımın 1. sağ beki Sabri Sarıoğlu'ndan daha iyi sağ bek olduğunu izliyoruz. Koca yaz dönemi bu takım ne yaptı. Galatasaray kadrosu geçen sezondan daha iyi bir kadro değil, takım zayıfladı, alternatif kaybetti, gidenin yerini doldurmadı. Hamza Hoca ve yönetimdir bu tabloyu yaratan da, bu yüzden kendi kurdukları kadro üzerinden eksiklerimizi gördük demek çok alakasız bir söylem. Bu ortamı ben yaratmadım ki fm taraftarı damgası yedik. Sağlık olsun.

Atletico Madrid karşısında kaybetmek sürpriz değil ama böyle bir ilk yarının ardından kolay pes etmek Galatasaray'ın geleceği açısından hiç de olumlu değil. Mesele kazanım yapmaksa Denayer'i gördük, Sinan Gümüş'ü izledik, Yasin Öztekin'in neden vazgeçilmez olması gerektiğini tekrar anladık. Bunun için teşekkür etmek gerekirse teşekkür edelim..

2 yorum:

  1. hamza sagolsun iddaada kazandırmaya devam edıyor. hakan baltayı orta sahada gorunce ne var ne yok bastım atletıcoya :) he zaten madrıd bankoydu ama hakanı orta sahada gorunce baının yolunu tuttum guzelde para kazandım :) 10 yaşında ki cocugu getırsen takımın basına hakan baltayı orta sahada oynatmaz bu kadar cahılce bır anlayısa sahıp teknık adam derhal kovulmalı. bu zıhnıyetten bır cacık olmaz. oynadıgı her macta hucumda fark yaratan yasini yedek bırakıp sahad yuruyen poldıyı oynatan zıhnıyet derhal kovulmalı. bunun lamı cimi yok. poldı su performansıyla ancak hamle oyuncusu olur. sahad gezıyor sadece. karsında atletıco var savunma yapman lazım. hakanla orta sahada nasıl dırenc gostereceksın. aam sadece stoperde oynayabılıyor. fızıksel dırencı yok ıkılı mucadelede agır kalıyor bunu gormeyen teknık adam derhal kovulmalı. 2-0 kımseyı yanıltmasın madrıd bastırsa bu mac 5 olurdu. bu kadar sacma sapan bır taktık bu kadar futbol cahılı bır oyun anlayısı olan teknık adam vızyonsuzdur. orda hakanı oynatacagına paf takımdan adam al oynat kımse sesını cıkarmaz. hakanın oynadıgı orta sahada bılal 50 kere oynar. emre kotu degıldı emrenın etrafında oyuncular agır oldukları ıcın kımseyle koordıne olamadı. kotu olarak sırıtmasıda bundan. bu hamzayla bu sezon hıcbırsey olmaz. zaten gecen senekı sampıyonluk rakıp takımların basarısızlıgından geldı. sinan gumus neden ılk 11 de baslamıyor adamın fızıksel ustunlugu var kere kac mac oynayınca oda yasın gıbı etkılı olacak ama anlayan teknık adam yok yazık ulkemızde 3 kupa kazanmıs teknık adamlar boyleyse vay ulkemın gelecegıne cok yazık.

    YanıtlaSil
  2. Orta sahası son derece kırılgan, dirençsiz, forvetleri etkisiz, pozisyon üretemeyen, kolay gol yiyen G.Saray ne yazık ki şampiyonlar ligi düzeyinde bir takım değil. Yenilmesine rağmen Benfica ya karşı iyi futbol oynayan Astana maçlarının çok ama çok zor olacağı kesin. A.Madrid e kaybedilen puan çok sorun yaratmaz ama Astana karşısında olası üzücü sonuçlar takımda çok büyük deprem yaratır.
    Bütün bunları düzeltecek yine de Hamza hoca ve onun adaleti. Adaleti diyorum çünkü İsviçre milli takımının orta saha oyuncusu Dzemali yi hiç haketmediği şekilde üstüne para vererek gönderdi. Oyunu çift yönlü oynayabilen Dzemali ve geçen sene la Liga da Deportiva da 25 maç oynamış Rodrigez orta saha da H.Balta dan çok daha fazla katkı yapacak oyunculardı.
    Bir diğer adaletsizlik Yasin, Podolski tercihinde.Podolski ye 7,5 milyon verebilirsin ama belli ki adamda zerre kadar istek, konsantrasyon, hırs yok.Maçta tam istediği gibi önüne bom boş pozisyonda 2 gollük top geldi.Birinde berbat vurdu, diğerinde tökezlendi.
    Çünkü maçın içinde değil maçı yaşamıyor.Oysa Yasin ile başlasa Podolski den beklenenden çok daha fazla verim alınacak.
    G.Saray ın bir diğer şansızlığıda golcüleri Burak ve Umut un üst düzey futbolcu olmamaları.Bunların Türkiye liginde gol ortalaması 20 gol olabilir.Ama ayağında top tutamayan, amatörce sürekli basit fauller yapan, aşırı top kaybeden ,adam eksiltemeyen, vasat iki forvetle şampiyonlar liginde zaten başarılı olamazsın.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir