16 Eylül 2015 Çarşamba

Mesele Top Kapabilmek, Onu da Yapan Tek İsim Var


Mersin İdman Yurdu maçından bir istatistik. Jose Rodriguez, haftanın en çok top kapan ismi olmuş ve Galatasaray adına da pas yüzdesi en yüksek isim. Sonuç ise Atletico Madrid karşısında yedek. Atletico Madrid maçı için üçlü orta saha oynayalım ve Selçuk İnan, Jose Rodriguez, Emre Çolak üçlüsüyle başlayalım diyordum. Dayandığım nokta da Real Madrid maçıydı. O maçı da zaten Şampiyonlar Ligi provası diye yaptık ama Atletico Madrid karşısında alakasız işlere giriştik. Hakan Balta'yı ön libero oynatmak gibi. Bir de buna Emre Çolak'ın sıfır etkisi ve erken oyundan çıkması derken Galatasaray'da işler iyice karıştı ve kolay teslim olduk. İkinci yarıda oynanan futbol biraz aldatıcı ama doğru futbolcuların doğru yerlerde oynaması Galatasaray'ı ileriye itti. Benim beklentim ise oyuncu değişikliklerinde Sneijder'i mümkün olduğu kadar yay çevresinde tutup, şut özelliğinden faydalanmaktı. Bunun için de Jose Rodriguez, Selçuk İnan'ın yanında oynamalıydı ama tercih edilmedi. Selçuk İnan & Jose Rodriguez ikilisi zayıf kalıyor diyorum ama siz doğru kurguyu ortaya koyduğunuzda Jose Rodriguez size beklediğiniz katkıyı verir. Orta sahanız agresif değil, top kapan futbolcular yok. Bir tek Jose Rodriguez ki o da eleştiriliyor. Oysa istatistik ortada, amaç top kapmak ve topu tutmaksa bu adamdan vazgeçemezsiniz..

5 yorum:

  1. Öncelikle Burak beyi kutlarım. Her maç sonu çok doğru analizlerin yanında maça etki eden ve öne çıkan konuları da bloguna taşıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk kez bu konuda tebrik aldım ki sevindiğim nokta şu oldu, amacına ulaşmışım. Maç yazısı yazıyorum ama bir maçla ilgili konuşulacak çok detay oluyor. Taktik, teknik mevzularından çok anladığımı söyleyemem ki rakibi de değil, Galatasaray'ı konuşurum genelde. Maçla ilgili 2-3 farklı konuyu da not edip ertesi güne sarkıtıyorum. Bu da genelde ya futbolcu analizi (iyi ya da kötü anlamda) ya da herhangi bir durumla ilgili oluyor. Çok sevindim beğenmene ve bunu dile getirmene.

      Sil
  2. Yazının başlığı "top kapabilmek" olacak sanki veya "toplu kalabilmek"

    YanıtlaSil
  3. hamza hoca kim iyi oynuyorsa onu hemen yedeğe çekiyor.çoh enteresan.önce yasin ile başladı operasyona.sonra jose yi kesti.denayer iyi oynadı ya onuda yakında keser.

    hamza hocanın derhal kovulması şart.yabancı sınırının kalktığı bir ortamda sağ kanadı sabriye teslim etmesinin izahı yok aga.rakip gökhan gönül varken 1,5 milyona şeneri alıyor.maxi nin bonservisi elinde iken sabri maxi den daha iyi diyor tanman.akıl tutulması var aga.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir