28 Eylül 2015 Pazartesi

Podolski Çok da Güzel Forvet Oynar

 
Podolski 6 maçta 3 gole ulaştı. Kötü oynadığı, fizik anlamda ayakta kalamadığı ve ısrarla sağ kanatta oynatıldığı söylenen Podolski. Bu 3 golün yanında da takımın en çok pozisyona giren futbolcusu. Türkiye'de de iyi bir forvet olabilir, attığı 3 golün 2'si kafayda mesela. Bu kadar net kafa vuruşu yapan en son forvetimiz Drogba'ydı. Abartmıyorum.

Kewell da gol özelliği yüksek bir kanat forvetti. O anlamda Podolski ile tarzları benzer. 10 gol sınırını da zorlayan bir kanat oyuncusuydu. Rijkaard'ın ilk sezonu Baros'un sakatlığı sonrasında 1-2 maç Nonda oynadı ama formayı Kewell kaptı, sezonun ilk yarısını da Kewell forvet oynayarak geçirdi. O sezonun ilk yarısının ligde en iyi futbolcusuydu. Kewell'ın da sakatlığı sonrası Galatasaray şampiyonluk yolunda havlu atmıştı. Nonda gitti, Jo geldi, Baros zaten sakattı, bir ara Arda Turan forvet oynadı derken Kewell'ın forvet istikrarı yakalanmadı. Haliyle de Kewell sakatlandığında o sezon bitmişti aslında.

Burak Yılmaz sakat, Umut Bulut'u konuşmuyorum bile. Önde basmak, mücadele etmek değil, gol atmak veya gol yolunu açmak forvetten yana asıl beklenti. Sağ kanatta ve hazır olmayan Podolski bu kadar gol atıp, en çok gol pozisyonuna giren isimse bu adam forvet oynar, oynamalıdır. En iyi alternatif hatta. Öyle ki Podolski'yi forvete yazdığınızda Yasin Öztekin'i sola, Sinan Gümüş'ü sağa yazabilirsiniz ve tüm taşlar bu anlamda yerine oturur ama anlamsız bir Umut Bulut ısrarı var. Ben bu durumu tarif edemiyorum.

Astana maçına geçecek olursak;

Muslera
Denayer Chedjou Balta Carole
Jose Bilal Selçuk
Yasin Podolski Sneijder

En doğru diziliş bence bu. Orta sahayı kalabalık tutarak, mücadele gücünü mümkün olan en iyi seviyeye getirmeliyiz. Astana hafife alınamaz ki Kazakistan'da ilk Şampiyonlar Ligi maçı bu. Çok farklı bir hava olacak. Galatasaray'ın da iddia sahibi olmak adına bu maçı kazanması şart. 

Jose, Bilal Kısa ve Selçuk İnan topu da tutabilecek, teknik seviyeleri yüksek isimler. İleri üçlüyü de 4-3-3 gibi düşünmemek lazım, öndeki üçlü serbest oynayacak. Sneijder'in sol, Yasin Öztekin'in sağ tarafta verimi düşüyor gibi görünebilir ama daha hareketli oynadıklarında sıkıntı olacağını sanmıyorum. Podolski'nin de gol vuruşları kıymetli, bu maçtaki en önemli gol kozudur bana göre ama eminim ki Umut Bulut 11 başlayacak, hatta formasyon 4-2-3-1'e dönecek. Bilal Kısa yerine Selçuk İnan yazılabilir ki Bilal Kısa 32 yaşında 12 km dolaylarında mesafe kat eden bir futbolcu.

Chedjou'yu orta sahada yazardım, dile de getirdiğim bir durumdu ama Bilal Kısa'nın bu performansı, Semih Kaya'nın da yokları oynaması neticesinde Chedjou'yu stoperden kesemeyiz. Denayer'in de sağ bek performansı fazlasıyla iyi.

1 yorum:

  1. gereksiz bir orta saha kalabalığı yaratmanın manası yok
    bu adamlar orta sahayı pas yaparak değil büyük ihtimalle uzun vurarak geçecekler. kısa ve ince pas yapabilecek teknikte bir ekip olduğunu sanmıyorum. o yüzden forvetlerden birini eksiltmek bizim hücum gücümüzü eksiltir. öndeki 3'lü kalabalık ve fizikli kazak defansının içinde kaybolur.
    ayrıca maç genelde kazakların sahasında oynanacağı için önde 4 kişi ile daha fazla hareket ve pas istasyonu yaratma imkanımızı doğacaktır.
    Podolski'nin ben de kesinlikle santrafor oynaması taraftarıyım. bu şekilde Sinan'a sağda, solda Yasin'e yer de açılacak. ama Hamza hoca bu opsyionu sanırım Umut da sakatlanmadan asla yapmaz!
    bir gün inşallah yedek kulübesinde umut, burak, olcan, sabri, emre çolak, selçuk'u yan yana otururken görebiliriz. İşte o zaman Galatasaray'ın doğru yolda olduğunu anlarız.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir