17 Eylül 2015 Perşembe

SC Nostalji #39; Fernando Meira


Yeni Hagi, yeni Popescu arayışları 2000'li yılların Galatasaray adına özeti. Yeni Hagi uğruna birçok 10 numaranın geldiğini ama başarısız olduğunu gördük ve aynı durum yeni Popescu arayışlarında da oldu. Almaguer, F.De Boer hatta Bouzid. Bouzid'in gelme nedeni de ayağının iyi olması, topu oyuna iyi sokmasıydı ama olmadı tabii ki. En istikrarlıları Song & Tomas oldu yine ama konumuz Fernando Meira.

2008-2009 sezonu, Galatasaray adına önemli yatırımların olduğu dönem. Daha doğrusu transfer konusunda Haldun Üstünel'i yaşadığımız zamanlar. O dönem ve sonrasında birçok yıldız ismin, hatta teknik direktörün Galatasaray'a geldiğini görmüştük. O sezon Kewell da geldi mesela, Fernando Meira da büyük bir transferdi. Transfer sezonunun son günleri de Baros'u kadroya kattık. Sonrasında da başka yıldızları konuştuk.

Yeni Popescu arayışlarında ki en iyi adımdı aslında, o dönemin transferde en çok heyecanlandıran isimlerinden biriydi. Portekiz Milli Takım'ından takip ettiğimiz bir isimdi. Bunun yanında uzun bir Stuttgart kariyeri vardı ve Bundesliga şampiyonluğu görmüş bir futbolcu. Böyle bir kariyeri de 5 milyon avro gibi bir rakama transfer etmek büyük işti. Beklenti de savunmaya liderlik yapması, geriden oyunu iyi kurması ve teknik özellikleri üzerineydi ama Galatasaray kariyeri stoperde değil de ön liberoda başladı.

O sezon Şampiyonlar Ligi'ne kesin katılırız gözüyle bakarken S.Bükreş'e elendik, Galatasaray tarihinin de Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde ilk başarısız sonucudur. Meira'nın da ilk maçı da Bükreş karşısında oldu. Skibbe'nin ilginç defans kurgusu. Sağ bek Emre Güngör, ön libero Meira gibi. Bir süre daha ön libero oynamaya devam etti ve sonrasında stopere geçti. Ligin ilk yarısı bittiğinde de Galatasaray için Avrupa Ligi'nde iyi giden ama ligde istediğini alamayan bir görüntü vardı. Meira da o zamana kadar beklentinin uzağında kaldı diyebiliriz.

Hikaye de bundan sonra başlıyor. Skibbe gitti Bülent Korkmaz geldi derken Galatasaray'ın savunma konusunda sakatlıklarla uğraştığı bir dönem. Bordeaux karşısında bir şekilde turu geçtik ama Hamburg maçları öncesinde Meira'nın transfer durumu doğdu ama takımda neredeyse stoper kalmamıştı. Emre Aşık oynuyordu, Hakan Balta buraya kaydı derken Meira'nın o zamana kadar verdiği kötü görüntü sonrasında yönetimde Meira'dan zarar edildi düşüncesi doğmuş olacak ki Zenit'e satıldı, 700 bin avro gibi bir kazanç elde edildi ama Hamburg karşısında tur kaybedildi. Kewell stoper oynamak durumunda kaldı ve o ortamda Meira'nın satılmasının bir mantığı yoktu.

Sadece yarım sezon sürebildi Galatasaray kariyeri. Beklenti yüksekti, yarım sezonda bunu karşılayamadı ama üzerine de gidilmedi. En azından kariyeri ve kalitesi bunu hak etmesine rağmen çok fazla üzerinde durulmadı. Galatasaray'dan Zenit'e, oradan da Zaragoza'ya transfer oldu.

1 yorum:

  1. o yıllardan geriye kalan skibbe nin oynattırdığı güzel oyun.arda lincoln kewel ve baros un güzel paslaşmaları.şimdikinin beşiktaşına benziyordu o paslaşmalar.ve oyun.

    sonra bülent korkmaz geldi.ne güzel oyundan eser kaldı ne de işler rayına oturdu.göbek bağlamış hasan şaştan medet uman bir teknik adam oldu korkmaz ve taa o dönemden teknik adam ve yönetici olamayacağını göstermişti korkmaz.formayı iyi olana değilde kankalarına vermişti korkmaz.meira nın satılması ayrı bi rezillikti.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir