3 Eylül 2015 Perşembe

Zararı Gören Galatasaray, Üzülen Taraftar, Mağdur Olan Grosskreutz


En az Ribery skandalı kadar büyük bir olay. Grosskreutz transferini son ana bırakmak bir yana, süreci denetlememek, kontrol etmemek çok daha büyük bir skandal. Bu da yönetimle alakalı bir durumdur ki en başta kim varsa onun istifasını gerektirir. Günah keçisi yaratarak, hata bu arkadaşın diyerek bu işin içerisinden sıyrılmak mümkün değil. Çünkü zararı gören Galatasaray, üzülen taraftar, mağdur olan ise Grosskreutz.

Hikaye de garip, transferi 23:55'e yetiştirmişler. Yani ilk etapta Galatasaray'ın yaptığı açıklama doğru, sistemin yoğun olmasından ötürü 00:00'ı 48 saniye geçe Fifa sistemine düşmüş. Transferin kabul olmama nedeni eksik evrak, imzasız kağıtlar. Yani Galatasaray bu transferi 23:00'da sisteme girmiş olsa yine kabul edilmeyecekti, skandalın boyutu çok daha vahim. Galatasaray gibi bir camianın, Şampiyonlar Ligi takımının böyle bir hata yapması affedilemez. Bütün Avrupa şu an bu konuyu konuşuyor ki maalesef rezil olduk.

Böyle bir hata yöneticilerin kendi şirketlerinde olsa neler yapacaklarını tahmin edin. Maalesef Galatasaray'ı bizim kadar sevmeyenler Galatasaray'ı yönetmeye kalkınca da durum bu oluyor. Dün yapılan açıklamaya baktım da her takımın başına gelebilecek, olağan bir durum misali açıklama gelmiş. Sisteme doğru girildi ama imza eksik deniliyor. Bitti mi yani, bu mu. Olay kapandı mı. Bir istifa geldi, sorumlu bu arkadaş denildi ve hayat devam mı ediyor.

Mağdur olan Grosskreutz. Futbol oynayabilmek uğruna çok sevdiği Dortmund'dan ayrıldı. Galatasaray forması giyeceğim, Podolski ile buluşacağım, Şampiyonlar Ligi'ne ayak basıp yeniden kendimi kanıtlama imkanı yakaladım derken uğradığı bu muamele kabul edilemez. Kulübe dava açsa, parasını da çatır çatır alsa yeridir ama böyle bir adam değil. Yattığı yerden para kazanacak bir isim değil ama oynamamayı da göze alarak Galatasaray'a geliyor, idmanlara çıkacak ve 4 ay oynayamayacak. Buna rağmen idmanlarda kendimi göstereceğim diyor. Tek taraflı fesh hakkı var oysa, sözleşmesinden çıkar ve parasını alırdı. Sonrasında da farklı bir kariyer çizebilirdi kendisine ama yapmıyor.

Ben olsam Grosskreutz'un yüzüne bakamam, seni 4 ay boyunca oynatamayacağız diyemem ama bu yönetim der. Dün o açıklamayı yapan yönetim bunu da çok rahat der. Benim bu konuda hiçbir alakam olmamasına rağmen kendimi mahcup hissediyorum, yüzün kızarıyor, üzülüyorum.

FM üzerinden bazı yöneticiler bizleri eleştiriyor, laf sokuyordu. Nedeni de futbol hakkında fikir yürütmemiz, düşünmemiz, çabalamamız. O gün o lafı sokanların eseridir bu skandal. Kimse hikaye anlatmasın, biraz gururu olan şu noktada istifa eder ve kulübün önünü açar. Yoksa bu zihniyetle Galatasaray'ın yol alacağı yok..

3 yorum:

  1. kulüpler ya özelleşecek yada taraftar kulüplerde seçimlerde etkin hale gelecek.türkiyede bu ikiside yok.kulüpler özelleşmiyor.vede taraftarın(halkın)yönetimlerde hiçbir etkinliği yok.

    YanıtlaSil
  2. kulüplerin satılması ve özel şirket mantığı ile idare edilmesi gerekir. aksi takdirde bu prostatlı ......'ler asla işi bilen insanlara yönetimi devretmezler.

    Devrediyor gibi yaparlar ama ilk fırsatta yine dümene kendileri geçerler. Çünkü o koltuğa gelme amaçları zaten kendi isimlerini duyurmak, reklamlarını yapmak ya da kendi şahsi işleri için payanda olarak kullanmaktır vs... Dursun Özbek kimdir? kim tanır? gerçekten hayatında son 1 yıla kadar stadyumda maç izlemişliği var mıdır? gerçekten Galatasaray taraftarı falan mıdır? futbolla ilgisi ne derecededir? hatta herhangi bir spor dal ile...

    bu ekibin kulübü; rezil kepaze seviyeye getireceği seçildiği gün belliydi. 3 aylık icraatları Galatasaray tarihinin gördüğü en kötü, en amatör en çapsız yönetimi olmaya aday olduklarını gösteriyor. Daha fazla zarar vermeden acilen istifa etmeleri şarttır!
    Lanet olsun Galatasaray genel kuruluna ki kulübü ipotek altına almış olan o "oligarşik, bizans" yapısına mhakum oluyorlar. ve biz de gönül vermiş olduğumuz Galatasarayımızın bu acemi, çapsız, beceriksiz hatta utanmaz kişiler tarafından bitirilişini izliyoruz.

    yazıklar olsun, başka bir demiyorum!!!

    YanıtlaSil
  3. Grosskreutz olayı o kadar büyük bir rezalet ki G.Saray tarihinde çok acı bir leke olarak kalacak.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir