13 Ekim 2015 Salı

En İyi 3. Olma İhtimali


Son maçın ertesinde yine bir şekilde olabilecek en iyi iddiayı yarattık. İzlanda'ya kaybetmememiz durumunda Hollanda'nın önünde yer alıyoruz ve 3. olarak playoff'a kalıyoruz ama İzlanda'yı yenmemiz ve Kazakistan'ın da Letonya karşısında galibiyet alması durumunda en iyi 3. olarak eleme maçı oynamadan Euro 2016 bileti alıyoruz.

Biraz daha açmak gerekirse, 6'lı gruplarda grup sonuncusu olan takımlara karşı alınan puanlar geçersiz sayılıyor. Türkiye'nin şu an 15 puanı var ve Kazakistan Letonya'yı yenip 5. sıraya yükselirse, bizden 2 puan düşecek. Eğer Kazakistan sonuncu olursa 6 puan. 

En iyi 3.'lük yolunda rakibimiz Ukrayna. Onların İspanya karşısında kazanmamaları gerekiyordu ve kendi evlerinde 1-0 mağlup oldular. En iyi 3.'lük yolunda ilk adım böylece atıldı. Ukrayna'nın şu an 19 puanı bulunuyor ve o grupta sonuncu olan Makedonya'ya karşı 6 puan aldılar. 19 puandan bu 6 puanı düştüğümüzde 13 puanları kalıyor.

Şu an Türkiye'nin 15 puanı var. Letonya'nın sonuncu olursa 2 puanlık bir kaybımız olacak ve biz de 13 puana düşüyoruz. Letonya ile her iki maçta da beraberlik aldık, Kazakistan'a karşı ise 6 puanımız var. İzlanda'yı geçmemiz durumunda da (Letonya sonuncu olursa) 16 puana yükseliyoruz ve en iyi 3. olarak Euro 2016 biletini alıyoruz.

Letonya'ya karşı iki maçı da kazanmış olsak, İzlanda karşısında 2.'lik mücadelesi de veriyor olabilirdik. O da işin diğer noktası ama bu kadar kötü başlangıç sonrasında grupta geldiğimiz bu noktayı başarı olarak kabul ediyorum. Bizim İzlanda'yı yenmemiz kadar, Kazakistan'ın da Letonya'yı yenmesi gerekecek ki hiç de düşük bir ihtimal değil..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir