12 Ekim 2015 Pazartesi

Görüntü "Beraberlik İyidir", Sonuç 3 Puan


Maçın anahtarı Çek Cumhuriyeti'nin bu maç öncesinde Euro 2016'yı garantilemiş olmasıydı. Çok fazla odaklandıklarını düşünmüyorum, özellikle hücumda rehavetleri vardı. Türkiye'nin de Çeklerin bu görüntüsüne "beraberlik iyidir" tarzı eklendiğinde iyi bir maç geçmedi aslında, taa ki penaltıdan 1-0'ı bulana kadar. Sonrası Türkiye'nin istediği gibiydi ve iyi futbolun çok da önemli olmadığı zamanlar. İki maçta 4 puan yetiyordu ve en zor görülen Çek Cumhuriyeti deplasmanında da 3 puanı kazanarak büyük bir avantaj elde edildi.

Beklediğim kadroydu, hafta içerisinde de yazdığım 11'le başlanıldı. Cenk Tosun tercihi önemliydi, hak etmişti bunu. Arda Turan ve Hakan Çalhanoğlu kanatlarda, arkasında Selçuk İnan, Ozan Tufan ve Oğuzhan Özyakup orta sahası. Kanatların da orta saha özellikli olduğundan yola çıkarsak, bu orta sahanın top tutmasını ve oyuna hakim olmasını beklersiniz ama ilk yarıda topla oynama düşüktü, yüzde 40'ları zor gördük. Bir de top kayıplarını eklediğimizde Çekler rahat geldi ama bahsettiğim o rehavet havası hücumda etkiliydi. İlk yarıda iki takımın da kaleyi bulan şutu yok.

Selçuk İnan'ın performansı önemli, Oğuzhan Özyakup ve Ozan Tufan'ın iyi bir görüntü çizdiğini söyleyemem. Top kazanma ve pas yüzdesi anlamında kendi rekorunu kırmış dahi olabilir, bakmak lazım ve Selçuk İnan'ın bu performansı da Galatasaray'ın bu sezon kötü gittiği görüntüye çok benzedi. Takım kötü giderken en büyük mücadeleyi o verdi mesela ama bu görülmüyor, konuşulmuyor.

Penaltıya kadar da görüntü buydu aslında, değişen birşey yoktu. Türkiye'nin kazanma adına risk aldığını, hamle yaptığını görmedim ki o sıralarda Arda Turan ve Hakan Çalhanoğlu da hiç ortada yoktu. Oğuzhan Özyakup sorumluluk almalı, Beşiktaş'ta çizdiği görüntüyü izlemeliyiz diyordum o dakikalarda. Dikine çıkışları önemliydi de Türkiye'nin hızlı oynamak gibi bir isteği yoktu. İkinci yarıya Volkan Şen veya Gökhan Töre'yle girilebilirdi. Madem top tutamıyoruz, en azından hızlı çıkalım, top taşıyalım düşüncesiyle ama bu hamlenin de gelmemesi görüntüyü beraberlik isteğine itiyordu ama Serdar Aziz'in kazandırdığı penaltı sürpriz oldu. 

Sonrasında da Milli Takım istediğini aldı. Cenk Tosun & Volkan Şen değişikliği takımı hızlandırdı, bulduğumuz açık alanları iyi değerlendirdik, Volkan Şen'i pozisyona soktuk. Özellikle de Arda Turan'ın açık alanda sorumluluğu ele alması ikinci golü de getirdi. Sahneye çıkması gereken anda sahnedeydi, gol Çalhanoğlu'nun ama imza Arda Turan'ın oldu.

İstediğimizi aldık, şimdi İzlanda karşısında alınacak bir puan bile bizi baraj maçına taşıyacak ama şöyle bir ihtimal de doğdu. Kazakistan'ın Letonya'yı yenmesi, İspanya'nın da Ukrayna deplasmanında kaybetmemesi durumunda bizim İzlanda karşısında alacağımız galibiyet bir anda bizi en iyi 3. yapıyor ve baraj maçından kurtarıyor. Düşük bir ihtimal gibi görünebilir ama imkansız değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir