23 Ekim 2015 Cuma

Hamza Hamzaoğlu, Podolski'den Sağ Kanat Yapmayı Başardı


Bu sezon eleştirdiğimiz noktalar çok oldu ama hakkının teslim edilmesi gerektiği anlar da var. Önce kendimi dahil edeyim, devamında da hepimizi. Podolski'nin sağ tarafta oynayabileceği üzerine umutlu yaklaşımda bulunan kimseyi görmemiştim. Podolski'nin ilk verdiği reaksiyon da bunun kanıtı gibiydi ama gelinen noktada Podolski'nin sağ kanat oynamaya alıştığını, Benfica maçıyla da birlikte zirveyi gördüğünü düşünüyorum.

Hamza Hoca'nın hücumda bu tip yer değişimleri oluyor, katkı sağladığı da oldu. Geçen sezon forvet arkasına çektiği Burak Yılmaz gibi. Bundan verim almıştı, özellikle de ofsayt belasından kurtarmak adına çok başarılı bir adım olmuştu. Umut Bulut, Telles gibi kanat denemelerini saymak istemiyorum, verim alamadığı ama ısrar ettiği bazı yanlışlar da oldu. 

Podolski'de ise başardı. Podolski'nin Köln günlerine bakmak lazım ya da Alman Milli Takım'ı ile geçirdiği zamana. Sol açıkta izleriz kendisini, onun pozisyonu sol forvettir. Zorlandığınız anda da ileri uçta kullanabilirsiniz, sahte forvet veya yardımcı santrafor gibi. Forvet arkasında da oynadığını gördüm ama sağ kanat oynadığına hiç şahit olmamıştım.

Eleştirdiğimiz nokta da buydu, Podolski'den orada verim almak imkansız, Hamza Hoca neden ısrar ediyor derken ısrar sonuç verdi, Podolski sağ kanatta performans gösteriyor ki bu da Yasin Öztekin'i daha verimli olduğu yer olan solda kullanma imkanını sağlıyor. 
 
Podolski'nin içe kat etmeye başladığını görüyoruz. Müthiş bir sol ayağı var ve şut özelliği, yakaladığı pozisyonu bitirebilmesi gibi çok iyi olduğu yerler var ama sağdan kat ettiğinde solu ile çok rahat şut atıyor. Benfica maçında iki şutu var ki az farkla kaçırdı ama etki etti. 

Benfica karşısında geriye yardımı da muazzamdı, bekine çok yardımcı oldu. Diğer özelliği de dikine oynaması zaten, çok güçlü, durdurulması zor. Rakibi arkasına aldığında ve kaleye dikine gitmeye karar verdiğinde formasından çekilse, faul yapılsa dahi durmuyor, kaleye ilerlemeye çalışıyor. Gençlerbirliği maçında çalımlarla kale sahasına girdiği pozisyon vardı, yine dikine oynadığı, durdurulamadığı. Teknik özelliğini ilk defa o kadar iyi kullandığını gördüm (Galatasaray formasıyla). Performans anlamında büyümeye devam ediyor.

İşin özü, kimse ihtimal vermiyordu ama Hamza Hoca'nın Podolski konusunda ısrarı işe yaradı ve Podolski'yi de Köln günlerinden bu yana ilk defa gol istikrarını yakalamış, performans anlamında da sürekli yükselen bir şekilde izliyoruz. Transferini isteme nedenim buydu, Galatasaray'a yakıştırıyordum, yapacaklarını az çok tahmin ediyordum ve o da boşa çıkarmadı. İstikrarsız göründü ama mutlu, huzurlu en önemlisi de doğru takımda neler yapabileceğini gösterdi..

1 yorum:

  1. korkum şu ki hamza hozanın yasin i bitirip sol açığa olcan ı monte etmeye çalışması.yakında bunu görürsek şaşırmam.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir