18 Ekim 2015 Pazar

İstikrar ve Adamlığın Çizgisi


Gençlerbirliği maçını da eklersek Süper Lig'de Galatasaray formalı 204. maçı, toplamda da 277 maç. Galatasaray'da 9. sezonunu yaşıyor, bu anlamda da takımın en eskisi. Yaş 32, bu 9 sezona baktığımızda ise belki de kariyerinin en iyi sezonunu yaşıyor. Hem Galatasaray hem de Milli Takım için geçerli bu. 
 
Geçen sezonun 2. yarısından bu yana müthiş şekilde yükseliyor ve Önder Özen'in onun için yorumu da herşeyi özetledi. Galatasaray'ın Maldini'si gibi oynuyor. O kadar ilerler mi, onun yaşını futbol sahnesinde görür mü bilinmez ama sol bek oynamaya devam etseydi bu kadar uzun Galatasaray kariyeri olmayacaktı. Stoper oynaması Hakan Balta'nın kariyerini uzattığı gibi, futbolunu da çok ileri attı. 
 
Sol bek oynaması ise şu an stoper performansının en önemlisi artısı oldu ki, pas, topla dikine çıkması gibi özellikleri fark yaratmasının en büyük etmeni. Bir de buna mücadele eklediğinde tartışılmaz bir isim halini aldı.

Düşündüm de, Chedjou, Hakan Balta, hatta Denayer. Hepsi topla alışverişi iyi, mücadeleci, pas özelliği yüksek, teknik stoperler. Galatasaray'ın bu anlamda çok büyük bir şansı var ki böyle özellikli stoperlerin arasında Semih Kaya'nın şansı kalmıyor. Kalmak için farklılık yaratmak zorunda, yoksa bu isimlerle Galatasaray devam edecek ki geçen sezona oranla Denayer'in transferi, Hakan Balta'nın yükselişiyle o tartışılan stoper hattı artık tartışılmıyor, kim oynasın sorusu üzerinden yürüyoruz.

Bu artı durum bize Denayer'i sağ bek kullandırabiliyor, belki yarın Chedjou orta sahada oynayacak ama stoper hattındaki o üçlü rotasyon Galatasaray'ın en önemli artılarından biri.

Hakan Balta'yı dinlendiremedik, en büyük sorun bu. Galatasaray'ın da Milli Takım'ın da yoğun bir trafiği var ve Hakan Balta bu sezon bütün maçlarda 90 dakika forma giydi. Gençlerbirliği karşısında yere düşüp, ayağını tuttukça korktum. Şu durumda olmazsa olmaz, Hakan Balta ile devam etmek zorundayız ama keşke dinlendirebilseydik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir