26 Ekim 2015 Pazartesi

Galatasaray, Ligde Oynadığı 9 Maçın 6'sına 1-0 Yenik Başlıyor


Ligde 9 maç oynadık, 5 galibiyet 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 18 puanımız var ve 2. sıradayız. İyi başlamadık ama toparladık, fena da devam etmiyoruz. Fenerbahçe deplasmanında alınan beraberliğin de oynanan futbola göre o kadar kötü olmadığını düşünmekle birlikte, rakip gördüğünüz takımın sahasında kazanmasına izin vermemek avantajdır.

Sorun ise başka. Bu 9 maçın 6'sında geriye düşen taraf Galatasaray olmuş. Sivasspor, Osmanlıspor, Mersin İdman Yurdu, Gaziantepspor, Gençlerbirliği ve Fenerbahçe maçları. Gaziantepspor ve Gençlerbirliği maçlarında geri dönmesini bildik ve kazandık, diğer maçlarda ise puan kayıpları var. Osmanlıspor'a kaybettik, Sivasspor'a karşı 2-0'dan dönüp 2-2'yi yakaladık, Mersin İdman Yurdu'nu o kadar pozisyona rağmen yenemedik ve son olarak Fenerbahçe deplasmanında 1-1'i kurtardık.

Şu 9 maçın ise ortak özelliği, Galatasaray'ın maçlara kötü başlaması, rakibin bulduğu pozisyonlarla ve genelde öne geçmesiyle ilerleyen süreç, geri dönmeye çalışan Galatasaray. Reaksiyon göstermek, bir şekilde geri dönmek, vazgeçmemek ve kolay kaybetmemek iyi görünebilir ama lig mücadelesinde Galatasaray'ın baskılı başlaması, öne geçmesi ve devamında rahat bir maç geçirmesi gerekir. Böyle olmuyor, sürekli geri dönmek zorunda kalıyoruz. 

3 beraberlik ve 1 mağlubiyetin açıklaması bu. Sivasspor, Mersin İdman Yurdu ve Osmanlıspor maçlarında yaşanan puan kayıpları çok boş oldu. Havaya giden bir 7 puan var ki Sivasspor'un henüz galibiyeti yok, Mersin İdman Yurdu da ligin dibine demir atanlardan, Osmanlıspor maçında da kaçan dolu pozisyon.

İlk yarılarda uyuyor yani bu takım, 45 dakikaların boşa geçtiğini düşünüyorum. Geriye düşmeden de reaksiyon gösteremiyor. Henüz herhangi bir maça müthiş bir tempoyla, baskıyla başlayamadık. Sakin kalmak istiyoruz da sakin kalıp, sabırla gol arayabilecek bir kadro derinliğimiz, karakterimiz yok. Takımın hücum oynadığında ne kadar verimli olduğunu görüyoruz. Benfica karşısında da böyle değil miydi, Astana karşısında savunma dedik ve ne oldu?

Hamza Hamzaoğlu döneminde oynanan maç sayısı ve atılan gol sayısını övdük, buna uygun hareket etmemizi bekliyorum. Benfica maçının ilk yarısı, Gençlerbirliği maçının ikinci yarısı, Fenerbahçe karşısında 70'den sonra oynanan futbol benim adıma doğru olan. Baskıyla başlasak zaten iş istediğimiz noktaya gelecek, bu yüzden Eskişehirspor maçını merakla bekliyor ve böyle oynamamızı umut ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir