7 Ekim 2015 Çarşamba

Muhammet Demir & Galatasaray, Herkes Bir Ağızdan Konuştuğuna Göre


Yeni yabancı sınırı varken, kadronda da sadece 7 yabancı bulunduruyorken (+1 Grosskreutz) yeni bir yerli futbolcu transferini tartışanlar olabilir ama şu an transfer edilmesi gereken 3 yerli futbolcu say deseler, ilk sıraya yazacağım isim Muhammet Demir olur.

Burak Yılmaz için 10 milyon avro önerildiğinde bunu kabul etmemek, devamında da Muhammet Demir + yabancı bir santrafor getirmemek hataydı. Muhammet Demir için içeriğinde takas olan bir hamle yapmak mümkündü, adı da geçiyordu yaz döneminde ama çok durulmadı gibi üzerinde. O gün bahsettiğim hamleyi yapabilseydik bugün daha farklı olacaktı. Ekonomik sıkıntıdan bahsediyoruz ama bir futbolcunuza 10 milyon avro önerildiğindede bunu kabul etmeme lüksünüzün olmadığını düşünüyorum. Akılcı hareket edebilirdik, düşünmedik bile.

Uzun zamandır Gaziantepspor forması giyiyor, istikrarı da ortada. Uzun sakatlık dönemleri olduğu doğrudur ama son sezonlarına baktığımızda bu durumu da aştığını düşünüyorum, çizgisi de sürekli yukarı gidiyor. Her dönem Gaziantepspor'un kadrosu tartışılır mesela, yeterliliği sorgulanır, küme düşme adayları arasında yer alır ama çok rahat şekilde ligi tamamlarlar. Muhammet Demir'in de bu iyi gidişatta payı çok büyük olur. Çizgisinin aşağıya düştüğünü görmediğim gibi genç yaşında takımın da lideri, kaptanı. Büyük oynuyor.

Fatih Terim'in Mevlüt Erdinç ve Umut Bulut'u Milli Takım kadrosuna alıp Muhammet Demir'i görmezden gelmesi diğer bir soru. Yeniden yapılanma, genç kadro diyoruz ve forvet konusunda da büyük sıkıntı yaşadığımızı düşünüyorum ama Muhammet Demir görmezden gelinebiliyor. Böyle bir lüksümüz yok. Daha düne kadar Cenk Tosun'u da görmüyordu ama bağıra bağıra Milli Takım'a geri döndü. Muhammet Demir de bağırıyor ama Gaziantep'den sesi mi duyulmuyor bilmiyorum.

Benim için komple bir forvet. 1.79 boyuna rağmen attığı müthiş kafa golleri bile var. Zamanlamayı mükemmel ayarlıyor ve doğru zamanda sıçrıyor. İyi bir duran top kullanıcısı, ayaklarına hakim, teknik, iyi bir bitirici. Sıkıntısı sakatlık sorunlarıydı ama son 2 yılda bunu da aştı. Bu yüzden de hala Gaziantepspor forması giymesine şaşırıyorum, çoktan daha yukarısı için adımını atmalıydı. Şu an da ligde 4 golü bulunuyor.

Herkes bir ağızdan Galatasaray & Muhammet Demir transfer gündemini yazdı, belli ki devre arasında bu yönde bir adım atılacak. Bu transferin gerçekleşeceğini düşünüyorum. Koray Günter ve Tarık Çamdal'ın olduğu bir takas düşünülüyor. Galatasaray bu işten çok kazançlı çıkabilir. Maalesef geçmişi, geçmişte yaşanılan zararı bir kenara bırakacağız. Bugünü konuşunca, futbolcuların maaşlarından kurtulmak bile bir kazanç kaynağı ki Muhammet Demir gibi bir futbolcu da işin ucunda. Umarım gerçekleşir, tepki gösteren, yıldız algısı yaratan ya da yabancı bir isim isteyenler çıkacaktır ama Muhammet Demir hem bugün hem gelecek adına önemli bir adım.

3 yorum:

  1. 5 milyondan € aşağı istemezler. takas filan kabul edeceklerini asla düşünmüyorum. zaten parasal sıkıntıları var. takasta oyuncu alıp niye sıkıntıya girsinler. ayrıca yüksek ihtimal antep düşecek. devre arasında muhammeti elden çıkarırlarsa kesin düşerler. belki sercan takasta kullanılabilirdi ama o da bursaya gitti. elindeki tek adamı satıp düşmek isterlerse bilmem ama küme düşünce de ucuza kapatılabilir bir ihtimal. trabzon da istiyor alınırsa çok yararlı olur kanaatindeyim.

    YanıtlaSil
  2. Muhammed Demir ligimizin en iyi yerli santrforu. Tekniği, top kontrolü mükemmel, oynayan ve oynatan futbolcu. Takımı ileri taşıyabiliyor.Şutları isabetli ve sert, hava toplarında etkili. M.Demir in talihsizliği G.Anetep de oynaması.Bugün üç büyüklerde olsa sezonu en az 20 gol ortalamasıyla kapatır. Milli takımda olmamasına şaşırmıyorum.Çünkü F.Terim in akıl almaz tercihleri var..Semih Kaya gibi son derece vasat bir stopere ile Umut gibi kısıtlı yetenek bu milli takımın yıllrca değişmezleri oldular.
    G.Saray M.Demir i alırsa çok büyük fayda sağlar. M.Demir kesinlikle Burak ve Umut dan daha kaliteli forvetdir.Ama ne yazık ki Türkiye de hala hak ettiği değeri bulamamıştır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarz olarak Lewandowski'ye benzetiyorum. Tekniği, top kontrolü dediğin gibi çok iyi, 10 numara özelliği de var. Bu adamın hala Gaziantepspor forması giymesi beni çok şaşırtıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir