30 Ekim 2015 Cuma

Ön Yargının Kırıldığını Düşünüyorum


2 yıldır yaşadığı sakatlıklardan ve bulduğu az forma şansından kaynaklı bir ön yargı vardı. Taraftarın çoğunun da tanımadığı, takip etmediği bir isimdi ve biraz da bundan kaynaklı soğuk bakılan bir transfer oldu. Öyle ki henüz forma giymeden kendisi adına verilen hükümler malum. Beklemeyi bilmiyoruz, görmeden hareket ediyoruz. Jem Karacan'dan ne beklediğimizle alakalı bir durum var.

Transfer edildiği gün de söylediğim gibi, geniş rotasyonda yer alabilecek, yedek kaldığında ses etmeyecek ama şans geldiğinde katkı sağlayabilecek bir isim. 2 senelik sakatlığı handikap ama bu 2 sene öncesinde de kaliteli bir orta sahaydı, Premier Lig ortamı görmüş, İngiltere çıkışlı bir isim. Bonservisi de elindeydi derken rotasyon anlamında kötü bir adım değildi. Büyük bir fark yaratmayacak belki ama Eskişehirspor maçında olduğu gibi şans geldiğinde iş görecek. Ya da tempo, enerji aranan anlarda sonradan oyuna dahil olacak bunu sağlayacak.

Eskişehirspor maçında büyük bir fark yaratmadı ama orada oynaması gereken doğru orta saha profilini bizlere gösterdi. Selçuk İnan'ın arkasını süpürecek, defansif tempo katacak bir isim olduğunda Selçuk İnan'ın hücum katkısı çok büyük. Selçuk İnan'ı bu anlamda hücuma taşıdı, öne attı. Belki yeterli değil ama doğru tarz.

Dün gösterdiği performansın diğer artısı da ön yargıların kırılması anlamında, taraftarlar şimdi "rotasyonda iş görür" diyebiliyor. Görmeden, izlemeden yorum yapmamak lazım, maalesef peşin hükümlüyüz. Eskişehirspor karşısında da Galatasaray'ın en çok mesafe kat eden futbolcusu Jem Karacan'dı. Uzun zamandır 90 dakika forma giymiyor, performansı eleştirirken bunu da göz önünde bulundurmalıyız. Geniş rotasyon için iyi bir alternatif..

1 yorum:

  1. Bence maç temposunu kazanip lige ve ortama uyum sağlarsa GALATASARAY imizin Veli Kavlak' i olur . İnşallah potansiyelini herkese gösterir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir