5 Ekim 2015 Pazartesi

Pozitifi de Konuşalım


Geçen sezon bugünleri hatırladım da, Prandelli'nin oynattığı futbolu da eleştiriyorduk ama lig puan durumuna baktığımızda "kötüyüz ama ligde de bu noktadayız" gibisinden bir dayanak vardı. Prandelli gittiğinde de liderin çok fazla uzağında değildi Galatasaray ama kötü futbol vardı, daha da kötüye giden ve kaçan Avrupa bileti. Bir de bunun üzerine alınan farklı mağlubiyetleri eklediğimizde Prandelli ile ayrılık kaçınılmaz oldu, sonrasını da biliyorsunuz.

Hamza Hamzaoğlu'nun da durumu benzer. Oynanan futbolu beğenmiyoruz, iyiye yönelik de çok fazla ışık göremiyorum ama liderin sadece 2 puan gerisindeyiz, kadrosuyla çok övülen Fenerbahçe ile de aynı puandayız. Futbol iyi değil ama ligde de gidişat fena değil. Osmanlıspor ve Mersin İdman Yurdu karşısında beklenmeyen puan kayıpları yaşandı ama geçen sezon her iki maçta 0 yazılan Trabzonspor ve Başakşehir karşısında galibiyetler geldi. 

Şampiyonlar Ligi'nde ise Hamza Hoca'nın şansı Astana olacak, en azından Avrupa Ligi bileti cepte diye görüyorum ama Benfica karşısında şansımız az. Prandelli ile ayrıldığı asıl nokta ise bu takım hücum fakiri değil ve belki farklı kazanamıyor ama hezimet diyeceğimiz bir mağlubiyet de almadı.

İşin pozitif kısmına bakarsak, Podolski toparlıyor, yükselme dönemine geçti. Güçlendiğini görüyoruz, yanlış pozisyonda oynatılıyor belki ama 7 maçta 4 gol. Sinan Gümüş nihayetinde 11'de yer aldı, Chedjou dönüyor, Burak Yılmaz da Milli aranın ardından dönüşünü gerçekleştirecek. Denayer'i sağ bek olarak kazandık, Carole yükseliyor, Sneijder'le yeni sözleşme, Muslera'nın yeniden maç kazandırması pozitif durumlar. Jose Rodriguez konusunda da 11 ısrarı olsa çok daha iyi olacak. Negatif tarafları ise haftalardır konuşuyoruz, tekrar etmeye gerek yok. Umarım hoca durumu düzeltir diyorum, yoksa kendi geleceği çok da aydınlık görünmüyor.

Hala beklentim üçlü orta saha yönünde, bunu görmek istiyorum ama 4-2-3-1 ısrarından vazgeçilmiyor. Galatasaray'ın sıkıntısı da orta sahasının hücumcuları taşıyacak defansif aksiyonda olmaması. Jose Rodriguez'i banko yazmak üzere, yanına yazılacak 2 isimle birlikte üçlü orta sahayı izlemek isterim. Önde de Sneijder, Podolski ve Burak. Yerine göre Yasin Öztekin ve Sinan Gümüş de alternatifleriniz. Keşke Hamit Altıntop da dönmüş olsa, yeniden sakatlanana kadar iyi bir alternatif olurdu, orta saha için önemli olduğunu düşünüyorum.

1 yorum:

  1. Geçen sene de böyle başlamıştık sonu iyi gelmişti.Bu sene gönlüm galatasaray aklım Beşiktaş şampiyon olur diyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir