3 Ekim 2015 Cumartesi

Sakatken Milli Takım'a Seçiliyordu, Şimdi Oynuyor Ama Kadroda Değil


Milli Takım'ın aday kadrosuna baktığımızda Şener Özbayraklı dışında bir sağ bek göremiyoruz. Ozan Tufan'ı alternatif anlamda sağ bek değerlendirebilirler ama o pozisyonun tek ismi Şener Özbayraklı. Aynı durum stoper için de geçerli, Hakan Balta, Ersan Gülüm ve Serdar Aziz dışında 4. bir stoper yok ve en güvenilir stoper de Hakan Balta. O da 1.5 senedir stoper oynuyor, yaş 32. 

Galatasaray'a döndüğümüzde ise takımın 1. sağ beki Sabri Sarıoğlu, son haftalarda oynayan banko stoperi de Semih Kaya. Denayer'in Sabri Sarıoğlu'nu kestiğini ve teknik heyetin yaz döneminde sağ bek pozisyonu için tüm söylediklerinin iflas ettiğini görüyoruz, o ayrı kısım. 1.5 sezondur Sabri Sarıoğlu oynuyordu bu takımda. Semih Kaya ise sakatlıktan döndü, Chedjou'nun sakatlığında formayı aldı, Chedjou iyileşmesine rağmen de hala bırakmadı. 

İkisi de eleştirilen futbolcular. Sabri Sarıoğlu kulübeye çekildi zaten, Semih Kaya da bugün çekilir. Bu isimlere güvenerek Galatasaray yola çıktı ama eleştirildiler, bu eleştiriler de haklı olarak devam ediyor. Stoper Denayer sağ bek oynamaya başladı, Semih Kaya da yerini Chedjou'ya bırakır ama geçen haftalara baktığımızda hataları, eksikleri görüyoruz sadece. Anlamsız puan kayıpları yaşadık. Eleştiri noktasının odağında da bu isimler vardı.

Semih Kaya'nın sakat olduğu dönemde bile Milli Takım'a seçildiğini gördük, şimdi uzun zamandır oynamasına rağmen kadroda değil. Sabri Sarıoğlu ise sağ bek kıtlığında bile akla gelmeyen bir isim ama Galatasaray geniş yabancı sınırını kullanıp o pozisyona bir hamle yapmadı. Fatih Terim vazgeçebiliyor yani, bu iki isme de Galatasaray'da ciddi anlamda ilk şansı veren isimdir. Milli Takım için bu isimlerden vazgeçebilirken Hamza Hamzaoğlu'nun anlamsız ısrarını izliyoruz.

Her ikisinin de Umut Bulut ısrarı var ki o ne zaman bitecek bilmiyoum ama Umut Bulut'dan da ilk vazgeçen Fatih Terim olur, Hamza Hamzaoğlu değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir