17 Kasım 2015 Salı

3 Kupanın Yarattığı "Ego", Başka Açıklama Bulamıyorum


"Umut'un sözleşmesi otomatik uzamasaydı da ben sözleşmesini uzatacaktım. Umut gibi kim mücadele ediyor bu takımda"

Hamza Hamzaoğlu'nun medyaya yaptığı açıklamaların fiyasko olduğunu defalarca yazdım. İletişim danışmanı olması gerektiğini, basın önüne bu kadar çıkmaması gerektiğini hep söyledim, yine söylerim ama Hamza Hoca'nın geri adım atmadığını, konuşmakta ısrar ettiğini görüyoruz. Yaptığı bu açıklamalar da maalesef kendisinin sonunu hazırlıyor ama o inat etmeye devam ediyor. Bunun adı da kendi yarattığı iyiyi kötüye döndürmek.

Umut Bulut konusunda açıklamaları büyük hayal kırıklığı, her anlamda. Mücadelesinden bahsetmiş ama takımdaki diğer futbolcuları çöpe atarak. Sözleşmesini ben uzatacaktım demiş, böyle bir futbolcu Dünya'nın hangi yerinde 1.8 milyon avro yıllık ücret alır. İyi mücadele ediyor demiş, 156 dakika süre alan Sinan Gümüş'ün 526 dakika süre alan Umut Bulut'dan daha fazla ikili mücadele kazandığını görüyoruz (istatistik için Taner Karaman'a teşekkürler).

Bu da bir ego tatmini. Hamza Hoca sürekli 3 kupa vurgusu yapıp, kendini ön plana çıkarmaya başladı. Ergin Ataman veya Ekrem Memnun'dan bunu duymazsınız ama Hamza Hamzaoğlu maalesef bunu yapıyor. Umut Bulut konusunda da hatalıyım dememek adına körü körüne futbolcuyu koruyor, korurken herkesi eziyor. Burak Yılmaz yok mesela açıklamaları arasında, Umut Bulut daha mı önünde Burak Yılmaz'ın?

Hamza Hoca'nın kendi yolunda ilerlemediğini, geçen sezon gelen başarıların yarattığı ego altında ezilmeye başladığını düşünmeye başladım. Umarım bu durumun adı kibir olmaz, hatalarını telafi eder ama maalesef o yolda değil. Kendisini sever ve hakkını her zaman teslim ederim ama onun bu hataları sergilemesi en çok beni üzüyor. Bunu da dile getirmek durumundayım..

2 yorum:

  1. Fazlasıyla can sıkıcı zerre kadr faydası olamayan bir adamı futboldan anlamasak ronaldo diye bize yutturcak. Vizyon meselesi hocada ki vizyon sıfır tamamen şansı ile yürüyor bakalım nerde toslayacak.

    YanıtlaSil
  2. Lider kişilik kriz anlarında ortaya çıkar. Dizginleri ele alıp takıma, taraftara, camiaya kontrol bende mesajı verir, sinerji yaratır. Futbol hatalar oyunu geçen sezon yaşanan şampiyonlukta elbette payı var. Ancak Biliç ve Kartal'ın üst üste yaptığı ikramların katkısı inkar edilemez. Hoca sezona kötü başladı, bunun nedenine yoğunlaşacağına önce medyaya salladı ardından da kupalara sarılıyor. Sizin ego olarak tanımladığınız çıkış bana göre ACZ. Hoca göreve geldiği ilk günden bu yana sırtını takımın etkili Türk oyuncularına dayadı. Hatırlayalım forvet transferi söz konusu olduğunda Burak'ı küstürmeyelim dedi. Burak, Selçuk sonuca etken isimler, Sabri takımın eskisi ona kallavi zam yapıldı, Umut ve Olcan da eskilerin sevdiği isimler, Semih bir diğer ağır top. Bu isimlerin form durumu ne olursa olsun hoca sırtlarını sıvazlayıp, formayı verir. Çünkü lider değil aciz. Hocadan Terim gibi Burak'ı en iyi zamanında yedeğe alıp çok koşmalı demesini beklemeyelim çünkü o yürek yok kendisinde. Kısaca Umut kollanır Sinan, Denayer, Rodriguez iyi de oynasalar ilk fırsatta kenara gelir. Yasin bir diğer zayıf halka. Ama Umut'a Sabri'ye toz kondurmaz Hamza efendi. Adil olmaktan uzak korkak karakteriyle bu sene hüsranla biter. En az kendisi kadar aciz yönetim ise Hamza Efendiye yol verir. Sezon sonu Denayer'i bağlasan durmaz da Sinan, Rodriguez gibi isimleri kurtarabilirsek ne ala...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir