26 Kasım 2015 Perşembe

Championship League'den Şampiyonlar Ligi'ne


Jem Karacan'la Atletico Madrid maçına mı çıkılır diyeceksiniz ama çıkılıyor, mecbursunuz. Kadro mühendisliğiniz size bunu emretmiş, yapacak bir şey yok. Şu an kadrodaki tek defansif orta saha, başka bir alternatifi yok. Daha önce de yazdım, Felipe Melo'yu o rakamlara satmak doğru ama yerini doldurmamak büyük bir hata. 

Bunun da maalesef transfer dönemine kadar telafisi olmayacak ki defansif orta sahaya büyük önem veren Mustafa Denizli'nin ne yapacağını zaman gösterecek. Ya Jem Karacan bol bol süre alacak ya da takım içerisinden başka bir isim kullanılacak. 

Chedjou mesela, bu konsepte en yakın isim ya da Denayer devşirmesi mi? Stoper olarak geldiği Galatasaray'da sağ bek olan Denayer'i orta sahada mı izleyeceğiz, bilinmez. O pozisyonda büyük bir sorun olduğu açık. 

Selçuk İnan & Bilal Kısa ikilisiyle hücum denilerek bir ikili yaratılmak istendi ama doğru ikili değildi bu, tutmadı. Jose Rodriguez ise zayıf kaldı, biraz da ısrar edilmedi. Top kazanma konusunda iyiydi, formda olduğu dönemde de kesildi. 

Jem Karacan'a dönecek olursak, Melo'yu izlemiş bizleri elbette kesmeyecek ama Atletico Madrid maçında eleştirilecek son adam. Neden 11 başladığı sorusunun cevabı açık, başka defansif orta saha yok. 

Koşsun, mücadele etsin, top kazansın diye sahadaydı ve maçın en çok top çalan ismi mesela. Koştu, mücadele etmeye çalıştı, maksimumu da bu. Beklentiyi yüksek tutmak asıl hata. Championship League'den Şampiyonlar Ligi'ne, bu kadar basit.

3 yorum:

  1. merkez orta sahaya bak.birlo ve jem .sağ açık sabri. 1 tane futbol aklı olmaz mı bu kulüpte.

    YanıtlaSil
  2. Kısa ama çok güzel bir analiz olmuş. Bu Jem Karacan Reading'te geleceğin yıldız adayları arasında gösteriliyordu. Yaşı henüz o sınırı aşmış değil. Asla hemen gözden çıkarılmamalı. Hamzaoğlu, kah yeterli olmadığı kah diğerlerini kesemediği için pek şans vermedi ama kumaşı kaliteli bir DM kendileri.

    YanıtlaSil
  3. A.Madrid maçının yorumlarını okuyorum medya ve medya nın dolduruşuna gelmiş futbol cahili taraftarların en ağır eleştirileri Jem Karacan üzerine. Kendi kendime acaba ben başka maç mı izledim dedim.A.Madrid dar alanda presi çok iyi uygulayan bir takım.Herkes bu pres karşısında pasif kalırken, takımın canla başla çalışan tek futbolcusu J.Karacan dı.J.Karacan ı Beşiktaş lı Veli ye benzetiyorum.Israr edilip fizik gücünü de artırırsa verimli olacağı inancındayım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir