2 Kasım 2015 Pazartesi

Kazanmak Zorunda Olduğumuz Bir Şampiyonlar Ligi Maçı Daha


Atletico Madrid'in grupta kopup gitmesini ve 18 puanlık bir görüntü çizmesini isterdim. Kendi sahalarında Benfica'ya yenilmiş olmaları ve bizim de Astana beraberliği Galatasaray'ın hesaplarını bozdu. Benfica deplasmanında beraberlik iyi sonuç diyemeyeceğiz, grupta ilk 2 iddiası adına kesin kazanmak zorundayız. Ama bizim de Benfica'yı kendi sahamızda yenmiş olmamız kesin olarak tüm grubun hesabını bozdu. Astana'yı devre dışı düşünebiliriz ama Benfica'nın Kazakistan deplasmanında puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Bir sonraki maçın Atletico Madrid deplasmanı olacağını düşünürsek son maçlara girerken Benfica karşısında avantajlı bir durum oluşturmak gerekiyor ve bunun ilk adımı da yarın kazanmak olacak.

Atletico Madrid maçında gereksiz önlem paketi yaptık, ezberi bozduk ve rahat kaybettik. Galatasaray'ın savunamadığını, savunma dediği maçları kaybetmeye mahkum olduğunu hep yazdım. Atletico Madrid değil mesele, Eskişehirspor karşısında bile tempoyu düşürüp, yarı sahamıza kapandığımızda rakip pozisyonlar bulabiliyor. Benfica maçında da bunu iyi görüp, kendi ezberimizle oynadığımızda bir şansımız oldu ve kazandık. İyi bir ilk yarı geçirdik, Galatasaray'ın hücumunun olmazsa olmaz olduğunun güzel bir anlatımıydı. İkinci yarıda geri çekilmek durumunda kaldık, rakip baskısı yedik, Benfica belki hızlı geldi ama hücumdan yine vazgeçmedik, bizim de pozisyonlarımız vardı ve o mücadele de 3 puanı getirdi.

Şampiyonlar Ligi'nde Benfica karşısında alınan galibiyetin anlamı 3 puandan öteydi. Uzun zamandır Şampiyonlar Ligi'nde kazanmaya hasret bir takım vardı ki Galatasaray'ın Avrupa kimliği en değerli özelliği belki de, onu diğer Türk takımlarından ayıran bu. Benfica düşüşte gibi görünebilir ama Şampiyonlar Ligi'nde yer alan takımların genel sıralamasına baktığımızda 6. takımdı, hepsinden önemlisi de büyük bir futbol kültürü. Benfica karşısında kazanmak öncelikle güven tazeledi, Avrupa'ya biz buradayız mesajıydı ve grupta da bizi iddialı kıldı. Benim beklentim ilk 2'den ziyade ilk 2 için mücadele etmekti ve Galatasaray bu yolda. Benfica'yı da aşağımıza alabilirsek çok büyük bir iş yapmış olacağız.

Yine kazanmak zorunda olduğumuz bir maç ve ilk maçta olduğu gibi kendi ezberimizi oynamak zorundayız. Farklılık şu şekilde yaratılabilir, son haftalarda formsuz olan Yasin Öztekin değil de o pozisyonda biraz daha savunma yapabilecek bir isim. Emre Çolak olabilir bu isim, Jose Rodriguez de önemli bir alternatif ve dün Sabri Sarıoğlu'nu düşündüm ben. Gaitan'ı yavaşlatmak ve ağır Benfica savunması önünde tempo ve mücadele gücünü yükseltmek için Denayer'in önünde Sabri Sarıoğlu olabilir. 

Benfica'nın uzun stoperleri var ama inanılmaz ağır. İlk maçta buna ceza kesemedik, Umut Bulut olmamıştı ama Burak Yılmaz'ın savunma arkasına koşuları ve gol özelliği mutlaka fark yaratması gereken durum. Bu anlamda Bilal Kısa'yı kesemiyorum, jenerik işlerine ihtiyacımız var. Burak Yılmaz'ı kaçıracak isimlerden biri de o. Savunmayı güçlendirmek istiyorsak bunu Yasin Öztekin'in yerine oynatacağımız isimle yapabiliriz ama Hamza Hoca'nın ezber 11'ini bozmayacağını düşünüyorum. Bu durumda da beklentim Yasin Öztekin'in en az ilk maçta Podolski'nin yaptığı kadar savunma katkısı verebilmesi.

Podolski'nin golü aklımda, müthiş bir savunma arkası koşuydu. Galatasaray formasıyla da en iyi maçıydı. Şimdi yanına Burak Yılmaz'ı da ekleyeceğiz ve Benfica savunmasını oldukça zorlar. Topa sahip olmalıyız, tempoyu düşük tutmak önemli. Savunma ağır olsa da rakip hızlı, yediğimiz golü hatırlayın, hangimiz farkettik. Gaitan çok önemli bir silah ve orta sahayı hızlı geçerek çok etkili oluyorlar. Carole de olmayacak, Olcan Adın'ın performansı mühim. Olcan Adın'ın solda oynayacağını düşünerek Denayer gibi bir savunmacının da sağ tarafta olmazsa olmaz olduğunu düşünüyorum. Orayı dengelemek zorundayız. Bu maçta Sabri Sarıoğlu hücum adına bir alternatif olabilir.

Portekiz basını Sneijder'e emekli yakıştırması yapmış ve Sneijder de maç günü görüşeceğiz dedi. En son bunu söylediğinde Beşiktaş'a karşı gol, Fenerbahçe karşısında da asist yapmıştı. Benfica karşısında da etkili bir oyun görmeyi bekliyorum. Rakipten çekinmenin mantığı kalmadı, kazanmak zorundayız ve kazanabiliriz de. İnanmak önemli olan..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir