6 Kasım 2015 Cuma

Konuşmak İçin Erken Ama Konuşulmalı da

Bu istikrarın ne kadar süreceği, Olcan Adın'ın geçen sezon yarattığı hayal kırıklığı düşünülürse tartışılacaktır ama Carole'nin sakatlığında sol bek performansı konuşulmalı.

Telles'e Carole gibi bir alternatif yaratmak doğruydu, olur da Telles giderse üzerinden yapılan bu planın, transferin son gününde Telles'in gidişini rahatlattığını söylemek lazım ki Carole'nin maliyeti, gösterdiği fayda da bana göre Telles'in üzerinde.

Telles'in gidişi sonrasında da Carole'ye alternatif Hakan Balta düşünülürken, Hakan Balta'nın stoper performansı da Olcan Adın'ı bir numaralı sol bek alternatifi yaptı. Bu da Carole'ye bir şey olursa endişesini beraberinde getirdi ki Carole'nin sakatlığı sonrasında Olcan Adın'ın Fenerbahçe'ye attığı gol tüm algıyı yıktı aslında.

Sadece Galatasaray için de değil, tüm ligi düşünürsek geçen sezonun hayal kırıklıkları listesinde ilk 3'de yer alırdı. Beklenti büyüktü, beklentiyle birlikte o maliyetin de büyüdüğünü gördük ve Olcan Adın'dan istediğimizi alamadık. Yasin Öztekin'in sürpriz kazanımı bu durumu telafi etti ama Olcan Adın'ın kadrodaki varlığı dahi sorgulanıyordu.

Geçen sezonda da sol bek oynadığı maçlar var. Hücum gücü yüksekti ama dengeyi kuramadı, savunma aksiyonu haliyle zayıftı ki yine Telles'e dönüldü. Bu sezon ise farklı, Carole'nin sakatlığı sonrasında başka da alternatif kalmadığı için iyi oynamak zorundaydı, şu ana kadar da görüntüsü iyi. Fenerbahçe maçını hareketlendiren isimlerdendi mesela, Eskişehirspor maçında da müthiş bir hücum desteği vardı. Sıfıra inen bek görmeyeli uzun zaman olmuştu. 

Benfica karşısında ne yapacak derken, Gaitan gibi bir ismin karşısında yapabileceğinin en iyisini yaptı diye düşünüyorum. Denayer, savunma gücü yüksek diye bek olarak düşünüldü mesela ama ilk yarıya bakarsak çok fazla hücuma çıktı, açık gibi oynadı. Normalde Olcan Adın'dan beklersiniz onu ama hücum & savunma olayını güzel dengeledi, 2. yarıda geriye düştüğümüzde de hücuma olabilecek en iyi desteği verdi, az daha maçın sonunda kader asistini de yapıyordu.

Konuşmak için erken diyebiliriz ama bu iyi gidişatı da görmek, takdir etmek gerekiyordu. Umarım en azından şu dönemi iyi geçer, Carole döndüğünde de o pozisyon adına güzel bir mücadele oluşur. Olcan Adın'ın geçen sezon yarattığı hayal kırıklığı sonrası işi zor ama iyi bir gidişat için doğru başladığını söylemek lazım.

1 yorum:

  1. İki bek içinde defansif ve ofansif iki farklı oyuncu var diyebiliriz heralde. Bu noktadan sonra ne Hakan bekte ne de Olcan kanatta oynamalı. Benfica macinda gördük ki Sabri de kanat oynama becerisini yitirmiş bundan sonra sadece bek olarak görev yapması gerektiğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir