10 Kasım 2015 Salı

Pandev, Geçtiğimiz Sezon Opsiyon Mevzusundan Oynatılmıyordu


Goran Pandev. Futbolu takip ediyorum diyen herkesin tanıdığı, bildiği, saygı duyduğu bir forvet. Düşüşte, hatta bitme döneminde de olduğu bir gerçek ama transfer son gününde ya tutarsa gibisinden atılabilecek bir adım. Galatasaray da attı bu adamı, denedi Pandev'i ama olmadı. 1 senelik sözleşmesi vardı ve sezonun sonunda takımdan ayrıldı.

Opsiyonu olan bir sözleşmeydi ama Pandev'den olmayacağı anlaşıldığı anda da forma şansı bulamadı zaten, büyük ihtimalle de sözleşmesinin uzamaması için böyle bir yola gittiler. Burak Yılmaz'ın sakatlandığı bir dönem vardı mesela, yine Umut Bulut oynadı, Pandev ise kendisine 18'de dahi yer bulamadı. Çıkan sonuç şu, bu tip durumlarda futbolcuyu oynatmayabilirsiniz, sadece bir sezon önce yaptığınız gibi.

Umut Bulut konusuna gelirsek. Konu hakkında büyük bir bilgi kirliliği var. Her sözleşmenin her detayı açıklanırken ve bu tip opsiyon maddelerinin şartları açıklanırken, Umut Bulut'un kap açıklamasına baktığımızda bu maddeleri göremiyoruz. 3+1 yıllık sözleşme var, her detay açıklanmış ama opsiyon koşulları hakkında bilgi yok. Bugün ise Umut Bulut'un sözleşmesi otomatik olarak bir sene daha uzatıldı deniliyor, opsiyon şartları yerine gelmiş. Bu şartlar da açıklamadığı için bunun adı taraftarı kandırmak oluyor.

Ben iki kesime de hata buluyorum. Umut Bulut'la yapılan bu sözleşme büyük yanlış. Bunun yabancı sınırıyla da ilgisi yok, 2. Aysal döneminde yapılan büyük hatalar, alakasız transfer harcamaları var. 28-29 yaşındaki futbolcuyla 4 senelik sözleşme yapmak ve 33 yaşındaki halinin bile 1.8 milyon avro alması eleştirilir, sorgulanır. Bunun da izahı yoktur.

Diğer hata da, geçtiğimiz sezon Pandev'i oynatmayarak opsiyon şartlarını yerine getirmeyenlerin Umut Bulut konusunda sergiledikleri ısrar ve gelinen bu nokta. Oynatmayabilirdin, yetersizliği ortada ve kesin olan bir futbolcu. Ne alıyorsun, ne bekliyorsun? Hala ısrar var, bitmeyecek gibi de görünüyor.

Bizler forvet transferi gerekliliğini konuşuyor, Burak Yılmaz'ın bile artık yetmediğinden bahsediyorken takımın 3. alternatifi olacak forvetin yıllık ücreti 1.8 milyon avro. Bunun bir açıklaması, futbol kalıplarına sığan bir tarifi yok. Yabancı kontenjanının açık olduğu bir ortamda düştüğümüz durumun resmi..

2 yorum:

  1. G.Saray şu an golcü sıkıntısı çekiyor. İtalya liginde yaklaşık 10 sene forma giymiş,Lazio forması ile İtalya da 48 gol atmış, Mourinho nun İnter inde 3 yıl forma giyip şampiyonlar ligi finalinde oynamış Makedon milli takımının forveti Pandev i defalarca izlemiş kişi olarak iddia ederim ki Pandev Burak ve Umut dan çok daha kaliteli forvettir.
    Hamzaoğlu Dzemali konusunda olduğu gibi Pandev e de çok adaletsiz davrandı.Sözleşmeleri uzatılan Umut ve Burak da olmayan top tekniği, adam eksiltme, araya oynama,topu tutma, takımı ileri çıkarma konusunda Pandev her ikisinden de kesinlikle daha iyi futbolcuydu.

    YanıtlaSil
  2. Player sana kesinlikle katılıyorum hamzaoglu bu iki futbolcuya buyuk haksızlık yaptı keza bunu Burak Eren de defalarca soyledı ozellıkle dzemaili konusunu.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir