9 Kasım 2015 Pazartesi

Sneijder'i İttiğimiz Efsane Performans


Sneijder'in gol attığı lig maçlarını kaybetmiyorduk, o istatistiği kaybettik. Bu tip istatistiklere değer verir ve inanırım, kaybetmek istemezdim. Çünkü bu bir güven kaynağıdır ama maalesef yitirdik. Rizespor maçına yönelik tüm üzüntüm de Sneijder üzerine. Yanlış bir 11 içerisinde, alınan gereksiz hücum riskinin arasında o kadar fazla fedakarlık yaparak, sorumluluk alarak oynadı ki. 

Sneijder'i forvetin arkasında kullanırsınız, en etkili olduğu pozisyondur bu. Tüm hücumu buradan yönetir, şut özelliği birinci silahıdır, skora direkt etkilidir. Mancini döneminde sol tarafta da iyi işler yaptığını gördük, sol kanat gibi de oynamadı aslında, bugün Dortmund'da Mkhitaryan'ın oynadığı gibi. Rolü serbest ama sola yakın oynuyor. Orada da etkili oldu.

Prandelli döneminde 4-3-3 veya 3-5-2 formasyonunda ön libero da gördük Sneijder'i. Çok doğru bir hareket değildi ama kağıt üzerinde mantığı vardı. Geriden iyi oyun kuramadığımız için, Sneijder'i orada kullanarak geriden iyi top çıkarmayı denedik, tutmadı ama mantığı vardı. Hollanda Milli Takım'ında da burada oynadığını çok izledik, yine aynı mantıkla.

4-2-3-1'in orta sahasında da oynar, oynamaz değil. Bu sezon kullanıldı aslında, Bilal Kısa'yı forvetin arkasına atarak Sneijder'i arkasına çoğu maçta çektik. Ama oynadığı maçlarda Bilal Kısa'nın 32 yaşına rağmen sahanın en çok mesafe kat eden futbolcusu olduğunu söyleyelim, mücadele eden bir isimdi. Onu da kullanmazken, forvetin arkasına Burak Yılmaz'ı atıp, arkasında Sneijder & Selçuk İnan ikilisi yanlıştı. Rizespor karşısında farklı da kazanabilirdik, Selçuk İnan'ın sakatlığı tüm seyri değiştirdi ama bu formasyonun doğru olduğunu kanıtlamaz. 

Selçuk İnan oyundan çıktıktan sonra da Jose Rodriguez oyune girdi, bu durumda tüm yük Sneijder'in üzerine kaldı. Selçuk İnan da Sneijder gibi topu iyi kullanan, oyuna yön veren bir futbolcu. Jose Rodriguez farklı. Topla dikine çıkar, pas alış verişi fena değildir ama bu konuda bir Selçuk İnan değil. Durum böyle olunca tüm toplar Sneijder'e geldi, haliyle de ortaya rekorlar çıktı. 

144 kez topla buluşması, 134 toplam pas sayısı bir rekor. Yüzde 89 ki pas yüzdesi, bunu da geriye veya yana oynayarak değil, dikine oynayarak yaptı. Bunun yanında 1 gol 1 asisti de var, ayrıca kendisi adına sezonda en çok şut attığı ve attığı şutlarda isabet sağladığı maçı yaşadık. Büyük oynadı, büyük sorumluluk aldı, büyük fedakarlıktı bu ama kazanamadık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir