17 Kasım 2015 Salı

Ve Transfer Kazanı Yavaştan Kaynar


Transferde hareketlilik var, olmak da zorunda. Yaz dönemi yapılmayan bazı hamleler var ki sezon içerisinde çok canımızı sıktı. Özellikle de Şampiyonlar Ligi'nde ve beklenti Avrupa derken o yolda adım atmadık. İyi bir forvet ve Melo'nun ayrılığının ardından orta saha gerekiyordu, olmadı.

Yaz dönemine dönecek olursak, ilk günden bu yana forvet dedikten sonra forvet almamanın tarifi yok. Podolski'nin gol özelliği mi onları yavaşlattı bilmiyorum ama bu Podolski'yi tanımamak. Burak Yılmaz için gelen 10 milyon avro'luk teklifi kabul etmemek ise diğer hata. Şu an için güvenilir bir forvet yok, en kötüsü ise o mücadeleyi sağlayamamak. Formsuz isimlerle gol arıyoruz, dua edelim de Podolski, Sneijder, Selçuk İnan gibi isimlere sahibiz.

Melo'nun ayrılığını doğru karşıladım, nedeni ise gitmek istemesi. İyi de bir para kazandık ama son gün olması yerini dolduramadık. Hamza Hoca farklı bir tarz denedi, ligde de başarılı olduğunu düşünüyorum ama Avrupa'da istediğimizi alamadık. Sert, tempolu, hücumun yükünü kaldıracak bir orta saha gerekliliği ortada. O tarzda olan tek isim Jem Karacan, rotasyon bu durumda. Chedjou veya Denayer gibi isimler burada oynayabilirler mi bilmiyorum. Bunu da denemedik.

Maddi şartları da göz önüne alarak, gideceğimiz isimler yaz dönemimde sözleşmesi bitecek veya kulüplerin gözden çıkarabileceği isimler olacak. Donk'un sözleşmesi yaz dönemi bitecek, o anlamda mantıklı bir hamle olabilir. Lawal'ı da Eskişehirspor'un gözden çıkaracağını düşünüyorum, takas konusu olabilecek bir transfer. Bugün stoper Douglas ismini de duydum, Galatasaray savunmasının hava toplarında uğradığı zayıflık mı bunu getirdi bilmiyorum. Ya da scout adımları mı atılacak. Kimsenin beklemediği, genç yetenekler?

Donk'u da Lawal'ı da isterim, ikisi arasında tercihim ise Lawal olur. Disiplinsizliği konuşuluyor ama 25 yaşı itibariyle Galatasaray seviyesinde başkalaşabileceğini düşündüğüm bir futbolcu. Oynadığı takımlar itibariyle de daha çok hücuma yakın ve Fernandes misali değerlendiriliyor ama güçlü bir orta sahadır, defansif aksiyonda kullanmak mümkün. İyi top saklar, dikine de çok sağlam çıkar. Bu özellikleri Melo'ya benzer. Elbette o kalitede değil ama ilk 11'i biraz olsun gençleştirmek adına da bizim 11'in yaş ortalaması düşünülünce 25 yaş ideal. Güçlü bir futbolcudur, Eskişehirspor'un konumu ile alakalı durumu değerlendirilmemeli.

Donk için ise söylenen şu, futbol hayatına orta sahada başlasaydı daha farklı bir yerde olabilirdi. Stoper oynadığında öne çıkan özellikleri tekniği ve top kullanabilme özelliğiydi ama savruktu, dengesizdi. Orta sahada ise bu daha tolere edilebiliyor, daha rahat ve güvende hareket ediyor. Yetenekli ama çalışmayan bir arkadaşımız. Yine de ligimizin iyi isimlerinden biri ve sezon sonu sözleşmesinin bitecek olması maddi anlamda avantajı.

Dnipro'lu Douglas'ın isminin çıkması ise şaşırtıcı. Dış basında da bu iddia yer aldı. Stoper hattı iyi derken bir zayıflıkları var. Duran toplarda çok gol yiyoruz, hava toplarında da iyi değiliz. Orta sahanın defansif özelliğinin zayıf olması da bir etken. Elimizde Chedjou, Hakan Balta, Denayer gibi stoperler var ama Denayer'i sağ bek olarak düşünecek gibiyiz. Chedjou'yu da orta sahaya kaydırma imkanı doğabilir ya da formsuz zamanlarını cezalandırmak imkanı. Douglas bu anlamda iyi olabilir ama stoper hamlesi beklemiyorum.

Diğer beklentim ise Eren Albayrak veya Güray Vural ikilisinden birini alıp sol tarafı alternatif altına almak. Carole yalnız kaldı. Telles'in gidişine iyi dedik ama Carole'yi yalnız bıraktık. Bu iki ismin de sözleşmesi sezon sonunda bitecek, sürpriz bir adım olabilir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir