6 Kasım 2015 Cuma

Yine de Akıllara Benfica Maçı Geliyor


Galatasaray'ın sosyal medya ekibi güzel işler yapmaya devam ediyor. Maç öncesinde verdikleri bazı istatistik bilgileri çok değerli ve güzel bir beyin fırtınası yaratıyor, maç öncesi öğretiyor ve düşündürüyor. Benim gibi bir blog yazarı için de bulunmaz bir fırsat. Bu bilgiler üzerinden yürüyor, konuyu biraz daha detaylandırıyorum. Ekibi tebrik etmek lazım.

Galatasaray'ın ligde attığı 22 golün 11'ine savunma oyuncuları gol ve asist anlamında etki etmiş. Çok önemli bir sayı ki savunmacı bek denilen Denayer bile 2 asist yapmış mesela, sol bek Olcan Adın çıkmış kafa golü atmış, Chedjou'nun ortasında Bilal Kısa'nın kafa golü derken ekstra bir durum bu. Savunmacıların yarattığı etkinin tablosu da şu şekilde;


Yine de akıllara Benfica maçı geliyor. Savunmacıların önceliği gol atmak mı yoksa gol yememek mi? Benfica karşısında iki duran toptan yenen golleri düşündüm de, ikisi de sektirilen toplar. Sahada da Chedjou, Hakan Balta ve Denayer misali üç stoper varken, üçü de performans anlamında övdüğümüz isimler. Bu da bir kenarda dursun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir