12 Aralık 2015 Cumartesi

Bir Anlamda Euro 2008 Nostaljisi, Dejavu Grubu


Yıldırım Demirören ve Del Bosque aynı ortamdaydı, futbolda böyle hikayeler de var işte. Beşiktaş'a başkan olduğunun ilk icraatı Del Bosque gibi marka bir teknik adamı takımın başına getirmek olmuştu ama devre biterken kendisi ile yollar ayrılmış ve devamında yaşanan tazminat krizi. Del Bosque denildiğinde de aklıma, İbrahim Akın için söylediği "sen Raul'dan bile yeteneklisin" gelir. Böyle garip bir hikayedir bu.

Konuya dönersek, Euro 2016 grubu belli oldu. Diğer gruplarla kıyasladığımızda zor bir kura ama kötü de diyemem. İspanya, Hırvatistan ve Çek Cumhuriyeti ile oynayacağız. Bir anlamda Euro 2008 nostaljisi.

Bizim adımıza hikayesi olan bir turnuvaydı. Çek Cumhuriyeti ve Hırvatistan maçlarında yaşanan geri dönüşler unutulmaz. Türkiye'nin karakteri de biraz bu, eleme maçları ile şampiyona havası çok farklı oluyor. Şampiyonalarda farklı bir kimlik oluyor ki takımın başında Fatih Terim olacak. Bu işi daha önce başarmış, yeniden yapacağına da en çok inandığımız teknik adamların başında geliyor.

İspanya grubun favorisi ama onlara karşı da kolay pes edeceğimizi düşünmüyorum ama İspanya düşüşte gibi yorumlara da takılamam. Müthiş bir futbol ekolü ile oynayacağız. Hırvatistan'ın da gücünün farkındayım. Rakitic, Kovacic, Mandzukic, Modric gibi isimler var, çok kaliteli bir kadro ama Türkiye için de Hırvatistan'ı geçmek imkansız değil. Çek Cumhuriyeti ise son eleme grubunda karşılaştığımız bir takım, birbirimizin son dönemini yakından biliyoruz.

Türkiye'nin elinde iyi bir kadro var ki genç oyuncuların kalitesi ve fazlalığı çok değerli. Hakan Çalhanoğlu, Yunus Mallı, Oğuzhan Özyakup, Ozan Tufan gibi genç isimlerin Arda Turan misali lideri olacak. Selçuk İnan, Caner Erkin, Gökhan Gönül gibi kaliteli isimlere de sahibiz. Tek tek kadro incelemesine girsek daha çok isim var konuşulacak, son yılların en iyi oyuncu grubu. Bu anlamda iyi bir jenerasyon yakaladığımızı söyleyebilirim. Sadece Euro 2016 için de bakmıyorum, bundan sonrası adına da umutluyum. Forvet rotasyonu sıkıntı diyoruz ama yükselen bir Kenan Karaman var mesela. Bunları da görmek lazım.

Az şampiyona görüyoruz ama gördüğümüzde de büyük işler yapıp, o turnuvaya karakter kattığımızı düşünüyorum. Türkiye'nin başarılı olacağı yönünde inancım tam, umarım yanılmam..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir