21 Aralık 2015 Pazartesi

Bizler Forvet Arayalım, Podolski İse Gol


Bu performans devam ettiği sürece Podolski'yi yazmaya devam edeceğim, kimse kusura bakmasın. Galatasaray formasıyla 23 resmi maçta 10 gol 4 asiste ulaşmış durumda. Galatasaray'ın forvetlerinden sorun yaşadığı, hatta gol bulamadığı sezonda Podolski bu yükü taşıyor. 

Çok şükür ki o transfer olurken söylediklerimiz şu ana kadar gerçekleşmiş durumda. Kendini evinde hissettiği, iyi ortamda Podolski'nin katkı vermemesi imkansız. Tabii Podolski'den ne istediğimize bağlı biraz da. Kreatif hareketler bekliyorsak hiç beklemeyelim, üstün savunma katkısı bekliyorsak (yine de elinden geleni yapıyor) yine ne istediğimizi bilmiyoruz demektir. 

Podolski'nin olayı gol atmak üzerineydi, o da atıyor. Bu gol sayılarına ulaşabilen en son kanat Kewell'dı, o da sakatlıklara çok kurban gitti. Podolski istikrarla devam ediyor. Ayrıca bu adam sağ tarafta oynuyor, yıllarını sol kanata vermiş ve sol kanatla adını duyurmuş bir isim.

Bir de işin Sneijder boyutu var tabii. O da ligde 4 gol 5 asiste ulaşmış durumda. İyi bir sezon geçirdiğini düşünüyorum, üstelik kendi pozisyonunun dışında çoğu kez oynatılmasına rağmen. Ceza sahasının etrafında topla buluşturulması gerekiyorken Sneijder adam kovalamak, geriden top alıp oyun kurmak durumunda kalabiliyor. Çok yıprattık bu adamı. Umarım transfer döneminin ardından kendini hücuma adadığı daha rahat bir ortam bulabilir..

Toplam sayıya baktığımızda da ligde 37 golün 8'i Podolski, 4'ü Sneijder'in. Podolski'nin asist rakamı 4, Sneijder'in de 5. Bu da 37 golün 21'i demek..

4 yorum:

  1. şu takımda gignac olacaktı en uçta şu anda zirveye ortaktık bütün diğer eksikliklere rağmen.bu takım hücum takımı ama bunu tam olarak efektif değerlendirebilmiş değiliz.burak ve umut un vasat olmasından dolayı.

    şuraya bak gignac ın en formda olduğu dönem ve bonservis yoktu.

    http://www.transfermarkt.de/andre-pierre-gignac/detaillierteleistungsdaten/spieler/43907

    YanıtlaSil
  2. Birbirlerine asist yaptılarsa rakam biraz düşer.
    herhalde yapmışlardır diye de düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  3. birbirlerine asist yapmış olma ihtimalleri de var tabi (max:21, min:13)

    YanıtlaSil
  4. Birbirlerine asist yaptılar ise total 21 yapmaz

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir