15 Aralık 2015 Salı

Dün Neden Bilal Kısa Oynuyor Diye Sorgulayanlar, Bugün Neden Bilal Kısa Yok Diyor


Bilal Kısa'nın forma giydiği 8 lig maçında 20 puan toplanmış, onun olmadığı 7 maçta ise alınan 6 puan var. Bu istatistik bir köşede dursun, anlatmak istediğim konu başka.

Forma giydiği dönemde de Bilal Kısa hep eleştirildi. Sadece gol ve asist rakamı değil, yaşına oranla kat ettiği mesafeyle de fark yaratan bir isimdi ama görülmedi, eleştirilmeye devam etti. Bence de Selçuk İnan & Bilal Kısa doğru bir ikili değil ki Bilal Kısa'dan beklentim bu değildi. Ben daha çok 60. dakika sonrası için düşünüyordum. Kilit bir pas, şut, çok kapı açardı. Yine açar, bu tekniğe sahip, bunu Galatasaray formasıyla da kanıtladı ama eleştirildi, beğenilmedi.

Dün Bilal Kısa'yı eleştiren bu kesimin Beşiktaş maçı sonrasında Bilal Kısa oynamalıydı diyebiliyor. Daha dün neden Bilal Kısa oynuyor da Jose Rodriguez şans bulamıyor diyenler de onlardı mesela. Okuduğum bu yorumları şaşkınlıkla takip ettim ama durum bu.

Selçuk İnan & Bilal Kısa doğru bir ikili değildi ama Hamza Hoca iyi kötü, bir şekilde verim almayı başardı. Mustafa Hoca'nın Bilal Kısa'yı hiç düşünmemesine ise anlam veremedim. Yusuf Şimşek'den aldığı etkiyi acaba alır mı diye düşünüyordum oysa. Tarz ve oynadıkları pozisyon anlamında farklı futbolcular ama ikisinin ortak noktası futbol akılları ve tecrübesi. Mustafa Hoca hiç düşünmedi. Değil 11 başlatmak, kenardan da kullanmıyor. Çok istenen, benim de ısrarla yazdığım Jose Rodriguez'i daha çok izliyoruz.

Yabana atılacak, değersiz görülecek bir isim kesinlikle değil ki şu tabloda da oynayabilir, daha fazla şans bulamıyor. Galatasaray öyle bir konuma geldi ki üç pas bile yapamıyor, top tutamıyor, oyun aklı ortaya koyamıyor. Düşünülmeli..

6 yorum:

  1. Çaresizlikten diyor millet bunları adam gibi bir oyuncu olsa bilal denen çöpü kimse adam yerine koyupta neden oynuyor oynamıyor demez takımı bu günlere getiren vizyonsuz köylüler utansın. Yazın Bruma yı tuttup aylar öncesinden bize teklif edilen Kevin ve Mbia yı almış olup Burak denen işe yaramazıda 10 milyona Westhama itelesek bugün Kevin-Mbia-Selçuk-Bruma-Sneijder-Lukas 6 lısı ile CL de o gruptan güle oynaya çıkar Zanit ile biz eşleşmiz olur ligdede en kötü bir kaç puan geride olurduk yazık şu takımı kurup koşan dinamik bir takım yaratacağımıza semih olcan burak umut sabri gibi şeref yoksunlarına kalıyoruz.

    YanıtlaSil
  2. Burası Akhisar değil. Bilal gibi bizim herkesi çalımlayarak gol attığımız bilgisayar oyunlarında oynatmadığımız oyunculardansa, o oyunlarda ortalığı birbirine katıp dana gibi bağırdığımız Şnayderler taraftarımızın sunduğu yağlı ballı toleransa sırtını dayayıp göbek yapsa da,sahada gezinip anca hakeme el kol yapsa da oynamalı. Vizyon bunu gerektirir. Bu takımın asıl kaptanı Şnayderdir. Varsın onların iplememesiyle yenilelim. Maç sonları floryaya gidip te gevşek tarık tezahüratının ardından şnayder şnayder ay lav yu şnayder diye bağırır eve döneriz. Bilal 90 puan kazandırsa da topu alıp kaleye baktığında geçen yıl attığı 10 tane füzeyi hiçe sayıp "Kaç golün var len ordan " diye bağırmak vizyon gereğidir. Şnayderin çökelek bir gol atmasından sonra bile twitter'a güzellemeler yapmak ise avrupai vizyon ve taraftarlık ödevidir. Bu arada yabancı kontenjanı kalktı heaaa? Haberiniz var mı bilemedim? İbrahimoviç can atıyor. Zaten feysbuk sayfasını da bombaladık. Hepimiz 1 lira versek alınır. Konoplyanka ve Kaliniç kapımızda yattı almadınız. Kahrolsun Bilal. İsmi Bilal olan bir oyuncunun yeri Akhisardır. Galatasaray elitistlerin kulübüdür, köy kahvesi müdavimi ismine sahip anadolu çomarları bu kulüpte naparlarsa yapsın bizim desteğimizi kazanamazlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız kardeşime söylüyorum o kahrolsun dediğin bilal belkide euro 2016ya gitmemizi saladı. attığı golle, astana maçında snayderin dahi atamayacağı bi gol attı ki beraberlik geldi bursaspor maçında 00 gidiyoken oyuna girdi gs den 3-0lık tuhaf bi skor geldi aniden gsde asıl sorun snayeder podolskidir bilal oynadığı her maçta sahanın en çok koşan ismi. Gs elit takımsa köyde yaşayan gs taraftarı yok mu kardeşim hangi mantıkla yazmışsın anlayamadım

      Sil
    2. Adsız arkadaş orada Bilal Kısa'yı savunuyor aslında. Ağır ironi yapmış. Bence yanlış anladın :)

      Sil
    3. O zaman helal olsun diyeyim çok çok ağır irony yapmış :)) ben de açıkça tercümesini yapmış oldum :)

      Sil
  3. bilal büyük takım oyuncusu değil.bunu birçok maçta gördük.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir