7 Aralık 2015 Pazartesi

Galatasaray İle Yakalayacağı Çıkış Ona Kaybettiği Saygınlığı Geri Getirecekti; BVB Türkiye

Grosskreutz'un biraz da karakterine inmek istiyordum ve neden ayrılmak istediğine yönelik en iyi cevabı da bu verecekti. Ben de Grosskreutz'u en iyi tanıyan ve bizlere anlatabilecek BVB Türkiye ekibine danıştım, sağolsun beni kırmadılar. Bu ayrılığın neden olabileceğini ve bundan sonra yaşanabilecekler için konuştuk..


Podolski'nin transferi sırasında Galatasaray'da başarılı olacağından kuşkum yoktu, çünkü güven ve ilgi isteyen bir futbolcu. Galatasaray'da da bunu fazlasıyla bulur diyordum, buldu da. Aynı düşüncem Grosskreutz için de geçerliydi ve sahaya çıkabilseydi bunu görebilecektik ama oynayamadı. Grosskreutz'un ayrılmak istemesinde asıl neden sizce ne olabilir?

BVB Türkiye: Bizde sizin gibi Kevin'in Podolski gibi Galatasaray'da kendini iyi hissedeceğini düşünenlerdendik ve zamanın getirdikleri bizleride şaşırttı. Ayrılmak istediği konusunda herkes gibi bizimde net bilgimiz yok fakat tahminlerimize göre aile/ülke özlemi sanki biraz işin bahanesi oldu gibi. Kevin'in İstanbulda beklediğini bulamadığı bir şeyler olduğu kesin duruyor. Bu zamanın hemen teknik adam değişikliği sonrası gelmesi tesadüf mü altında bir şeyler var mı bunu da çözmek zor şu an için.

Grosskreutz'un futbolunu az çok biliyoruz ama karakterini en iyi bilen sizsiniz ve herkes bunu merak ediyor. Nasıl bir karakter Grosskreutz, Dortmund'da yaşadığı günler size ne ifade etti?

BVB Türkiye: Großkreutz farklı bir karakter.. tribünlerden geldiği için futbolun saha içi kadar taraftar kültürü ile de ilgili, sert!! arkadaşlara sahip, çevresi olan bir oyuncu. Hiç bir zaman saf yetenek olarak gösterilmedi her zaman daha fazla çalışmak zorundaydı ve yaptı. Başarılarında hırsı hep ön plana çıktı.. Fakat Kevin'in hayatında başarı dönüm noktası oldu demek mümkün. Çok büyük hırsının onu taşıdığı noktada şansıda devreye girdi ve resmen kariyerinde kademe atladı. Harika geçen sezonlarda takımdaki sakatlarında etkisi ile çok büyük şanslar buldu ve iyi değerlendirdi. Bunun sonucunda gelen milli takım ve turnuvada hiç forma giymesede dünya şampiyonluğu.. Baktığınız zaman bu başarılar alt alta yazıldığında bir çok yıldız futbolcunun kariyerinde bulunmayan işlerdi. İşte Kevin için her şey bu anda değişti. O sanki bu başarılar sonrası kendini takım oyuncusu sokak tabiri ile hammal oyuncu olmaktan çok yıldız oyuncu olarak görmeye başladı ve kendine zarar verdi diyebiliriz. Açık konuşmak gerekirse Kevin BVB'de herzaman çok fazla sevilen bir oyuncuydu ama BVB ilk 11 oyuncusu demek mümkün değil. Kevin bunu kabullenemedi sanki. Görevini kendi için yetersiz gördü, arayışa girdi. Bu soğukluk getirdi.. BVB'den beklediği adımlar gelmedi hatta ikinci takıma yollandı ve sanırım biraz kalbi de kırıldı.

Ayrıldı gözüyle bakarsak, nereye gidebilir, kimler talip olabilir ve şu an futbol seviyesi göz önüne alınınca zirvesi Galatasaray mıydı?

BVB Türkiye: Şu an duruma bakarsak Kevin, Kariyerinde düşüşe geçmiş, Bundesliga'dan daha kötü bir lige gitmiş, moralsiz, sorunlu ve 6 aydır futbol oynamayan bir oyuncu.. ve belki de en önemlisi bedava da değil. Galatasaray haklı olarak daha 6 ay önce kendisine yatırım yaptığı ama henüz hiç verim alamadığı bir oyuncuyu bedava göndermek istemeyecektir. Tüm bunlar düşünüldüğünde Großkreutz'un Bundesliga takımına transfer olması sürpriz gözüküyor, tabiki futbolda kesin konuşmak imkansız.. Transfer dönemi açıldığında x bir takımda ani bir eksik olur ve direk teklif gelebilir bunu bilemeyiz. Bundesliga 2 takımları için ise Kevin lükse kaçıyor. Leipzig haricinde onu ödeyebilecek bir takım gözükmüyor.

Galatasaray'ın Kevin için zirve olması ise kesinlikle doğru bir yaklaşım. Yukarıda saydığımız eksilere göre Kevin'in şu an Galatasaray gibi büyük çaplı bir camiada olması aslında onun için şans ve yeniden kendini ispatlama şansı. Hemde yanında Podolski ve Gomez gibi örnekler varken.. Tabii ki futbol piyasasında Kevin, Poldi ve Mario'nun çok gerisinde ama Galatasaray ile yakalayacağı çıkış ona kaybettiği saygınlığı kesinlikle geri getirecekti..

Son olarak, Grosskreutz'un asıl istediği sizce nedir? Geleceği ile ilgili ne düşünüyor olabilir?

BVB Türkiye: Bu soruya yine tahminlerle cevap verebiliriz ki bize göre asıl istediğini şu an Kevin bile bilmiyor. Kesinlikle bir boşlukta. Karıştığı kavgalar, ultralar ile yaptığı organizasyonlar, otelde ki tuvalet, lokantadaki döner skandalı, 1 dakika forma giymediği turnuva sonrası dünya kupasını dövme olarak vücuduna yaptırması Kevin'i Almanya'da dalga konusu bir oyuncu haline getirdi. Bunun üstüne yaşadığı formsuzlukta yere düşüşü tamamlamış biri olarak mutlaka bir çıkış peşinde ama ne yapacak bunu zaman gösterecek. Eğer kimsenin bilmediği menajerine gelen bir teklif yoksa Kevin'i zor günler bekliyor denebilir. Onun için belkide en doğru tercih Galatasaray ile kartlarını açık oynayıp ortadaki sorunu kaldırmak ve takımı ile bir çıkış aramak olacak..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir