30 Aralık 2015 Çarşamba

Galatasaray Ligin İlk Yarısında Öne Geçtiği Maçlarda Skoru Koruyabilseydi


Şampiyonluğun yolu, kötü oynadığınız maçlarda da kazanmaktan geçiyor ve öne geçtiğiniz maçlarda o skoru korumak zorundasınız. Galatasaray da ligin ilk yarısında öne geçtiği maçlarda skoru korumayı başarabilseydi şu an 41 puanı vardı. Beşiktaş'ın da 41 puanla ligin ilk yarısını lider bitirdiğini düşününce tablo az çok ortaya çıkıyor.

17 maçta 38 gol atmış Galatasaray. Mustafa Denizli dönemine kadar da ligin en çok gol atan takımı konumundaydı. Yani Galatasaray'ın asıl sorunu gol bulmak değil. Galatasaray'ın forvetlerinin bu kadar eleştirildiği dönemde atılan gol sayısı gayet iyi ki Podolski isminin altını çizmek lazım. Ama bu gol sayısı demek değil ki Galatasaray'ın forvet ihtiyacı var. Bence 1 değil 2 isim lazım ama ilk 11'de oynayacak bir forvet kesinlikle gerekecek.

Asıl sorun takım savunmasında, Galatasaray'ın çok fazla gol yemesi, kalesine atılan şutlar altında ligin üst sıralarında yer alması. Bu istatistikte de küme düşme potasında olan takımlarla yarışıyoruz ve Muslera duacısıyız. Carole'nin sol bek, Denayer'in sağ bek oynadığı dönemde savunma hattını övüyorduk oysa, Carole'nin sakatlığıyla başlayan süreçte takım savunması tamamen çöktü. 

Önde de top tutan, takımı rahatlatan, hücumculara duvar olan bir forvetin yokluğunda hücumda kalamıyor Galatasaray, çok fazla top kaybediyor. Yasin Öztekin'in adı ön plana çıkar ki, kaptırdığı toplar anlamında farklı bir noktada. Durum böyle olunca da takım savunması doğal olarak çöker. Çok istediğimiz ve dillendirdiğimiz Chedjou'nun orta saha oynaması konusunda da beklenen verimi alamadık ama bunu denemek zorundaydık. Doğal olarak oraya bir transfer gerekiyordu ki bakalım Donk neler yapacak.

Ligin ilk yarısının özetine gelirsek; Sneijder, Muslera, Podolski ve Selçuk İnan'ı çıkardığımızda geriye kalan takım ligin ilk 10 sırasına girmekte zorlanır. Sıradan bir takım halini alırız ki yedek kulübesine baktığımızda da oyunu çevirecek, ateşleyecek kimseyi göremiyorum. Şu an bulunan nokta şaşırtıcı değil. Maalesef yaz döneminden başlayan denge unsurlarının takımı getirdiği nokta bu. 

Şampiyon kadronun güçlenmesini geçtim, zayıfladı. Yedek kulübesi boşaldı, bazı kritik noktalara hamle yapılmadı, tek artı Podolski oldu. Hamza Hamzaoğlu döneminde yine kör topal ilerliyorduk, kalsaydı belki de biraz daha iyi noktada olacaktık ama bu yaşlı kadronun kör topal ilerlemeye değil de değişmeye ihtiyacı vardı. Günü kurtarmaktan öte geleceği şekillendirmek zorundayız..

1 yorum:

  1. galatasaraya forvet değil santrafor lazım.özellikle poldi ve sneijder için bu şart.bunlar geriden gelip oynayan oyuncular.ileride pas istasyonu olacak bir santrafor bu iki oyuncuyuda olumlu olarak etkileyecek.gignac ve giroud tarzında.alman milli takımında klose ile oynuyordu poldi.

    arsenalde uzun dönemden sonra sistem değiştirdi wenger.eskiden kanat 10 numaraları ile oynardı.cazorla -rosicki vs. şimdi 2 kanat forvet ile oynamaya başladı.özellikle olimpiyakos deplasmanından itibaren.ilk yarıyı lider bitirdiler.kanatlarda campell ve walcott ileride giroud.

    burada giroud kilit oyuncu bence.çok iyi pas istasyonu olabiliyor.top tutmak da önemli tabi bu sayede.burakla top tutamıyorsun.haliyle ne oluyor.devamlı geriye koşuyorsun fazla top kaybediyorsun vs.

    galatasarayda birinci sorun hep melo nun yokluğu dendi ama bence birinci sorun santrafor olmaması.sonra melo nun yokluğu.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir