29 Aralık 2015 Salı

Gündem Ara Transfer #11; Eren Albayrak

Galatasaray'ın sol bek gündemi olacağını düşünmüyorum. Sevilen bir Carole var ve sol bek performansını yükselen Olcan Adın misali bir alternatif. Zorda kaldığınızda da Hakan Balta. Ama Eren Albayrak'ı da değerli kılan sezon sonu biten sözleşmesi ki ülkenin yükselen isimlerinden biri. Egemen Yıldırım'la Eren Albayrak'ın bu yükselişini ve geleceğini konuştuk.


Hikmet Karaman'la birlikte yükselen, potansiyelini göstermeye başlayan bir isim ve ülkemizin de en iyi sol beklerinden biri olduğunu düşünüyorum. Eren Albayrak için sen ne düşünüyorsun?

Egemen Yıldırım: Özellikle yıllar boyunca Hakan Balta'nın sol bek performansına mahrum kalan Türk futbolu, ofansif bir oyuncunun da bek oynayabileceğini Caner Erkin'le görmesinden sonra bu kez de Caner'e alternatif aradı. Fenerbahçe onu Hasan Ali ile doldurdu ama G.Saray, Telles'in de gitmesiyle bu bölgede biraz eksik kaldı.

Caner örneğinden yola çıkarsak Eren Albayrak, son 2 sezonda savunma yönünü de kuvvetlendirerek çok ciddi bir çıkış yakaladı. Milli Takım'ın tüm alt yaş kategorilerinde oynayıp A takım seviyesine bile çıktı. Bu sezon da bu performansını sürdürüp, ligde oynadığı 12 maçta 5 asist yapmayı başardı. Geçen sezon da 2 gol 9 asist ile bu alanda Caner Erkin'i bile geride bıraktı.

Eren temposu olan, hücumda rakibinin üstüne gidip gerekirse topu sıfıra kadar taşıyabilen bir bek. Altyapı eğitimini de Bursaspor'dan aldığını düşünürsek Eren'in Hikmet hocayla ortaya çıkan gerçek kumaşı hakkında daha fazla fikir sahibi olabiliriz.

Galatasaray gibi bir takıma gelmesi durumunda nasıl bir gelecek bekler onu ve nasıl bir yarış içerisine girebilir?

Egemen Yıldırım: Anadolu'dan 3 büyüklere geliş her oyuncu için zor olur. Özellikle iyi bir performansın ardından geldiklerinde beklenti de aynı oranda artar. Galatasaray da baskının en çok yaşandığı kulüp belki de. Önünde Carole, bir nebze Olcan ve zor durumlarda Hakan Balta'dan oluşan bir rotasyon olacak. İstanbul'un kendisini yutmasına izin vermez ve yakaladığı ivmeyi devam ettirmek için aynı ölçüde çalışırsa en kötü ihtimalle rotasyon oyuncusu olacaktır. Tabi Eren'in şu an düşünülmesinde Telles'in takımdan ayrılmasının ciddi bir etkisi var. Fakat şu da var, Eren'den Galatasaray yeni bir Caner Erkin yaratabilir; eğer yeteneklerinin tümünü açığa çıkarıp değerlendirebilirse. Peki bunun için risk alınır mı ya da beklenir mi? İşte orası biraz soru işareti.

Sezon sonunda sözleşmesinin bitiyor olması onun transferini daha da değerli kılıyor aslında. Sence bu transfer hangi şartlarda gerçekleşebilir?

Egemen Yıldırım: Eğer bu transfer devre arasında gerçekleşecekse, Anadolu kulüplerinin büyüklere karşı uyguladığı yüksek fiyat politikasının mutlaka kırılması gerekir. Eren kumaşı olan bir oyuncu ancak geçmiş dönemde Anadolu'dan büyük takımlara gelen oyunculara ödenen fahiş ücretleri düşününce kesinlikle bu tuzağa düşmemeli Galatasaray yöneticileri. Transfer sezon sonuna kalırsa da şahsi fikrim, Eren'den ziyade Carole gibi scout işi olan yabancı oyunculara yönelinmesi gerekliliğidir.

Caner Erkin, Hasan Ali Kaldırım ve İsmail Köybaşı gibi formda sol beklerin arasında Milli Takım için şansı var mı peki?

Egemen Yıldırım: Ben Eren'in EURO 2016 kadrosunda yer alacağını düşünmüyorum. Milli Takım'ın birinci sol bekinin Caner Erkin olacağını düşünürsek onu yedeklemeye en büyük adayın, Fenerbahçe'deki yedeği Hasan Ali ve Şenol Güneş'le kendine gelen İsmail olacağını ön görüyorum. Özellikle Hasan Ali'nin bu sezonki yükselişi, EURO 2016 öncesi çok kritik. Çünkü böyle turnuvalar biraz da tecrübe gerektirir ki Hasan Ali'nin tecrübesi Eren'e göre çok daha fazla. Eren'in çok daha ekstra işler yapması gerekecektir.

1 yorum:

  1. müthiş bir ilerleme kaydetti.sol açıktan solbeke doğru evrildi .son yıllardaki istatistikleride çok iyi.vede 2016 da sözleşmesi bitiyor.bursaspor alt yapılı olmasıda kafalardaki soru işaretlerini dağıtıyor.tam bi fırsat transferi bence. ilk yarıda 5 asist yapmış.geçen sezon 2 gol 9 asist.(sol açık performası dahil tabi)

    http://www.transfermarkt.de/eren-albayrak/detaillierteleistungsdaten/spieler/59931

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir