26 Aralık 2015 Cumartesi

Gündem Ara Transfer #9; Oussama Tannane

Galatasaray, Hollanda pazarında ilerlemeye devam ediyor. Gündeme gelen son isim de Oussama Tannane oldu. Çoğumuzun yabancı olduğu bir isim ama genç olması, potansiyeli ve sözleşmesinin sezon sonunda bitecek olması onu bizler için değerli kılıyor. reddevilsblog10.blogspot.com yazarı Hasan Doğan'la da bu transfer ihtimalini konuştuk.


Galatasaray'ın Hollanda pazarına girdiğini görüyoruz, ortaya çıkan son iddia da Oussama Tannane. Nasıl bir potansiyelden bahsediyoruz?

Hasan Doğan: Hollanda Ligi Eredivisie Afrika kökenli oyuncuların Avrupa'nın 5 büyük ligine (İtalya, İngiltere, Almanya, Fransa ve İspanya) geçiş için sıklıkla tercih ettikleri bir lig. Son dönemde de bir çok futbolcuyu ülke dışına ihraç ettiler. Bu sezon da bir çok oyuncunun transferi gündemde. Oussama Tannane'de bu sezon başında çok iyi bir çıkış yaptı. Tabi bunda takımı Heracles Almelo'nun geçtiğimiz sezon uzun bir süre küme düşmeme mücadelesi verdiği dönemde bile teknik ekibi değiştirmemesi ve kadro istikrarı çok etkili oldu. Burada Tannane odaklı değilde Heracles Almelo'nun bütün olarak bir yükselişi söz konusu. Bel Hassani ve Weghorst'la uyumu ve en önemlisi Thomas Bruns gibi bir maestro ile aynı takımda olması Tannane'nin bugün transferinin gündemde olmasının en büyük nedenidir.

Hollanda pazarına değinecek olursak; bugün hangi Türk futbolcuya sorsak Eredivise için burun kıvırır ama baktığımızda büyük liglerin temel taşlarının bu ligden geçtiğini görüyoruz. Bu minvalde hiç kimse nereden çıktı bu adamlar demesin. Mesela bu sezon için Galatasaray'ın büyük kaybı olarak görülen Melo'nun bölgesine bile Eredivisie'den transfer yapılabilir. Mesela maddi sıkıntılar çeken Twente'den Mokotjo, Utrecht'ten Yassin Ayeub veya alınabilirse PSV'den Hendrix...

Galatasaray'a gelmesi durumunda ne değiştirebilir, nasıl bir hamle olur?

Hasan Doğan: Galatasaray'a gelirse önemli bir transfer olur. Neticede Hollanda Milli Takımı havuzu için ismi geçen bir isimdi ve alt yaş gruplarında Hollanda adına mücadele etti. A takım düzeyinde tercihi Fas oldu ama unutmayalım ki bugün bir çok Avrupa devinin radarına giren Twente'li Hakim Ziyech'de kararını Fas adına değiştirmişti. Hem de Hollanda Milli Takımı'nın kampına katılmış olmasına rağmen. Tıpkı bizim adımıza tercih yapan Yunus Mallı gibi...

Ben bu transferde Galatasaray'ın scout ekibinin rolünün büyük olduğunu düşünüyorum. Çünkü Tannane geçtiğimiz sezondan itibaren çok önemli bir çıkış yaptı. Zamanında Heerenveen gibi önemli bir takımın yatırım yaptığı ama karşılığını alamadığı bir oyuncuydu. Birde şunu belirtmekte fayda var; Tannane PSV'nin altyapısından Heerenveen'e geldiğinde teknik ekip onun bölgesinde oynayan Slagveer'e daha fazla öncelik tanıdı. Buda Tannane'nin çıkışını geciktirdi. Lakin bugün Eredivise'nin çok formda ve en gözde isimlerinden biri konumunda.

Futbolcuyu anlatmak gerekirse nasıl bir isim ve ileride nasıl bir gelecek kendisini bekliyor?

Hasan Doğan: Tannane Galatasaraylılar'a yabancı bir isim gelebilir ama O'nu izlediklerinde eski bir oyuncularını hatırlayacaklardır... Büyük umutlarla alınan Amrabat'la çok benzer yönleri var. Tıpkı Amrabat gibi kaleye dikine iner ama Amrabat'tan farkı aniden kaleye şut çekebilmesi. Kenardan içeriye kat eden ve sürekli golü düşünen bir isim. Bu nüvelerle değerlendirdiğimizde günümüz futbolunda en çok gereksinim duyulan futbolcu profiline sahip olduğunu söyleyebiliriz. Neticede yaşı 21 ve büyük hedefleri olan bir isim. Yani olası bir transferinde buralarda pek kalmaya niyeti olmayan ve başarıya aç bir oyuncu.

Bunların yanında Tannene'yi bir başka tanıdık isimle de karşılaştırılabiliriz. O isim de Bruma. Faslı'nın Portekizli'yle benzer yönü ise gelişimini henüz tamamlayamaması. Ligimizin portresini çıkardığımızda Tannane transferinin geleceğe yatırım olduğu gibi bir risk içerdiğini de görebiliriz. Neticede Süper lig futbolcuların öyle aman aman geliştiği bir organizasyon değil. Bunuda göz ardı etmemek gerekli.

Futbolcunun piyasası ne durumda ve Galatasaray'a transfer olabilme ihtimali nedir?

Hasan Doğan: Heracles Almelo'nun bu sezon ki çıkışında vatandaşı Bel Hassani ile Tannane'nin rolü çok büyük. Tabi burada takım uyumu ve hızlı hücumu düşünmeleri çok önemli bir nüve. Tannane her zaman kumaşı kaliteli bir oyuncuydu ama onu pazarlayacak bir satıcısı yoktu. Burada Heracles Almelo'nun takım olarak çıkışı oyuncularının da göz önünde olmasını sağladı. Tannane'de bu fırsatı gerçekten iyi değerlendirdi. Kabul edelim ki Faslı oyuncu artık transfer pazarının önemli bir parçası. Ayrıca Fransa ve Almanya'dan takip eden takımların olduğunu da Hollanda basınından okuduk. Burada Galatasaray'ın en büyük avantajı oyuncunun 2016'da bitecek olan kontratı. Heracles Almelo Başkanı Jan Smit sezon başında oyuncuyla sözleşme yenilemedikleri için şimdi çok pişmanlık duyuyordur. Taraflar arasında dün bir görüşme gerçekleşmiş ve anlaşma sağlanacak gibi. Netice de Heracles'in sezon sonunda para kazanamama gibi bir durumları var. Galatasaray'da elini çabuk tutmalı çünkü iş sezon sonuna kalırsa bonservisi olmayan bir oyuncuyu Avrupa kulüpleri bırakmayacaklardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir