1 Aralık 2015 Salı

Ne Kadar da Dramatik Bir Kasım'dı


Ekim ayı için çok güzel konuşmuştuk. Hem ligde hem de Avrupa'da görüntü fazlasıyla iyiydi. Ligde seri yakalayan, hücüm gücü yükselen ve bütün ofansif istatistiklerde ilk sırada olan bir Galatasaray vardı. Şampiyonlar Ligi'nde ise Benfica galibiyetiyle birlikte kötü istatistiği kırmış ve iddia yaratan bir takım izlerken felaket bir Kasım ayı yaşadık. 
 
Oynanan 5 resmi maç var ve kazandığımız bir maç yok. Ekim ayı sonunda liderin 2 puan gerisindeyken bugün 7 puan gerisine düştük. Üstelik Ekim ayı sonunda Fenerbahçe ile aynı puandaydık ama bugün Fenerbahçe liderliğe yükseldi. Şampiyonlar Ligi'nde ise ilk 2 iddiasını kaybederek Astana ile Avrupa Ligi'ne kalma maçı oynayacağız. 
 
Benfica deplasmanında alınan mağlubiyetin bel kırdığı kesin, Yasin Öztekin'in son dakikada kaçırdığı o gol önemli bir psikolojik eşik oldu ki devamında kötü seri geldi. Rizespor, Antalyaspor ve Kasımpaşa maçlarına baktığımızda toplamda 7 kere öne geçmişiz, 9 gol atmışız ama kazandığımız puan sayısı 2. Rizespor maçında son dakikalarda yediğimiz 2 golle kaybettik, Antalyaspor karşısında da yine dramatik bir maç vardı. Kasımpaşa karşısında kazanılan beraberliğe seviniyorum, hak ettiğimiz bir oyun yoktu. 
 
Hamza Hamzaoğlu'nun görevine son verilmesi bu aydaydı, kimse beklemiyordu. Şimdi ise Mustafa Denizli ile uğurlu ve iyi geçmesini dilediğimiz bir Aralık ayı var. Futbolcu istatistiklerinde ise Sneijder ve Podolski ön planda. Doğaldır, kötü gidişe isyan eden ve takımda ne olursa olsun iyi görüntü vermeye çalışan isimler de onlar..

1 yorum:

  1. dramatik kasım değil sadece.galatasaray terimin ilk sezonu haricindeki son 4 sezonda dramatik oynuyor resmen.prandelli zamanında da takım 3-4 yiyordu.terimin son 2 . şampiyonlunda da.bence herşey burak yılmaz transferi ile başladı.yani sonun başlangıcı aslında burak yılmaz sorunsalıdır.sneijder tamam idi.drogba da tamam idi.amrabat ve engin baytar kanatları olabilirdi.yada hamit yada emre çolak .tek forvet (drogba)arkasında sneijder ve etrafını doldurmak kalacaktı geriye.ama olmadı.çünkü burak yılmaz transfer edildi.hatırlarsanız galatasaray o dönemde de dramatik maçlar oynuyordu.terim zamanı.mersin maçı 2-0 dan geri dönüş.güvenli bir oyun falan yoktu o dönemde de.bir nevi gaza basılıyordu.terim gazı da denilebilir.dramatik maçlar sonucu gelen güçbela zaferler.sebeb?burak yılmaz faktörü.
    hücumu 4 lü olarak düşün.bu 4 lüden biride burak.diğer 3 oyuncu burak yılmaz ile oynamak istemez.çünkü burak diğerlerini devreye sokacak ne yeteneği var ne de oyun bilgisi.juveyi burda yenip işi bitirdiğimiz gol drogba indirdi sneijder bitirdi şeklinde oldu.en uçta drogba olsa şu anda hem poldi hem de sneijder daha verimli olur muhtemel.alman milli takımında yıllarca gomez değil de klose nin oynama nedeni bu.klose diğerlerinide oyuna dahil edebiliyor.

    özetle çok yönlü bir forvet şart.ön libero şart.kevin sağbek oynar.ikinci yarıda.poldi sneijder tamamdır.etrafını doğru isimlerle şekillendirmek gerekiyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir