20 Aralık 2015 Pazar

Sizce Olcan Adın Rieralaşıyor Mu?

İlk tercihim yine Carole, baştan yazayım. Carole'nin sakatlığı sonrasında bozulan bir takım savunması var, Olcan Adın elinden geleni yapsa bile. Carole'nin savunma özellikleri çok daha iyi ki en kısa örnekle, kafa topu alamıyoruz mesela. 

Oysa Carole süpürürdü ama bu demek değil ki Olcan Adın'ın yükselen performansını övmeyelim. Elinden geleni yapan, sol bek performansıyla sürekli üzerine koyan bir Olcan Adın var. Çabaladığı, mücadelesi de alkış topluyor, her halinden belli oluyor istediği. 

Beklentimiz çok farklı bir yöndeydi tabii. Riera örneği akıllara gelir. Sol açık olarak almıştık ve çok başka şeyler beklerken o sol bek performansıyla Galatasaraylıların akıllarında kalmıştı. 

Olcan Adın'ın da hücumun kanatlarında gösterdiği performans hayal kırıklığı oldu, oysa bizim beklentimiz hücum yönündeydi. Riera misali, o da büyük bir etkiyle ve maliyetle transfer edilmişti ama hücumda olmamış, kendisini sol bek olarak geliştirmeye bakmıştı. Üstelik 30'lu yaşlardan sonra, işin önemli kısmı da bu. Olcan Adın'ın geçmişinde sol bek günleri var ama sol bek olarak istikrarlı çizgiyi yeni yeni bulmaya başladı ki o da 30'lu yaşlarda.

Olcan Adın'ı sol bekte de farklı kılan yine hücum performansı aslında. Akhisar karşısında bana göre maçın adamıydı. Tek başına sol tarafı müthiş kullandı ki son dakikada bir slalom'u vardı. En son Hakan Ünsal'dan görmüşüzdür öyle bir hareketlenme. Isı haritası da her şeyi açıklıyor aslında;


Mustafa Denizli'nin ilk etapta Hakan Balta'yı sol bek kullanması hataydı, neyse ki çabuk döndü hatasından. Olcan Adın yükseliyordu çünkü, ilk etapta denemedi ama şimdi de ısrar ediyor. Carole döndüğünde de sol bek için iyi bir rekabet olacak. O pozisyonda alternatifler iyi. Olcan Adın'ı iyi görmek beni mutlu ediyor.

Bir de Tarık Çamdal'a bakmak lazım. Sabri Sarıoğlu'nın kesilmesini bekliyordum, Tarık Çamdal'ın 11 başlaması sürpriz olmadı ama yine kötüydü, hep kötü. Sabri Sarıoğlu'na göre artısı geriye dönmesi olabilir, hücumda kalmıyor ama hücumda da fark yaratmıyor. Hep söylerim, Tarık Çamdal'ın sol bek performansları sağ bek performanslarına göre daha iyidir, içeri kat ettiğinde biraz daha iyi ama güçsüzlüğü baki. Çabuk devriliyor, yaz döneminde kas yapmayla olmuyor bu işler. Onun da ısı haritası bu ve Olcan Adın'la kıyaslayınca fark ortada. Podolski olmasaydı zordu Tarık Çamdal'ın işi, Podolski ekstra savunma katkısıyla oynadı. 

6 yorum:

  1. yakın zamanda radyospor da hasan bek i dinliyordum.hasan bek ile yeşil koltuk programın adı.bu küçük takımın büyük oyuncusu neden oluyor bunu açıklamıştı.bana enteresan geldi.daha bunu bu şekilde izah eden olmamıştı.

    şöyle dedi:küçük takımda parlayan oyuncu misal 90 dakikada 4 dakika topa sahip olur.ama dedi büyük takıma geldiğinde topun paylaşımı farklı olduğundan 4 dakikada yaptığını büyük takımda 2 dakikada yapmak zorunda kalır dedi.

    yani hücumun kanatlarında oynayan oyuncu daha efektif olmak zorunda.olcan adın ın beke doğru evrilmesini doğru buluyorum.çünkü trabzonda 4 dakika topla oynuyordu ve iyi gözükyordu.burda 2 dakika oynamak zorunda.

    YanıtlaSil
  2. o değilde emre güral ın çıkışı dikkat çekici.es es in son maçının özetlerini izlediniz mi bilmiyorum.harika işler yapmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Güral şans bulduğunda hep bu aslında. Kaliteli bir isim ama hakkı yeterince teslim edilmesi. Müthiş bir sol ayağı var ki o bile yeter.

      Sil
    2. Galatasaray almalı aslında o çocuğu iş yapar 2. yada 3.forvet olarak.

      Sil
  3. Hem perşembe hem de dün yediğimiz birbirine benzeyen iki gol var, Olcan'ın stoper bölgesine kayması sonucu arkada kalan boşluğa sızan Akhisarlının tekte gol vuruşu. (pazar günkü maçta o boşluğa gidemeyen Jose de ayrı bir konu) Takım savunmasının düzelmesi Olcan'ın sol bek performansını da artıracaktır diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte o yüzden önceliğim Carole diyorum :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir