27 Ocak 2016 Çarşamba

Arda Turan'dan Sonra En Genç Hat-Trick Yapan Galatasaraylı


İlginç bir istatistik, Galatasaray'da son 15 yılda Arda Turan sonrasında hat-rick yapan en genç futbolcu Sinan Gümüş olmuş. 22 yaşında, genç bir isim. Bir futbolcunun gelişimi de illa 17-18 yaşında olacak diye de bir kural yok, 20-21 yaşından sonra da gelişim gösterebilir, adını duyurur. Sinan Gümüş de bu yolda ilerliyor ve şu kötü sezonun Galatasaray adına tek mutluluk veren gelişmesi. En azından benim için.

Sezon başında az daha kiralık gidiyordu, Bruma'nın gidişi, o bölgeye transfer yapılmaması derken takımda kaldı. Daha fazla şansı hak ediyordu, geçen sezonda da çok yazdık ama Aydın Yılmaz'ın dahi gerisinde düşünülüyordu. Neyse ki U21 takımı vardı da Sinan Gümüş'ün Galatasaraylılar için ismini duyurmasına şahit olduk. 

Bu sezona baktığımızda da Bruma'yı Sinan Gümüş şans bulsun diye gönderdik diyenlerin Sinan Gümüş'e gerekli şansı vermediğini gördük. Yasin Öztekin büyük düşüş gösterdi, kendisi üzerinde ısrar edildi ama kimse bakmadı ki Sinan Gümüş ne durumda. Mustafa Denizli'yi de eleştiriyorum, beğenmiyorum ve sonunu iyi görmüyorum ama tek doğrusu varsa o da Sinan Gümüş.

Son 6 maçında 8 gol 3 asist oldu. Podolski'nin de yokluğunda takımı sırtlayan isimlerden biri. Forma bulunmaz, alınır söyleminin karşılığı bir performans. Onu böyle yükselirken görmek güzel, hepimizin beklenti duyduğu bir futbolcuydu. Önü de açık, bu gidişat onu önemli yerlere getirir. Yeter ki bozulmadan devam etsin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir