14 Ocak 2016 Perşembe

Bir Taşta İki Kuş Dedikleri Bu Olsa Gerek


Ortada Galatasaray'ı da ilgilendirebilecek ilginç bir transfer döngüsü var. Mevlüt Erdinç'in adı sık sık Galatasaray'la yazılır, hatta Grosskreutz'la takası iddia edilmişti ve yabancı kontenjanı devam etmiş olsaydı bu transfer gerçekleşirdi de. Ama o Mevlüt Erdinç, Hannover 96'da beklentiyi karşılayamadı ve Guingamp'a kiralandı. Euro 2016 öncesi oynamak istiyor ve öyle kötü bir forvet rotasyonu var ki onun bile şansı olabilir. 

Mevlüt Erdinç'den boşalan yere Hugo Almeida geldi. Beşiktaş sonrası büyük düşüş yaşayan bir isim. Beşiktaş'ın da büyük kırılma noktalarından. Almeida o kontratı kabul etseydi belki de Demba Ba olmayacaktı ve dolayısıyla ondan sonra yaşanan süreç. Almeida oradan ayrıldı, Galatasaray'ı bekledi, biz de istemedik derken boşta kaldı ve önce İtalya'ya gitti tutunamadı, devamında Rusya'da da olmadı. Bu düşüşü görünce de Hannover 96'nın Almeida için şans olduğunu düşünüyorum.

Mustafa Denizli, Almeida'yı çok sever ve bunu her fırsatta dile getirirdi. Hatta Prandelli öncesi gündemde olan isim yine kendisiydi ve o günler Almeida gündemi oluşmasında da kendisi faktördü ama göreve gelmeyince bu iş olmadı. Ama o günün şartlarıydı bu, bugünün şartlarında aklına bile gelmezdi. Almeida'nın sözleşmesi fesh edildi haberlerini duyunca acaba olur mu üzerinden bazı sorular aklımıza gelmedi değil ama 5 dakika sonra Hannover 96 haberini aldık.

Böylece takıma gelmemesi gereken iki isimden de kurtulmuş olduk..

3 yorum:

  1. Mustafa Denizli Almeida tipindeki forvetleri kesinlikle sever. Hugo kendini Beşiktaş ve milli takımda fazlasıyla kanıtladı. Burak Yılmaz ve Umut BUlut ikilisi takımı ileri götürmekten çok geriye atıyor. Bunun bir an önce farkına varılması gerekiyor.

    YanıtlaSil
  2. bence beşiktaşta yapılan iyi işlerin arkasında vodafone olduğunu düşünüyorum.büyük şirketler büyük yatırım (sponsor) yaptıklarında o işin arkasınıda takip ederler.yani yaş tahtaya basmazlar hafız.

    dünyada da bu işler büyük şirketlerin eliyle yönetiliyor zaten.sponsorun güçlüyse işler rayına oturuyor.yoksa ''Almeida o kontratı kabul etseydi belki de Demba Ba olmayacaktı '' değil yani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğiniz doğrudur ama Aimeida'nın yıllık 2 milyon avro'luk kontratı beğenmediğini ve Beşiktaş'la imzalamadığını biliyorum. O anlaşma olsaydı belki bu forvet süreci yaşanmayacaktı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir