9 Ocak 2016 Cumartesi

Birikim Bu, Umut Bulut Taraftarın Dayanma Noktasını Aşalı Çok Oldu


Taraftarın futbolcu yuhalaması yanlış diye bir algı var, kısmen benim de katıldığım. Geride olursunuz, maçı çevirmeye çalışırsınız ve o ortamda futbolcu yuhalamak hatadır ama Umut Bulut'un yuhalanmasının bu algıyla alakası yok. Bu maç özelinde yaşanan bir durum da değil, birikimin sonucu bu, patlama anı. Tepki de doğal, fazlasıyla yerinde. 

Mesele boş kaleye atamadığı gol değil, anlatmak istediğim bu. Kaleciyle karşı karşıya kaçırsaydı da o tepki oluşacaktı. Bu bir birikim ve patladı. İşin emek kısmından dem vuruluyor ama yıllık 1.8 milyon avro alan bir futbolcunun emeği bu değil, Umut Bulut yetmiyor. Geçmişine saygım var, iyi niyetli de olduğunu düşünüyorum ama bugünü yaşıyoruz ve günün şartları Umut Bulut'un Galatasaray forveti olmadığını söylüyor.

Boş kaleye atamadığı gole gelirsek, boş kaleye kaçan çok gol gördüm ama topu sürüp, o mesafeden atamayanını ilk kez görüyorum. O pozisyon da Umut Bulut'un mental anlamda nasıl bir enkaz yaşadığını gösteriyor aslında. Umut Bulut'la yola devam etmek olmayacak duaya emin demekle aynı.

Umut Bulut'la devam ettiğimiz sürece de futbolcu bu tepkiyi yemeye devam edecek. Hadi tabelaya da bakmayalım, işin mücadele kısmında kalalım ama mücadele tarafında da Galatasaray'ın beklentilerini karşılayamıyor. Galatasaray'ın forvetinden duvar olmasını, servis yapmasını bekliyorum. Bitirici etkiyi de bir kenara bıraktım ama bu forvet rotasyonuyla da organize atak yapmak imkansız. Sorun da hücum değil zaten, organize olamamak..

1 yorum:

  1. Formayı terletenin yüz kızartıcı suç işlemediği sürece -anlık kısa süreli tepkiler dışında- yuhalanmasına, demoralize edilmesine karşıyım. Türkiye'de bunun ağa babaları yaşanıyor. Bir tepki konacaksa kendini yere atıp yalandan penaltı almaya çalışan Burak Yılmaz'a, takım arkadaşını soyunma odasında hastanelik eden Melo'ya konmalıydı. Ama ne hikmetse ne zaman görev verilse göreve koşan Sabriler, zamanında Hakan Şükürler, hatta camiaya en büyük mutluluğu yaşatan Fatih Terimler bile yuhalandı bu ülkede. Başka ülkelerde yok mu tepki koymak var elbette ideal liglere örneğin İngiltere'ye bakınca sahiplenmek, kulübün futbolcusu olmak ne demek öğreniyorsunuz.

    Umut Bulut'a da önce yapılan haksızlıkların hepsi yapılıyor. Dünyanın en yeteneksiz futbolcusu olsa ne yazar ? O formayı giyiyor ve mücadele ediyorsa sahipleneceksin. Basiret sahibi bir yönetimin ve teknik heyetin varsa güzellikle sezon sonunda ayrılacaksın. Ben performans düşüklüğünün yuhalanmasını yanlış buluyorum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir