5 Ocak 2016 Salı

Önemli Bir isim, Kendisine Yeni Transfer Gözüyle Bakıyorum


Galatasaray'ın en büyük sorunu takım savunması. Bu takım savunması içerisinde de defansif bir orta sahanın yokluğundan, sağ bek sorununa, sol bekte Carole'nin yokluğuna ve Semih Kaya'nın dibi görmesine kadar birçok etmen var. Sağ bek sorunu da Denayer'in yokluğundan kaynaklıydı ve Denayer, Chedjou, Hakan Balta, Carole dörtlüsünün bozulduğu gün Galatasaray'ın savunma kaynaklı sorunları yükselerek devam etti.

Denayer'in geçmişinde sağ bek oynamışlığı pek yok. Düşünüldü ama uygulamaya koymadılar. Oynayabileceğini de Galatasaray'da gösterdi (sağ bek performansıyla Belçika Milli Takım'ına seçildi) ama stoper bu adam, Manchester City bu yönde gelişmesi adına Denayer'i kiraladı. Çok yetenekli ve büyük bir potansiyel. Geçen sezon Celtic performansı harikaydı ki Galatasaray'a yollayarak Şampiyonlar Ligi'nde boy göstermesini istediler ama Galatasaray'da işler iyi gitmedi ve Denayer'in ezberi bozuldu.

Galatasaray'da stoper olarak forma giydiği maç sayısı sadece 1.5. Atletico Madrid maçının ilk yarısı ve Eskişehirspor karşısında stoper izledik ama Eskişehirspor maçının son 10 dakikası yine sağ beke geçti, bir de asist yaptı. Sağ bek oynadığında asistleri de var, iyi de görüntü verdi ama sağ bek değil bu adam. Düşünürse bunu olabilir ama düşüneceğini sanmıyorum, bu isteği yoktur. 

Denayer'in sağ bek oynaması şunu anlattı, Galatasaray teknik ekibinin yaz döneminde sağ bek için düşündüğü şeyler iflas etti. Sabri Sarıoğlu var, Tarık Çamdal yükselir diye umut ettiler ama stoper olarak aldıkları isim birinci sağ bekleri oldu. Bugüne baktığımızda ise Mustafa Denizli'nin ısrarla sağ bek istediğini görüyoruz.

Bu işin geçmiş kısmı, şimdi önümüze bakalım. Denayer'in uzun zamanlı bir sakatlığı vardı, takıma geri döndü. Bu anlamda yeni bir transfer gözüyle bakmak mümkün, çünkü stoper oynayacak. Donk'un da transfer edilmesinin ardından Chedjou stopere geri dönecek ve Galatasaray'ın elinde Chedjou, Denayer ve Hakan Balta gibi üç iyi stoper var. Bu da Semih Kaya'ya bağlılığı ortadan kaldıracaktır ki Denayer'in 11 oynamasını bekleyenlerdenim. Partneri ise Chedjou mu yoksa Hakan Balta mı olur bilemem.

Gözden kaçan detay ise, Galatasaray'ın Avrupa Ligi'nde 3 yeni isim bildirme hakkı var. Bunlardan biri Donk olacak, diğer isimler de yeni gelecek forvet ve kanat olacaktır. Sağ bek kim olur bilemem (Van Der Wiel gibi bir isim gelse durum değişir) ama Denayer'in sağ bek oynayabilmesinden yola çıkıp, sağ bek transferi Avrupa'ya bildirilmeyebilir. 

Tüm bunları düşününce de Denayer önemli bir isim. Kendisine yeni transfer gözüyle bakıyorum ve beklentim büyük..

1 yorum:

  1. ideal stoper ikilisi bence chedju ve denayer dir.semih hakan balta değil.bunlar alternatif olabilecek yetenekte sadece.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir