28 Ocak 2016 Perşembe

Doğru Futbolcuyu Transfer Ettiğinizde, En Kötü Şartlarda Dahi Zarar Etmiyorsunuz


İyi futbolcunun her zaman piyasası var, yeter ki siz o iyi futbolcuyu takıma kazandırın. Mbia da o isimlerden biri. Önemli bir kariyer ve sezon başında serbest bir futbolcu olması itibariyle de değeri bir kat daha artıyordu ama o dönem Galatasaray düşünmedi kendisini ve Trabzonspor'a gittiğinde de çok üzülmüştüm. 
 
Sezona da iyi başladı aslında, kalitesinden çok söz ettirdi ama takımın keskin düşüşünün içerisinde Mbia'nın da düşüşünü izledik, devamında da gelen maddi sorunlarla birlikte çok fazla sorun çıkmaya başladı. İyi bir kontratı vardı, öyle ki gecikme faizlerini konuşmak bile yeter. Parasal anlamda da Mbia üzerinden çok sorun çıkacağı belliydi, bu yüzden kendisiyle yolları ayırmak Trabzonspor adına bir başarı, 4 milyon avro'luk bir bonservis kazanmak ise daha büyük başarı. 
 
Transferi de başarıydı, şu aşamada yolları ayırmanın da başarı olduğunu düşünüyorum. Çünkü mevcut kontratı Trabzonspor için büyük sorundu ve yeni yönetimin de farklı bir politikası var ki şu ana kadar yaptıklarıyla da iyi gittiklerini söyleyebilirim.

Çin pazarının üzerinde durulması gerekiyor, şu günlerde çok büyük paralar çok önemli işler yapıyorlar ve özellikle İtalyan kulüpleri iyi paralar kazanmaya başladı. Guarin ve Gervinho misali. Beşiktaş'ın da sezon başında Demba Ba'yı satarak yeni sezonunu planladığını düşünürsek biz Galatasaraylıların biraz düşünmesi gerekiyor. Futbolculara öyle kontratlar verdik ki Çin'e gitmek onlar adına cazip olmayabiliyor. Bizim de acil şekilde bu pazara açılmamız gerekiyor.

Doğru futbolcuyu transfer etmek önemli. Grosskreutz da böyleydi. 6 oy oynatamadık ama zarar etmeden satabildik, bu bir başarı öyküsü değil ama gelecek adına olması gereken şey. Mbia da bu şekilde, beklentiyi karşılayamadı ama Trabzonspor kendisinden kazanç elde ederek yolları ayırıyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir