26 Ocak 2016 Salı

Galatasaray Kanat Oyuncusu Aramaya Devam Etsin, Malaga İse ..


Bir Galatasaraylı yönetici "Maçlar oynanmasın, kupalar kazanılmasın sadece Football Manager gibi transfer konuşalım. Çoğunluğunuz böyle daha mutlu olacak sanırım" demişti. Böyle akılcı hamleler yaparak sadece transfer konuşalım tabii, böyle FM mantığının hastasıyım.

Kira ücretlerini, Amrabat'ın fedakarlığını, satın alma opsiyonunu, Amrabat'ın bizde geçirdiği 1.5 sezonu falan ekleyerek ancak Amrabat'dan zarar etmediğimizi ortaya çıkardık ama bir kazanç da elde edemedik. Grosskreutz konusu gibi, bunu bir başarı olarak kabul edemem. Malaga ise Amrabat'ı 8.4 milyon avro gibi bir rakama Watford'a sattı, kazanç budur, transfer budur.

Mesele Amrabat'ı satmaları da değil, Amrabat'ın boşluğunu nasıl doldurdukları. Hikaye burada başlıyor. Bu hamle tutar, tutmaz, bunu bilemem ama bu tip hamleleri yaparak ayağa kalkarsın. 8.4 milyon avro kazandıkları Amrabat'ın yerini Christian Atsu ile doldurdular. 6 ay kiralık olarak takıma katıldı, üstelik yıllık ücretini, primlerini de Chelsea ödeyecek. 

Malaga'nın cebinden çıkan para 0, kazandığı 8 küsür milyon avro ise yanlarına kâr kaldı. Galatasaray ise kanat oyuncusu aramaya devam etsin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir