31 Ocak 2016 Pazar

Hücumun Farkı "İştah", Galatasaray 3-1 Gaziantepspor


İyi günde kötüyü konuşarak başlayayım. Takım savunması kötü, geriye dönüşler sorunlu ve mevcut kadroyla da bunu çözmek için pek mümkün görünmüyor. Sneijder'i sola atıp, Bilal Kısa'yı orta sahaya çekmek bir ihtimal. Tabii 4-3-3 içerisinde konuşuyorum. 
 
Diğer ihtimal ise stopere Denayer'i yazıp Chedjou'yu yine orta sahaya çekmek. Ama bu da büyük fark yaratmayacak, nitelik artmayacak. Bir Donk daha demek bu orta sahada. Üçüncü ihtimal ise orta sahaya dinamizm anlamında Carole'yi çekmek ama akıllara geleceğini düşünmüyorum. Bu düzen devam eder, Galatasaray da hücumda bugün olduğu gibi oynarsa futbolu keyif verir ama sonuca ulaşmak zor.

Bugün futbol keyif verdi, nedeni de oyun iştahı. Osmanlıspor karşısında sergilenen ruhsuz görüntüyle bugünü kıyasladığımda çok fark var. 70 dakika boyunca müthiş bir tempo uyguladı Galatasaray. Orta sahada Sneijder'ine kadar her dakika bastı, ısırdı, hızlı çıktı ve sonuca gitti. Hücum için özellikle Sinan Gümüş'ün yarattığı fark büyük ki Linnes'in kaç tane bindirme yaptığını sayamadım. Sağ tarafı iyi kullandı Galatasaray, özellikle bu ikili büyük fark yarattı ki ilk oynadıkları maç olmasına rağmen.
 
4-3-3'de ısrar edilecek gibi, Sneijder sol iç orta saha gibi oynuyor ve bugün çok istedi. Selçuk İnan'ı da oyunun iki yönü için yazarım ama Sneijder'in topla dikine çıkışları çok etki etti. Geriden oyunu iyi okudu, yönlendirdi ama hücumda bitirici etkiyi gösteremedik. Umut Bulut & Podolski değişimi hem oyun aklı hem de bitirici kalite anlamında daha büyük etki yaratır ve Sinan Gümüş'ü sağda kullanmak nihayetinde sol açık Podolski demek. Sneijder'i de sol içte izlerken, Sneijder & Podolski uyumu büyük keyif verir ama Burak Yılmaz'ın da toparlamasını umuyorum. 

Daha farklı olabilirdi şu maç, inanılmaz goller kaçtı ve başrol Burak Yılmaz & Umut Bulut ikilisi. Burak Yılmaz ısrarla savunma arkası koşulara odaklı. Bugün çok sprint attı, denge de kısmen bozdu ama repertuar dar. Umut Bulut da önde basıyor, mücadele ediyor deniliyor ama bugün kaçırdığı net pozisyonlar var. Beklediğim bitirici etki ve hücumda forvetlerin fark yaratabilmesi. Bu anlamda Podolski'yi özlemle bekliyorum.

Her şer'de de hayır var, bugün bir kanat oyuncusu almış olsaydık büyük ihtimalle kesilen isim Sinan Gümüş olacaktı ama şu an onu kazanmaya oynuyoruz. Takıldığım bazı noktalar var, forvetin duvar olmasını bekledi bazı pozisyonlarda, ikiye bir yapıp içeri girmek için ama Burak Yılmaz sadece pas bekliyor. Buna rağmen uzun zamandır Galatasaray forması giyen bir kanat oyuncusu (bitiriciliği bir kenera bırakıp, kreatif etki anlamında) bana böyle keyif vermemişti. Umarım devam eder, yolu çok uzun. Linnes'le birlikte yeni bir ikili izleyebiliriz.

Gaziantepspor, Galatasaray temposuna karşı koyamadı ve Galatasaray bugün hücumuyla kazandı. Rakibin çok fazla pozisyonu da yok. Onların da hızlı çıktığı, geriye koşmakta zorlandığımız anlar oldu, orta sahayı da rahat geçtiği anlar var ama attıkları gole baktığımızda bireysel hatalardan kaynaklı bir pozisyon ki klasik Galatasaray savunması. Muhammet Demir onlar adına sadece bir forvet değildi, orta sahaya kadar gelip oyun kurucu görevini de üstlenen, hücumu yönlendiren bir futbolcuydu ama liderlerini kaybettiler. Habibou ise Rodallega gibi. Onu beslemek ve koşturmak lazım. Farklı bir yere doğru evrilecekler.

Alperen Uysal da umut verdi bana. Altyapısından Eray İşcan misali kaleciler çıkarabilen bir takım için Alperen Uysal önemli bir isim ama bir hata var. Karcemaskas gibi bir kalecinin arkasına kiralık olarak gönderilmemeliydi. İyi bir kaleci, potansiyeli var ve 3 gol yemesine rağmen Galatasaray'a karşı da iyi oynadı ama ligde yine yedek oturacak. Daha fazla oynayabileceği bir takımda gelişmesi iyi olabilirdi.

Türkiye Kupası'nda yola devam. Ligde işler iyi gitmiyor derken Türkiye Kupası, Mancini döneminde olduğu gibi telafi olabilir ve bugün çıkan kadroya bakınca da garantiye oynadık (kaleci rotasyonu dahi gelmedi). Kupayı almak için Galatasaray tüm şartları zorlayacaktır, umarım başarılı olur..

4 yorum:

  1. herkez yine skora endeksli yorumlara baslamis. su futbolun neresini begendiniz. zaten herkez kendi ayarinda oynasa teknik adamsiz bile böyle oynar bu takim. umut sol acik oynatan bir teknik adamdan hic bisey beklemem ben hele hele takimin en uzunu donku her duran topta geride son adam olarak birakmasi tam bir komedi. sahada sadece kosmaktan baska bir ise yaramayan umutu bamzadan sonra haftalardir taraftara dalga gecer gibi izlettiren teknnik adamlarimiz nerden bu belgeyi almislar nasil almislar sasilacak sey. bir tane kafa topu alamaz ayaginda top tutamaz calim atamaz bos kaleye gol atamaz sadece kosuyor diye oynatilan bir oyuncu komediden baska bisey degil antep yerine kontraya iyi cikan bir takim olsaydi en az 3 gol yerdik sahada performansi artmis oyuncular gordum sinan zaten gecen sezondan beri bu formayi bekliyordu wesley selcuk birde linnes gelince biseyler olmus gbi gozukuuor ama sahada bir takim yok gecen sezon ove ove bitiremedigimz yasin dokulurken rodrigez kenarda bu haksizlik ların geri dönüşü mutlaka olur ben hocadan memnun degilim tek artisi sinani oynatmasi baska bisey yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocadan ben de memnun değilim :) Ben gün özelinde konuştum ve geçmiş maçlara kıyasla bu yorum.

      Sil
    2. Ben seni anladım ama herkez ufak bir kıpırdamada şahlanıyor. takım çok iyi bile gitse açıklarını görmek lazım. Bunun sende farkındasın antep yerıne baska bır takım olsa en az 3 yerdik. Benım anlam veremedıgım kararlar var takımın en uzunu hava toplarında en etkılısı donk neden duran toplarda son adam olarak gerıde kalıyor umut gibi formsuz bır adam neden haftalardır 11 de ızlemeye mecbur bırakılıyoruz. umutun haftalardır zerre kadar katkısı yok ama 11 de vazgecılmıyor. adamı canlı canlı ızlıyoruz ya koşmaktan baska bısey yapmıyor yaptıgı koşularında hıc bır faydası yok yok yok . bızde saha kenarındayız bu hocalarda saha kenarında ne goruyorlar bızım gormedıgımız. ülkede futbol gelişimi sıfır hep kısır döngü yaşıyoruz. yazık hep bir ümitle gidip maç izliyoruz ama hep aynı hüsran

      Sil
  2. Gaziantep kalesinde Alperen'i izlerken aynı şeyleri düşündüm. Bu gençte iş var. Seneye oynama garantili bir takıma kiraya verip, gözlemlemeli olmadı Eray verimsizine yol verip 3. kaleci olarak takımda tutmalıyız. Skor, istek güzel ancak gözlerim Carole'u aradı. Korkarım Denizli Fransız kalacak bu duruma. Sinan her yönüyle parıldıyor. Bu çıkışını sürdürürse avrupa şampiyonasında milli formayı giyebilir. Yönetimin geç olmadan sözleşme uzatması lazım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir