13 Ocak 2016 Çarşamba

Karşıyaka 1-3 Galatasaray, Olcan Adın..


3-1'lik skor aldatıcı, kötü bir maçtı aslında. Hatta Galatasaray'ın en sıkıcı maçları arasında da üst sıralara rahatlıkla oynar. Kötü futbolun da temeli kötü 11'den, özellikle de kötü orta sahadan kaynaklı. Bir önceki Karşıyaka maçında Selçuk İnan, Bilal Kısa ve Donk üçlüsüyle belki organize değil ama daha sağlıklı ve yoğun hücum yapan Galatasaray'dan, Emre Çolak, Jose Rodriguez ve Jem Karacan üçlüsüyle hücumunu sıfırlayan bir Galatasaray izledik.

Öyle ki, Karşıyaka maçında Donk oyuna girdiğinde Yaya Toure gibi kaldı saha içinde. Yaptırdığı penaltıyı bir kenara bırakıyorum, etki ediyor, etmeye de devam edecek ama asıl etki Olcan Adın kaynaklı. Belki de geçen sezonun en büyük iki hayal kırıklığından biri olan (Pandev'le birlikte) Olcan Adın, bu sezon yükselen performansına karakteri de ekledi, karakter koyuyor. Karşıyaka maçını da Donk'la birlikte hareketlendirdiler ama son 10 dakikaya 0-0 girerken üç duran top ve üç asistle maça imzasını atan isim Olcan Adın oldu.

Kötü bir futbol vardı. Rakibin Karşıyaka olması işleri kolaylaştırmış olabilir ama bugün kötü bir sonuç da alabilirdik. Bireysel anlamda öne çıkan isimler Olcan Adın ve Donk. Onlar da sonradan oyuna girip, kader değiştirdiler. Gidecek isimler için bu maç ölçü mü olacak bilmiyorum ama zaten takımdan ayrılmasını düşündüğümüz isimleri tekrar tekrar izlemenin de bir şey değiştirmediğini görüyoruz. Tek tek isim yazmaya gerek yok.

Takımın en çok bir şeyler yapmaya çalışan ismi Carole'ydi mesela, o da yapamadı. İkinci yarının başında çizgiye kadar indiği ve ceza sahasına çıkardığı bir top var, özlediğimiz Carole'ydi o ama genele bakınca sakatlıktan dönememiş. Olcan Adın'ın oynaması boşuna değilmiş, bunu gördük. Biraz adalet olacaksa, Sivasspor karşısında sol bek Carole, önünde Olcan Adın oynar. Yasin Öztekin üzerinde hala ısrar etmenin herhangi bir mantığı, iyi ve doğru tarafı yok.

Geçen sezon Türkiye Kupası'nda fark yaratan isimdi Yasin Öztekin. Ligi bir kenara bıraktım, kupa maçlarında dahi ortada yok. Sinan Gümüş öyle ya da böyle skora etki ediyor mesela, deniyor ama Yasin Öztekin etkisi sıfırın altında. Böyle bir düşüş inanılmaz, inanamıyorum.

3-1'le grup liderliğini garantiledik, kazanmak güzel değil, Karşıyaka kalecisine de teşekkür ettik ama Olcan Adın'ın ismini yazacağımız bir maç oynadık. Görünen, Galatasaray'ın alternatiflerinin de yetersiz olduğu.

Hocanın Umut Bulut ısrarı da en büyük hatası. O sakatlığın ardından bu maçta oynamaması gerekiyordu. Etki etmesini, iyi futbol beklentisini falan bir kenara bıraktım, bu saatten sonra iyi şeyler göreceğimizi düşünmüyorum ama burnuyla ilgili böyle bir sorun yaşayacağı belliydi, gereksiz ısrar da sakatlığın nüksetmesini beraberinde getirdi. Genç Volkan Pala ile bu maça çıkılabilirdi, değişen çok şey olmayacaktı.

Bir de kaptanlığın Emre Çolak'dan Umut Bulut'a geçtiğini gördük ki Galatasaray'ın mevcut durumunu özetleyen en iyi görüntüydü..

5 yorum:

  1. abi lucas melano nasıl forvet bi bilgin var mı,mls de oynuyor merak ettiğim için sordum :)

    YanıtlaSil
  2. Abi bi soruşturabilir yada bi izleyebilir misin sana
    zahmet :) ben umutluyum bu adamdan

    YanıtlaSil
  3. Yanlız volkan pala umut bulutun 2 maçta yapamadıgını 15 dakıkada yaptı buna hıc degınmemıssın. 3 kafa topu aldı ileride top tuttu aldı verdı bıseyler yaptı...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir