4 Ocak 2016 Pazartesi

Kevin Grosskreutz Stuttgart'da


Grosskreutz'la ilgili en doğru yorumu twitter'da Unsaly yaptı. Doğru futbolcuyu transfer ettiğinizde, hiç forma giymese bile zarar etmeden satabiliyorsunuz. Bu da ilerleyen dönemde yapılacak transferler adına en güzel örnek. Doğru futbolcuları transfer etmemiz gerekiyor ki kötü gidişat sonrasında bile zararlı çıkan taraf Galatasaray olmasın.

Bu skandalı unutmayacağım tabii, Galatasaray tarihinde yerini alan skandallardan biri oldu. Grosskreutz gibi bir ismi transfer edip, eksik evrak yüzünden 6 ay kullanamamak hata değil, yaptırım gereken bir suçtu ama yönetim bu konuda da sessiz kaldı, sorumlular cezalandırılmadı. 

Önemli bir futbolcuydu, sahada olması da birçok sorunu çözecekti. Hücumun savunma zaafından bahsediyoruz, o dengeyi oturtamadık. Grosskreutz o dengeyi sağlayacaktı ve Yasin Öztekin'e bağımlı kalmayacaktık ya da Podolski'yi en iyi olduğu yer olan sol tarafa atabilecektik. En önemli özelliği de joker tarafıydı, saha içerisinde çok fazla mevkide oynayabilmesi büyük artıydı. Sağ bek, hücum kanatlarında, orta sahada kullanmak mümkündü ama böyle bir futbolcudan yararlanamadık.

İlginç bir karakter, bunu geldiği gün de söyledik. Arkasında taraftar desteğini gördüğünde coşan tiplerden. TT Arena'ya çıkabilseydi ve forma giyseydi bu sorunlar yaşanmayacaktı, bundan da eminim. Forma giyememesi, takım içerisinde kopukluk, yalnız kalması ve kimsenin onunla ilgilenmemesi gibi durumları da ekleyince ayrılmak istemesi doğal. Ailemi özledim söylemi işin hikaye kısmı, Bundesliga'ya dönmek istiyordu ve başardı.

Ayrılık kararında etkili olan bir diğer durum da, Hamza Hamzaoğlu döneminde her hafta özel izinle Almanya'ya gidiyordu. Mustafa Denizli geldiğinde ise "Ocak ayına az kaldı, daha fazla çalışman lazım" diyerek bu özel izinler kalkınca Grosskreutz'un gitme isteği oluştu. 

İşin tek bir iyi yanı var, o da bu süreçten zararlı çıkmamak oldu. Grosskreutz konusunu sıfır zararla atlatmak bana göre başarı ama yaşanan skandalı asla unutturmaz. 

Keşke kullanabilseydik tabii, Grosskreutz'un Ocak ayı için en büyük transfer olacağını düşünüyordum ama ayrılık yaşandı. Dortmund'a özel sempatim var, Grosskreutz da sevdiğim isimlerden biriydi, transferine çok sevinmiştim ama herhangi bir resmi maçta Galatasaray formasını giyemeden ayrılıyor. 

Zamanında böyle bir yazı yazmıştım, bir resmi maçta bile Galatasaray formasını giyemeyenler diye. Mbo Mpenza, Klodian Duro gibi isimler var bu listede. Grosskreutz'u da ekliyoruz;

1 yorum:

  1. türkiyede futbol kulüp yönetimleri rezalet.bu ortamda futbol yorumlamakta mantıklı değil.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir