18 Ocak 2016 Pazartesi

Nordin Amrabat Galatasaray'da Kalsa, Bu Paralara Watford'a Gider Miydi?


Nordin Amrabat'ın 8.4 milyon avro karşılığında Malaga'dan Watford'a geçişi benim için sürpriz oldu. Amrabat'ın Malaga günleri iyi gitse bile bu paraya transfer olabileceği bir performans mı gösterdi, soru bu ama lig oynattı diyelim. Amrabat'ın Malaga'da geçirdiği 1.5 sezon var diyelim (ilk yarım sezonunu da saymıyorum), sadece 1.5 sezon içerisinde 8.4 milyon avro. Galatasaray'a verdikleri kiralama ücretlerini ve opsiyonu da düşünce 3.5 milyon avro gibi bir kazançları var. Galatasaray cephesine baktığımızda ise tüm kiralama ve opsiyon bedelini düştüğümde 2 milyon avro gibi bir zarar görünüyor ama Amrabat'ın Galatasaray'da 1.5 sezon geçirdiği performansa sayalım onu da, özellikle Şampiyonlar Ligi performansına bakarak. Çeyrek final geldiği sezon 3 asist yapmış mesela, bence değerli bir katkıydı ama zarar etmemek bir başarı değil, kazanç da sağlayamadık. Çok öveceğim, büyük bir futbolcu asla olmadı ama yerin dibine de sokamam, iyi bir rotasyon oyuncusuydu ama beklenti yüksekti, o da geldiği bonservisin altında maalesef ezildi. Malaga'da ise rahat ortamı bulduğunda Galatasaray'ın beklediği potansiyeli Malaga formasıyla gösterdi. Yüzde 5'lik payımız varmış, 420 bin avro da bu transferden kazanmış olduk. Bu sezon Galatasaray formasını giyseydi şu kötü rotasyonda mutlaka iş görürdü ama Watford'a bizden doğru bu paralara gider miydi emin değilim..

6 yorum:

  1. premier ligde küme düşmemeyi oynayan takımlar son kozlarını oynuyorlar.yeni naklen yayın ihalesinden sonra premier ligde kalmak inanılmaz önemli maddi açıdan.gelirler zaten yükselmiş durumda.premier ligde artık her takım iyi bonservis verebilecek gelirlere sahip.hele işin ucunda premier ligde kalma hedefi varsa paraya acımıyorlar.

    YanıtlaSil
  2. tabi bu rakamlar yeni naklen yayın ihalesinden sonra oldu.özellikle alt sıra takımları için büyük gelirler oluştu.3 yıllık ihale bedeli 7.8 milyar dolar.

    YanıtlaSil
  3. tabi işin ekonomik boyutunun yanında şuda var.günümüzde topla dripling yapabilen oyuncunun değeri çok yükseldi.alan savunmalarına karşı çalım atıp dripling yapmak defansın dengesini bozan birşey.pasla rakip defansın sıkı alan savunması delmek isteyen sadece barca var(dı).lakin barcada da artık neymar ve messi sazı eline alıp driplingle defansın dengesini bozuyorlar.
    haliylen günümüzde çok gelişmiş olan alan savunmasının dengesini bozmak için iki taktik gelişti.gegenpressing denilen ani pres.dortmund un yaptığı.ikincisi ise topla dripling yapan oyuncular.üçüncü şık ise uzun diyagonel paslar.

    topla dripling yapan oyuncu ile şu avantajıda elde ediyorsun.bunu çoğu kez net olarak gördüm.rakip çizgi defansı oyuncuyu ofsayta düşürmek için ileri çıkıyor.ileri doğru bir hamle yapıyor.lakin topla dripling yapabilen oyuncu pas vereceğine topla ileri doğru hareket ediyor.bütün planlar bozuluyor haliylen.

    amrabat da böyle bir oyuncu.seviyesi tartışılır ama özellikleri aranan özellikler.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, yazı için teşekkürler. İspanya'da kendini kanıtlayan bir isim ile Türkiye'de kanıtlayan arasında çok fark var. Bunu Milli takımdaki hocaların tercihlerinden de net görebilirsiniz. Amrabat Galatasaray'da bekleneni veremedi. Nedeni ise şu: Faslı yıldız açık alan oyuncusu topu atıp gitmeli. Süper Lig'de her takım Galatasaray'a savunma yapıyor, İspanya'da Malaga'da ise böyle bir durum söz konusu bile değil. Bu yüzden Amrabat göze çarptı. İngiltere'de de boş alan bulup başarı yakalayacaktır diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
  5. sadece Amrabat olayın bile kulübün nasıl talan edildiğinin göstergesi. Amrabat oynadığı her takıma kazandırdı. Bir tek biz hariç. PSV yetiştirdi 1.5 milyon avrova Kayseri'ye, kayseri 8.5 milyon avroya bize, Malaga 3.5 milyon avroya alıp 8 e sattı. Biz de UEFA kapılarında FP hükümlüsü olarak alacağımız cezanın ne olacağını bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  6. kayseriye neden 8.5 milyon verildi biliyormusun? alan ve satan parayı üleşmek için.ne kadar yüksek olursa o kadar malı götürüyor yöneticiler.tam bir rant kaynağı.mesela sen hiç duydun mu kulüplerin bonservis paralarını ödemediklerini.futbolcuya para ödenmiyor haberleri çıkar.ama bonservisi ödemiyor haberleri neredeyse hiç çıkmaz.neden?çünkü kasadan çıkan bonservis yöneticiler arasında üleşilir.alan razı satan razı ve keyifli durumlar bunlar.

    transfer niçin olur biliyormusun?herşeyin yasal olması için.yani kulüpten transfer vasıtasıyla para çıkar.asıl olan (rant için) kulüpten para çıkmasıdır.ama zurnanın zırt dediği yer kulüpten çıkan paranın sonraki akıbeti.bu tam bir karadelik ve rant.şimdi anadolu kulüpleri oyuncu satıyor değilmi.bonservis te kazanıyorlar arada.ama çoğu anadolu kulübü borç batağında.sebeb?kazanılan bonservis kulübün kasasına girmiyor ki hafız.üleşiyorlar yöneticiler satan ve alan.taraftarda sanıyorki kulübümüz para kazandı ne güzel.

    maalesef yıllardır bu soyguna kimse dur demedi.denmemesinin nedenlerinden biri futbolun beyinleri uyuşturması ve halkın gazının alınmasına yardımcı olması.haliylen kulüpler devlete diyorki.ben bu işlevi yapıyorum.sende bunun karşılığı rantıma karışma.devlette karışmıyor hatta destekliyor.yoksa avrupada böyle saçma sapan kulüp yöneticiliği olmaz.yaşatmazlar.al işte rangers ı 3. lige postaladılar.ekonomik sebeblerle.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir