14 Ocak 2016 Perşembe

Transfer Akıl İşi, Sen O Aklı Gösterdiğinde Galatasaray'ın Ağırlığı Sana Çok Kapı Açar


İster istemez yaz dönemine gidiyorum. Yabancı kontenjanının da kalktığı bir dönemde Sabri Sarıoğlu'na yıllık 1.8 milyon avro vermek, devamında da alternatif almamak. Sabri Sarıoğlu & Tarık Çamdal ikilisiyle de yürüyemeyeceğin belliyken sezon içinde bunu kabul etmen ve Denayer'i sağ bek oynatman. Daha da geçmişe dönerek, Tarık Çamdal için 4.75 milyon avro bonservis, 1.2 milyon avro yıllık ücret vermen.

Ve son transferin Martin Linnes. Yıllık 950 bin avro ücret, bonservis 2 milyon avro. Maç başı ücretler ise belli bir maç sayısına ulaştıktan sonra başlıyor. Demek istiyorum ki, istenilince ve biraz akıl gösterilince ne kadar da güzel transfer yapılıyor. Koca bir yaz dönemini boşa geçirmenin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Takımın sağ beki Linnes. Alternetifleri ise Linnes'den fazlasını kazanıyor. Sol bekin Carole, alternatifi ise aslen sol bek bile değil ki onun da yıllık ücreti çok yüksek. Hadi Olcan Adın elinden geleni yapıyor, çabasına, mücadelesine, son haftalarda yükselişine lafım yok ama ücretler çok fazla. Doğrusu Linnes ve Carole. Biri 950 bin avro, diğeri ise 700 bin avro alıyor.

Üstelik bu adamların geri dönüş ihtimali de var. Daha fazlasını kazanabilirsin ve tutmasalar bile aldığın ücrete çok rahat geri satabilirsin. Transfer akıl işi, sen de o aklı gösterdiğinde Galatasaray formasının ağırlığı sana çok kapılar açar. Yeter ki kullanmasını bil..

3 yorum:

  1. transfer akıl işinden çok ahlak işidir.tarık transferinde bonservisin kimler arasında üleşildiği soru işareti.kulübü soymaya niyetli değilsen iyi transferler yaparsın.mesele kulüp üzerinden cebi doldurup doldurmamak yeğen.

    düşünebiliyormusun tarık için kasadan 5 milyon avro çıkacak ve bu işten sadece satan kar edecek.bu işlerde ranttan başka bişey yok hafız.hem satan hemde alan malı götürüyor du son yıllarda galatasarayda.

    bu malı götürme ve cebi doldurma işine türkiyede hatalı transfer diyorlar.yıllardırda taraftar bununla kandırıldı.hala şu yazdığın yazıda bile yönetim iyi niyetli ama işte hatalı transfer işi bilmiyorlar falan deniliyor.işin aslı bu değil tabi.hepsi iş adamı hepsi işi biliyor ama kulübü değil cebini düşündüğü için rakamlar yükseliyor.

    YanıtlaSil
  2. Linnes transferi, oyuncu potansiyeli, ödenen bonservis ve maaşın uygun olması beraberinde değerlendirdiğimizde büyük başarı. Allah bir sakatlık vermezse sağ ve sol kanat emin elde. Öte yanda arkadaşın yorumuna katılıyorum. Malesef Carole ve Linnes gibi başarılı transferler akıl hakim olduğundan yapılmadı. Hortumlanacak para olmadığı için yapıldı. GS ile benzer süreçten geçen BJK'ı anımsayalım. Seba dönemini göz ardı edersek tarihinin en başarılı ve en hesaplı transfer hamleleri ardı ardına geldi. Oğuzhan, Olcay 750.000, Veli 1.000.000, Töre 3.5,Kerim Frei 3, Atiba, Cenk Tosun bedelsiz, Demba Ba 5(!3 e satıldı),Sosa 2.5 milyon, Tolgay 500.000 avro ve 1.5-2.000.000 avro maaş limitinde 10 yıl BJK'ı taşıyacak kadronun iskeleti kuruldu. Sonra stadın bitimi ile sponsorlardan paranın ucu gözüktü Gomez 9 milyon bonservis ve 5 milyon avro maaşla geldi. Bu sene kesin başka bombalar İnönü'ye inecek. Bu konu FB'nin Ülker'den aldığı 10 yıllık parayı 1 senede harcaması vb konularla devam eder. Bizi ilgilendire kısmı Linnes benzeri hamlelerin devam etmesi. Ancak Donk'a ödenen 2.5 milyon avro bonservis ve aynı miktarda bonservisin Ryan Babel için ayrıldığı söylentileri Carole ve Linnes'le yeşeren umutları söndürüyor. Tamam Donk ihtiyaç ve iyi futbolcu ancak bırak 6 ay sonra serbest kalmasını 3 yıllık kontratı dahi olsa o kadar bonservis etmez. Üstelik Rıza Hoca Umut takası ile harika bir teklif yapmışken..

    YanıtlaSil
  3. Son derece doğru bir yorum olmuş adamlar menajerler eliyle kendi ceplerini doldurup bunun adına da hatalı transfer diyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir