15 Ocak 2016 Cuma

Twitter Halkı, Chedjou & Denayer İkilisini Görmek İstedi


Twitter'da "Galatasaray'ın stoper tandemi hangi isimler olmalı" anketi yaptım ve Chedjou, Hakan Balta, Denayer üçlüsünden kombinasyonlar oluşturdum. Chedjou & Denayer ikilisi yüzde 65'le açık ara kazandı, Hakan Balta'lı seçenekler ise daha az. 1000 küsür oy geldiğinden de sonuçlarına itibar edebiliriz. Tabii soru şu, Chedjou mu Hakan Balta mı? Bence Hakan Balta daha garanti, daha sigorta bir futbolcu. Ağır olduğuna katılırım ama liderlik özelliği de Chedjou'ya göre daha baskın. Chedjou ise ekstra bir stoper, topla dikine çıkması, hücumda gol araması, pas özelliği gibi meziyetleri var. Hakan Balta da pasör bir futbolcu ama Chedjou iyi oynadığında kendisi için "ligin en iyisi" dedirtirken bu istikrarı genele yayamıyor ama Hakan Balta'nın 10 üzerinden 7'lik performansı garanti. Chedjou & Hakan Balta da iyi ikili olmasına rağmen sol bekte Carole, sağ bekte Denayer sakatlanınca tüm savunmanın çöktüğünü gördük. Linnes transferi, Carole'nin dönüşü önemli. Bu gençleşmeye bir de stoper Denayer'i yazarsak daha hareketli bir savunma hattına kavuşabiliriz. Sağ bek Denayer'i izledik ama büyük potansiyel stoper Denayer'i henüz göremedik ki görmemiz lazım. Ben Hakan Balta & Denayer'i izlemek isterdim ama Chedjou oynar, Chedjou & Denayer de iyi ve farklı bir ikili olur ama o savunmanın lideri kim sorusuna cevap bulamayız..

2 yorum:

  1. stoperde ben de denayer ve chejdou'yu görmek isterim. iki atletik kuvvetli hızlı stoper. ama yine de bir tanesinin boyunun 1.90 ve hava hakmimiyeti olan beyaz ve doğu veya kuzey avrupalı stoper olmasını isterdim.

    Galatasaray'ın bence en büyük sorunu olan forvet/santrafor sorunu tüm olanca ağırlığı ile yerli yerinde duruyor. drogba gittiğinden beri 1,5 yıl geçmesine rağmen hala gerçek/hedef bir santraforun takıma alınmamış olması Galatasaray gibi kafaya oynayan bir takım için kabul edilemez. Burak&Umut bu denli tartışılırken bile kabul edilemez. Geçen yaz hiç olmazsa sayısal olarak pandevle birlikte 3 kişi vardı şimdi o bile yok. Ya 2 tane ve birbirinden kötü ve formsuz oyuncu ile yolumuza devam ediyoruz. Adı geçen isimlere bakıyorum yine no name, genç ve yabancı çocuklar. Bunlar gelecek ve bizim ağırlımızı kaldıracak vs... Mustafa Denizli'nin basın toplantısını izledim ve gerçekten hayal kırıklığına uğradım. Bu takımın ihtiyacı gelir gelmez hemen katkı yapacak etki edecek oyuncularken hala böyle hayaller ve maceralar peşinde koşmak, olmayan kıt kaynakları ile 4-5 milyon € paralar harcamak; geçmişteki bruma, telles, ontaviero, hayroviç, carusca vs... transferlerinden ders çıkartmamak anlamına gelir. Biz eğer illa da genç oyuncu alıp takımı gençleştirmek istiyorsak bence bu genç hamlesini ya yerli gençlerle ya da gurbetçi türk gençleri üzerinden yapmalıyız. yani geldiğinde adaptasyon sorunu yaşamayacak olan oyuncularla. Aynı beşiktaşın yaptığı gibi. bizim futbol iklimimiz, bizim futbolumuz yabancı genç oyuncuları alıp, oynatıp, parlatıp yüksek bonservise satabileceğimiz bir iklim değil. Bu bir realite. illa da alacaksan 500 bin€ üstü asla 20 yaş veya altı bir oyuncuya verilmez. Başta o çocuğa yazık, sonra bruma gibi o bonservisin altında eziliyor. Bugün burak, selçuk, umut, sabri gibi nice tecrübeli oyuncunun ağır taraftar baskısı altında ne hallere geldiğini gördük. Burası Galatasaray.

    Son yıllarda yapılan fahiş ve kepaze yönetim hataları artık taraftarın sabrını bitirdi tüketti. Kimsenin artık en ufak bir hataya tahammülü yok. Mesele şampiyonluk stresi falan değil. İyi okumak lazım. 4 yılda 3 şampiyonluk almış bir kulüp bu. Mesele sahada karakterli, şahsiyetli, modern, önde baskılı, presli, arzulu, iştahlı ve en önemlisi adil&hakkaniyetli ve AHLAKLI, HESAPSIZ, KİTAPSIZ top oynayan bir takım görmek istiyor insanlar. Sonuç şu an kimseni umrunda değil. Zira yasin boş pozisyonda snaydere, poldiye topu vermeyince; selçuk her zaman topu aldığında hep Burak'ı aradığında; hala sabri'ye mahkum olduğumuzda, semih bir gram ilerleme kaydetmeyip sezonda en az 7-8 maçı bireysel hata ile veridğinde, umut bu kadar kapasitesiz hali oynamaya devam ettikçe; olcan-tarık-emre ve nicelerini yetersizlikleri ve aldıkları inanılmaz kontratları gördükçe taraftar bu haksızlığa ve yönetim zaafiyetine isyan ediyor. Bu TÜRK hegemonyasının kırılmasını istiyor. olay bu kadar nettir.

    o yüzden menecer oyunlarına gelmeden, carole, denayer, linens, podolski gibi etkili, uygun fiyatlı fiyat/katkı oranının iyi olduğu işler peşinde koşalım.

    son olarak da şunu söyleyeyim; santrafor bir takımın öndeki çapasıdır. topu atarsın, indirir, tutar, saklar, dağıtır, takımı oynatır. Bize böyle adamlar lazım. Genç çoluk çocuklar hele de yanacılar Galatasaray'ın golcüsü olamaz. Burak, umut Galatasaray'ın golcüsü olamaz. Burası Hakan Şükür, Drogba, Tanju Çolak, Metin Oktay'ların mekanı. Adam gibi golcü alın bu takıma

    maceraya gerek yok; alınması gereken adam belli. Devre arasında gidilir ve Eren Derdiyok alınır. Bu kadar basit

    YanıtlaSil
  2. bence sadece hedef drogba tarzı santrafor değil eksiklik.illa drogba tarzıda almaya gerek yok.alınabilir ama bulunamıyorsa çalım atabilen topla dripling yapabilen forvet de tercih edilebilir.burak ne sırtı dönük oynayabiliyor ne de topla çalım atabiliyor.omar niasse tarzında.hem defansın arkasına sarkar hemde topla dripling yapabilir.beşiktaşa karşı bunu yapmıştı.rakibi karşısına alıp çalım atabilen bir forvet de yok takımda an itibariyle.

    özetle baros elmander ve drogbadan sonra ileri uçta ideal bir isim alınmadı.net

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir