4 Şubat 2016 Perşembe

Burada Soru Şu, Futbol Aklı Kim?


Çin Ligi'nden başka bir şey konuşamaz olduk. Yaptıkları transfer hamleleriyle gündemde kalmaya devam ediyorlar ki Beşiktaş'ın da Çin'in ekmeğini müthiş yedi. İşin konuşulması gereken yanı ise başka.

Demba Ba ve Ersan Gülüm'den toplamda kazandıkları bonservis 20.5 milyon avro. Demba Ba'yı satarken de 10 milyon avro'sunu peşin olarak almışlardı. Konuşulması gereken olay ise bu satıştan ziyade yerinin nasıl doldurulduğu. Mario Gomez'i hangi şartlarda aldıklarını biliyoruz ki Demba Ba'dan çok daha iyi bir futbolcu.

Aynı durum Ersan Gülüm için de geçerli. Onun avantajı taşıdığı Asya pasaportunda. Avustralya vatandaşı olduğu için Çin Ligi'nde uygulanan +1 Asyalı futbolcu kontenjanından yararlanıyor, bu da onu çok değerli kılıyor. Bu transferi de neredeyse bir aydır konuşuyoruz. Peki Beşiktaş ne yaptı dersek, olur da Ersan Gülüm giderse üzerinden Marcelo Guedes'i kiraladılar, üstelik hayal kırıklığı Milosevic ile kafa kafaya kiralık şekilde takas ederek. Ödenen ekstra bir ücret olmadığı gibi çok daha iyi bir futbolcu kazanmış oldular.

Daha bunun Atınç Nukan'ı da var, altyapıdan çıkardıkları ve yeni yeni forma giymeye başlamış bir ismi 5 milyon avro gibi bir rakama satmayı başardılar. Tüm bunları yaparken de kadro daha da güçlendi, hem de transfer tahtasını artıyla kapattılar. 

Galatasaray'a dönüyoruz, yönetim artıyla bitirdi diye övünüyor dimi. Melo'nun satışını transfer başarısı olarak lanse ediyor, Telles ve Bruma'dan gelmesi muhtemel (kesin olmayan) opsiyonlara güveniyor. Galatasaray kadrosu güçsüzleşti, transferi artıyla kapatmış olabilir, Beşiktaş ise güçlendi. Burada soru şu, futbol aklı kım? Beşiktaş'ta olan ama Galatasaray'da olmayan bir akıl var..

1 yorum:

  1. Sende taktın futbol aklına yok öyle birisi bizde bırak yönetimi camiada yok. Ancak genç yeni nesilden birileri gelmeli ki futbol aklından vizyondan bahsedebilelim. BJK, Önder Özen in attığı temellerin üstüne çıkıyor sadece en azından onun attığı doğru adımları takip edebilecek birileri olduğu aşikar onlarda. Yadayse oradada futbol aklı felan göremiyorum ben aldıkları stoperler birkaç yıla çöp olacak isimler Önder Özen in asla almayacağı isimler gerçi kendiside Dany gibi bir adamı almak gibi bir gaflete düşmüştü ama kiralamıştı gerçi onca hamle yapıp bir iki hata yapmak sorun değil. Asıl sorun hamle yapacak beceriye bile sahip olmayan çiftçilik bile yaptırılmaması gereken bu köylüler nasıl olduda Galatasaray gibi bir camiada başkanlık ve yöneticilik yapacak konuma geldi?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir